Docent til forskningslederstilling på UCN Læreruddannelsen

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Aalborg SØ

Læreruddannelsen på Professionshøjskolen UCN (UCN) søger en docent og forskningsleder med lyst og evner til at bidrage til den fortsatte udvikling af læreruddannelsens prioriterede forskningssatsninger.

UCN har med Strategi 2030 påbegyndt en transformation fra en uddannelsesinstitution til en vidensinstitution, der bedriver videnbaseret uddannelse og praksisnær og anvendelsesorienteret forskning på internationalt niveau. Som et led i strategien ønsker UCN at videreudvikle en række prioriterede og fokuserede forskningsmiljøer.

På Læreruddannelsen er det udmøntet i et fokus in- og eksklusion i pædagogisk praksis, en prioritering af læreruddannelsens iSTEAM-program samt en fokusering på UCNs læringstilgang Refleksiv Praksis Læring (RPL).

iSTEAM-programmet

STEAM er en benævnelse for enkeltdisciplinerne: SCIENCE, TECHNOLOGY, ENGINEERING, ART og MATHS. iSTEAM dækker over betegnelsen integreret STEAM, og anvendes til at understrege en tværfaglig tilgang med fokus på sammenhænge mellem disciplinerne og de problemstillinger, som disciplinerne i fællesskab, kan være med til at løse. Det er ambitionen, at den tværfaglige tilgang til fagene vil udvikle professionelle læringsfællesskaber på tværs af undervisere, studerende og det omgivende samfund. Læreruddannelsen ønsker praksisnær og anvendelsesorienteret forskning i iSTEAM-fagene til gavn for læreruddannelsen, efter- og videreuddannelsen og lærerprofessionen samt i samarbejdet med det omgivende samfund

Dine opgaver som docent og forskningsleder

Som forskningsleder kommer du til at spille en central rolle i udviklingen af forskningsmiljøerne på UCNs læreruddannelse, hvor du får ansvaret for at lede og implementere den strategiske retning og forskningsindsatserne med et særligt fokus på udvikling af miljøet omkring iSTEAM. Som docent vil du være aktiv forsker inden for et af læreruddannelsens prioriterede forskningsområder.

Dine opgaver vil derudover være:

  • Kvalitetssikring af forskningsaktiviteter
  • Forskning og publicering
  • Sikre hjemtag af eksterne forskningsmidler
  • Vejledning og motivering af ph.d.-stipendiater og ph.d.-ansøgere
  • Ledelse og udvikling af et bæredygtigt forskningsmiljø indenfor iSTEAM
  • Omsætning af forskningsviden til læreruddannelsen og i professionens praksis.
  • At indfri institutionelle fastsatte mål for læreruddannelsens forsknings- og udviklingsaktiviteter
  • Udvikling af forskningsstrategi for iSTEAM

Stillingen som forskningsleder indebærer ikke personaleledelse, så for at lykkes med at indfri de strategiske ambitioner, skal du kunne indgå i tætte og konstruktive samarbejder med læreruddannelsens øvrige ledergruppe.

Din profil som forskningsleder

Som docent og forskningsleder er du aktiv forsker, og du motiveres af at stå i spidsen for udviklingen af forskning indenfor faget. Du er entreprenant og i stand til både at skabe projekter og følge dem til dørs. Du har stærke kommunikative evner, forskningsledelses- og netværkskompetencer, som du kan bringe i spil både internt og i forhold til nuværende og kommende samarbejdspartnere. Du har blik for den udvikling UCN og læreruddannelsen i særdeleshed gennemgår på forskningsområdet, og du formår at bidrage til denne.

Vi forventer, at du:

  • Har en ph.d.-grad eller tilsvarende nivaeu og vi ser gerne, at du har en professionsfaglig baggrund indenfor det pædagogiske område
  • Har forskningserfaring inden for et af læreruddannelsens prioriterede forskningsområder
  • Har erfaring med forskningsledelse og -administration og er i stand til selvstændigt at planlægge, udvikle, styre og evaluere større forsknings- og udviklingsaktiviteter inden for professionen
  • Har forsket og publiceret på internationalt niveau indenfor temaer med relevans for læreruddannelsens prioriterede forskningsområder
  • Har dokumenteret erfaring med at hjemtage eksterne forskningsmidler
  • Har et etableret og dokumenteret netværk med nationale og internationale forskningsmiljøer
  • Har gode kommunikative kompetencer og ser en værdi i forskningsformidling til vores omverden
  • Har dokumenteret undervisningserfaring fra en videregående uddannelsesinstitution
  • Har gode samarbejdsevner. Der lægges vægt på, at forskningslederen er i stand til at etablere et bredt samarbejde både internt og eksternt for at forfølge de strategiske ambitioner for området.
  • Optræder som rollemodel, der repræsenterer høje etiske standarder på forskningsområdet

Du skal inden ansættelse - eller i løbet af det første år efter ansættelse - gennemføre relevante kurser indenfor forskningsledelse og ansvarlig forskningspraksis.

Ansøgning

Du søger stillingen ved at uploade din ansøgning elektronisk via UCN’s rekrutteringssystem HR Recruiter.

Din ansøgnings skal indeholde:

  • Motiveret ansøgning
  • CV
  • Publikationsliste
  • Forskningsplan
  • 3 publikationer
  • Eksamensbevis

Vi vil bede dig om at uploade dit ansøgningsmateriale i pdf.-format.

Du kan finde en skabelon til udarbejdelsen af en forskningsplan her: Ansættelse af docenter på UCN

Ansættelsesprocedure

Efter ansøgningsfristen vil ansættelsesudvalget gennemgå de indkomne ansøgninger med henblik på at udvælge de bedst kvalificerede ansøgere til bedømmelse. Udvælges du til bedømmelse vil et eksternt bedømmelsesudvalg vurdere, hvorvidt du er fagligt kvalificeret til at bestride stillingen som docent på UCN. Udvælges du til bedømmelse modtager du direkte besked herom, ligesom du vil blive forelagt bedømmelsen efter udarbejdelse. Efter endt bedømmelse vil ansættelsesudvalget beslutte, hvilke af de kvalificerede ansøgere, der inviteres til samtale. Du kan læse mere om ansættelsesprocessen samt bedømmelseskriterierne for docenter her: Ansættelse af docenter på UCN

Yderligere information

Kontaktperson: Peter Larsen, Uddannelseschef UCN Lærer og CFU email: [email protected] tlf.: 7269 0680 eller Helle Carstens, Uddannelsesleder ved Læreruddannelsen, email: [email protected] tlf.: 72690727.

Ansøgningsfrist: 1. maj 2022. Ansættelsessamtaler afholdes mandag 27. juni 2022.

Stillingen ønskes besat pr. 1. september 2022 eller snarest muligt derefter.

Løn og ansættelsesvilkår

Ansættelsen sker som docent ved UCN Læreruddannelsen med ansættelsessted på Mylius Erichsens Vej 137, 9210 Aalborg SØ

Der er tale om en 4-årig tidsbegrænset stilling, der ved periodens udløb kan forlænges med op til 3 år.

Såfremt en tidsbegrænset stilling tilbydes til en intern ansøger, vil denne have ret til orlov uden løn fra sin hidtidige stilling i UCN i den tidsbegrænsede periode (inklusiv en mulig forlængelse). Efter udløbet af ansættelsesperioden som docent har den interne ansøger ret til at vende tilbage til samme eller tilsvarende arbejde, som denne forlod.

Såfremt en tidsbegrænset stilling tilbydes til en ekstern ansøger, sker ansættelsen uden ret til en tilbagegangsstilling ved UCN.

Stillingen er en fuldtidsstilling med mindre andet aftales.

Ansættelsen sker i henhold til gældende overenskomst.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Afdelingsleder", og befinder sig i kategorien "Ledelse og personale".

Arbejdsstedet er beliggende i Aalborg SØ.

Jobbet er oprettet på vores service den 24.3.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Afdelingsleder
  • Aalborg SØ
  • Søndag den 01. maj 2022

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som afdelingsleder i Aalborg SØ

Herunder ser du udviklingen i udbudte afdelingsleder i Aalborg SØ over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal afdelingsleder.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte afdelingsleder i Aalborg SØ over tid

Dato Alle jobs som afdelingsleder
11. januar 2025 1
10. januar 2025 1
9. januar 2025 1
8. januar 2025 1
7. januar 2025 1
6. januar 2025 1
5. januar 2025 1
4. januar 2025 1
3. januar 2025 1