Natur- og Miljøchef

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Farsø

Vesthimmerlands Kommune søger en person med en stærk lederidentitet, gennemslagskraft og indlevelsesevne til at varetage funktionen som afdelingschef for Natur, Miljø og Sekretariat.

Som Natur- og Miljøchef vil du sidde i et spændende og udfordrende virkefelt under stor opmærksomhed fra politikere, borgere og erhvervsliv samt direktionen.

Du skal i samarbejde med dine chefkollegaer og direktør sikre, at forvaltningen på en effektiv måde matcher fremtidens udfordringer og forventninger til fortsat udvikling af vores service og ydelser. Når denne udvikling skal ske med fortsat begrænsede økonomiske ressourcer og med øgede lovkrav m.v., er løbende optimering en væsentlig faktor.

Som ny afdelingschef vil to af dine første store opgaver være:

  • at omsætte visionerne i den af Byrådet netop godkendte Planstrategi 2022 til handling
  • at indgå i arbejdet med implementering af DK2020 indenfor eget område, herunder arbejdet i forbindelse med udbredelse af kommende VE-anlæg, energiøer m.v.

Din profil Afdelingschefens uddannelsesmæssige baggrund er ikke afgørende, men du skal som afdelingschef have bred faglig indsigt inden for området, så du kan forstå de faglige problemstillinger og understøtte lederne uden selv at være sagsbehandler.

Frem for alt er det en leder, vi søger til afdelingen. Det betyder, at du som minimum forventes at have en lederuddannelse på et rimeligt niveau eller på anden vis har opnået tilsvarende kompetencer.

Vi forventer, at du:

  • har solide ledelsesmæssige og analytiske kompetencer
  • forstår at se muligheder og sammenhænge på tværs
  • besidder en stærk lederidentitet, dvs. evnen til med gennemslagskraft og indlevelsesevne at sikre opgavernes udførelse i samspil med dine ledere og medarbejdere
  • er klar og præcis i din kommunikation og ikke mister overblikket i en hektisk og til tider uforudsigelig hverdag
  • har erfaring fra en kommunal eller anden større organisation med såvel myndigheds- som udviklingsopgaver inden for det tekniske område
  • har erfaring med og arbejdet indenfor natur og miljøområdet – gerne på detailniveau
  • har erfaring med ledelse af medarbejdere fra en kommunal eller anden større organisation, og vi ser også gerne, at du har erfaring med ledelse af ledere
  • er indstillet på et udstrakt samarbejde med kommunens øvrige organisation og i samarbejde med direktion, det øvrige ledelseskollegium og det politiske system markedsfører og profilerer Vesthimmerlands Kommune
  • har en god forståelse for at få det bedste ud af dine medarbejdere, og at du trives med at bevæge dig i en uformel organisation, hvor der er plads til en uhøjtidelig omgangstone, uden at miste fokus på såvel opgavevaretagelsen som overholdelse af budgettet
  • formår at forme opgaven undervejs og er fleksibel i lyset af de forandringer, der løbende kan ske
  • kan sætte meningsfuld retning ud fra de politiske strategier, mål og handlinger, der formuleres
  • kan sprede og forankre kommunens værdier og holdninger i dit samarbejde med dine ledere og medarbejdere
  • er synlig indadtil og udadtil. Indadtil for medarbejdere og ledere gennem nærvær og tilstedeværelse. Udadtil for borgere og interessenter ved at være tilgængelig og opsøgende
  • har en god personlig udstråling og et positivt livssyn, der viser sig gennem en uhøjtidelig og ligefrem væremåde
  • har evnen til at kommunikere skriftligt og mundtligt målrettet modtageren
  • har mod til forandringer og evnen til at uddelegere og følge op
  • har politisk tæft, forstår det politiske spil og er en god formidler af politisk stof
  • er god ”ambassadør” for såvel Natur, Miljø og Sekretariat, Teknik- og Økonomi-forvaltningen som kommunen som helhed
  • og bare har lyst til at gøre en forskel

Du er en sammenfattende person, der gennem din adfærd og personlighed vinder tillid og anerkendelse blandt ledere og medarbejdere i organisationen samt hos øvrige samarbejdspartnere.

Afdelingen Natur, Miljø og Sekretariat er opdelt i 3 underafdelinger med 2 ledere, som refererer til afdelingschefen. Den ene afdeling Sekretariat, GIS og Naturvejledningen refererer direkte til afdelingschefen:

  • Sekretariatet servicerer hele det tekniske område og betegnes således som et fællessekretariat. Ud over betjening af det politiske niveau med dagsordener og referater, er der i sekretariatet henlagt en række administrative opgaver, der un-derstøtter de øvrige afdelinger.
  • GIS understøtter hele kommunen i forbindelse med udarbejdelse af rapporter, der understøtter kommunens beslutningstagere med statistikmateriale m.m.
  • Naturvejledningen laver oplevelser, arrangementer og undervisningsforløb i den vesthimmerlandske natur for alle.
  • Erhverv og Miljøbeskyttelse varetager de primære arbejdsopgaver vedrørende myndighedsopgaver indenfor virksomheder, landbrug, affald og jord. Opgaverne omfatter bl.a. miljøtilsyn, miljøgodkendelser, anmeldelser, planarbejde samt VVM-screeninger og afgørelser.
  • Vand og Natur varetager de primære arbejdsopgaver vedrørende myndighedsopgaver indenfor grundvand og spildevand, vandløb og natur. Det er blandt andet vandindvindingstilladelser, dispensationer fra naturbeskyttelsesloven, reguleringstilladelser efter vandløbsloven og VVM-screeninger

Der er fokus på kontakten til borgere og virksomheder, men det kan også være eksterne samarbejdspartnere som f.eks. Landboforeningerne, Limjordsrådet, Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling (NBE), Vesthimmerlands Forsyning A/S m.fl.

Et andet vigtigt fokus er samarbejdet mellem teams og med andre afdelinger. Et væsentligt grundlag for begge disse fokuspunkter er at vedligeholde og udbygge trivslen i afdelingen. Når medarbejderne udvikles og har gode rammer, kan de i højere grad hjælpe og samarbejde med borgere og erhvervsliv. Derved sigter afdelingen på at yde den bedste service både internt og eksternt.

Vi tilbyder Et ledelsesmiljø, hvor der er højt til loftet forstået på den måde, at der er frie rammer og muligheder for at udfolde sig samtidig med, at der er udarbejdet et ledelsesgrundlag som pejlemærke for god ledelse.

Ledelsesgrundlaget kan ikke stå alene – som chef vil du også opleve en kultur med glimt i øjet, med fokus på borgeren og virksomheden, en rummelig arbejdsplads med en god atmosfære, hvor vi vil hinanden med henblik på gode samarbejdsrelationer.

Løn- og ansættelsesvilkår Løn efter gældende overenskomst med en årsløn svarende på omkring 707.000 kr. Hertil kommer pensionsindbetaling og ferietillæg.

Yderligere oplysninger Du kan læse mere om stillingen og forventningerne til dig i job- og kravprofilen. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte teknik- og økonomidirektør Ole Helk på 40765381.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Afdelingsleder", og befinder sig i kategorien "Ledelse og personale".

Arbejdsstedet er beliggende i Farsø.

Jobbet er oprettet på vores service den 5.7.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Afdelingsleder
  • Farsø
  • Onsdag den 10. august 2022

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som afdelingsleder i Farsø

Herunder ser du udviklingen i udbudte afdelingsleder i Farsø over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal afdelingsleder.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte afdelingsleder i Farsø over tid

Dato Alle jobs som afdelingsleder
16. september 2024 1
15. september 2024 1
14. september 2024 1
13. september 2024 1
12. september 2024 1
11. september 2024 1
10. september 2024 1
9. september 2024 1
8. september 2024 1
7. september 2024 1
6. september 2024 1
5. september 2024 1
4. september 2024 1