Projektsekretær

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Århus C

Er du god til at holde overblik og koordinere, og har du lyst til at blive en del af en af Skandinaviens førende og mest prisvindende arkitektvirksomheder? Vi søger lige nu en projektsekretær til vores hovedkontor i Aarhus, som skal hjælpe med kontor- og administrationsopgaver på vores tyske hospitalsprojekter.

Du skal som projektsekretær assistere vores Chef Projektleder i Healthcare, hvor du får ansvar for en række administrative opgaver i forbindelse med vores tyske sundhedsprojekter. Du får den koordinerende rolle på projekterne under Chef Projektlederen, og du skal bidrage internt til at sikre, at projekterne forløber som planlagt, så deadlines og krav overholdes.

Dine opgaver:

  • Koordinering af kalendere og booking af møder, rejser mv.
  • Forberedelse og udsendelse af mødemateriale samt opfølgning på deltagere
  • Udarbejde og udsende mødereferater
  • Overblik over deadlines, leverancer osv.
  • Diverse ad hoc-opgaver, herunder personaleadministration

Hvem er du:
Du har erfaring som Personlig assistent eller Sekretær, og erfaring fra eller kendskab til arkitekt- og byggebranchen er en fordel, dog ikke et krav. Du er god til at holde overblik og struktur, og du kan lide en hverdag med mange forskelligartede opgaver. Du trives i et miljø med en stærk faglighed, og hvor tempoet til tider kan være højt. Du kan lide at have med mennesker at gøre, og du er drevet af at supportere en leder og et team, så de får frigivet tid til at løse deres kerneopgaver. Du har en samarbejdende tilgang til kollegaer og eksterne samarbejdspartnere, og du trives godt i et internationalt miljø med kollegaer fra mange forskellige nationer.
Det er en fordel, hvis du kan tysk og et krav, at du kan engelsk på højt niveau i både skrift og tale.

Vi tilbyder:
Vi tilbyder en nyoprettet stilling i en afdeling i hastig udvikling, med højt kvalificerede og engagerede Arkitekter og Bygningskonstruktører, som brænder for at gøre en forskel gennem sundhedsarkitektur på højeste niveau. Du får din daglige gang på vores hovedkontor i Aarhus, hvor du vil sidde sammen et team på 12 medarbejdere, der alle arbejder på vores tyske sundhedsprojekter.
Da der er tale om en nyoprettet stilling, får du mulighed for selv at påvirke din hverdag, dine opgaver, og hvordan du bedst ser dem varetaget.

Praktisk:
Tiltrædelse hurtigst muligt. Vi indkalder løbende til samtaler, så send din ansøgning hurtigst muligt.

Om os
C.F. Møller Architects er et af Skandinaviens førende arkitektfirmaer med mere end 90 års prisvindende projekter i Norden og resten af verden. Hver dag skaber vi arkitektonisk kvalitet baseret på erfaring, innovation og nordiske værdier, der sikrer bæredygtige og æstetiske løsninger med vedvarende værdi for kunder, brugere og samfund. I dag er vi ca. 300 medarbejdere. Vi har hovedkontor i Aarhus og kontorer i København, Aalborg, Oslo, Stockholm, Malmø, London og Berlin.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Administrativ medarbejder", og befinder sig i kategorien "Kontor, handel og service".

Arbejdsstedet er beliggende i Århus C.

Jobbet er oprettet på vores service den 21.1.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Administrativ medarbejder
  • Århus C
  • Fredag den 18. marts 2022

Lignende jobs

  • Spare Parts Coordinator – Aarhus

    Drømmer du om en arbejdsdag med stor kontaktflade og spændende opgaver? Virksomheden og dens muligheder: Denne større virksomhed ved Aarhus nord har i mange år været førende indenfor fremst..
    • Administrativ medarbejder
    • Århus
    Få mere info
  • Sekretariatsmedarbejder til Institut for Bio- og K...

    Er du en stærk formidler, og har du flair for koordination og processer? Er du udadvendt og motiveres du af at finde løsninger, der forener mange interesser? Søger du samtidig et job med både admin..
    • Administrativ medarbejder
    • Århus
    Få mere info
  • Mødebooker/Account Manager

    Vi tilbyder en enestående mulighed for dig, der vil tage ejerskab over din karriere og arbejde målrettet mod at blive Key Account Manager, hvor du selv booker og afholder møder via Microsoft Teams..
    • Administrativ medarbejder
    • Århus
    Få mere info
  • Administrativ medarbejder i Århus C

    Er du struktureret, detaljeorienteret og brænder du for at servicere kunder? Vi søger en engageret backoffice-medarbejder, hvor du får en central rolle i at sikre, at alt kører på skinner. Bliv en .
    • Administrativ medarbejder
    • Århus C
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som administrative medarbejdere i Århus C

Herunder ser du udviklingen i udbudte administrativ medarbejder i Århus C over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal administrative medarbejdere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte administrative medarbejdere i Århus C over tid

Dato Alle jobs som administrative medarbejdere
7. september 2024 6
6. september 2024 6
5. september 2024 5
4. september 2024 5
3. september 2024 5
2. september 2024 5
1. september 2024 5
31. august 2024 5
30. august 2024 5
29. august 2024 4
28. august 2024 4
27. august 2024 4
26. august 2024 3
25. august 2024 3
24. august 2024 3
23. august 2024 3
22. august 2024 4
21. august 2024 4
20. august 2024 4
19. august 2024 5
18. august 2024 5
17. august 2024 5
16. august 2024 6
15. august 2024 6
14. august 2024 8
13. august 2024 8
12. august 2024 8
11. august 2024 12
10. august 2024 12
9. august 2024 12
8. august 2024 13