Chef for Hærhjemmeværnsdistrikt Nordsjælland

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Fredensborg

Brænder du for at være chef i en mangfoldig organisation? Og har du gode ledelses-, kommunikations- og samarbejdskompetencer samt udpræget helhedsforståelse og solid operativ faglighed? Så er du velkommen til at søge stillingen som chef for Hærhjemmeværnsdistrikt Nordsjælland.

Som chef for én af de 14 operative myndigheder/enheder i Hærhjemmeværnet får du en spændende, afvekslende og udfordrende hverdag med rig mulighed for at bringe dine operative og ledelsesmæssige kompetencer i spil. Du indtager en central rolle i samfundets beredskab med Forsvaret og politiet som de primære samarbejdspartnere.

Om os

Hærhjemmeværnsdistrikt Nordsjælland har til opgave at rekruttere, fastholde, uddanne og opstille frivillige soldater til underafdelingerne i Hærhjemmeværnsdistrikt Nordsjælland, således, at de operative indsættelser løses med planlagt effekt.

Hjemmeværnsdistrikt Nordsjællands ansvarsområde er sammenfaldende med Nordsjællands Politi og grænser op til Hjemmeværnsdistrikt København og Hjemmeværnsdistrikt Københavns Vestegn. Befolkningen i distriktets ansvarsområde udviser generelt en stor velvilje og opbakning til Hjemmeværnet. Det betyder, at medlemstallet har stabiliseret sig på omkring 400 aktive frivillige soldater og ca. 1400 frivillige soldater i distriktets reserve. Rekruttering er således en meget vigtig opgave for distriktet i de kommende år.

Distriktet har sit domicil på Kratbjerg i Fredensborg, hvor den frivillige stab mødes, og de seks frivillige underafdelinger har deres domiciler i tilknytning til Høvelte Kaserne som følge af en tilpasning af underafdelingernes struktur i 2017.

Hjemmeværnsdistrikt Nordsjælland er organiseret med en chef og 13 fastansatte medarbejdere. Herudover er distriktet organiseret med et stabshjemmeværnskompagni, et uddannelseshjemmeværnskompagni, et infanterihjemmeværnskompagni, et politihjemmeværnskompagni, et bevogtningshjemmeværnskompagni og et motoriseret overvågnings- og opklaringshjemmeværnskompagni.

Herudover skal Hærhjemmeværnsdistrikt Nordsjælland deltage i opbygningen af totalforsvarsstyrken i samarbejde med Den kongelige Livgarde.

Hjemmeværnsdistrikt Nordsjælland har et tæt samarbejde med især Den Kongelige Livgarde og Nordsjællands Politi, og operative indsættelser løses normalt til støtte for enten hæren eller politiet.

Du kan læse mere om Hærhjemmeværnsdistrikt Nordsjælland på distriktets hjemmeside: https://www.hjv.dk/oe/HDNSJ/Sider/default.aspx

Om stillingen

Som chef for Hærhjemmeværnsdistrikt Nordsjælland har du ansvaret for at tilrettelægge distriktets samlede opgaveløsning, idet det operative virke, uddannelse og bemanding af underafdelinger er styrende for distriktets samlede produktion.

Du har ansvaret for distriktets drift og udvikling, hvor fokus skal være på effekt i opgaveløsningen og den bedst mulige udnyttelse af de rådige ressourcer i et helhedsperspektiv.

Den fastansatte stab består af 13 medarbejdere, som kan suppleres med frivilligt personel og personel af reserven. Den faste stab er organiseret i en operations- og uddannelsessektion samt en logistiksektion, som refererer til dig.

Underafdelingerne er bemandet med frivilligt personel, og det er af væsentlig betydning, at chefen i sin ledelsesstil og føringsprofil kan motivere og lede frivillige soldater.

Ud over den daglig ledelse af Hærhjemmeværnsdistrikt Nordsjælland har du til opgave at repræsentere hjemmeværnet i lokalsamfundet. Du har kontakt til militære og civile samarbejdspartnere med henblik på at sikre kendskabet til og nyttiggørelsen af hjemmeværnets kapaciteter som en frivillig militær beredskabsorganisation.

Du har herunder fast plads i Nordsjællands Politis lokale beredskabsstabe, hvor det lokale samarbejde omkring Coronakrisens tiltag samt andre opgaver koordineres med de sektoransvarlige myndigheder.

Du refererer til Chefen for Landsdelsregion Øst og indgår i Landsdelsregionens og Hjemmeværnets chefkreds.

Om dig

Du er oberstløjtnant eller major M331 med potentiale til at kunne blive udnævnt til chefniveauet i forbindelse med ansættelsen.

Du har gennemført videreuddannelsestrin II for militære ledere eller tilsvarende uddannelse. Det er en klar fordel, hvis du har gennemført operations- og føringsuddannelsen, har været underafdelingschef og har en baggrund fra kamptropperne. Det mest afgørende er dog, at du har en stærk operativ profil.

Du har haft stabstjeneste på højeste funktionsniveau/chefniveau, for eksempel ved Hjemmeværnskommandoen, Forsvarskommandoen og/eller ved Hærkommandoen, og du har været udsendt i internationale missioner.

Det vil være en fordel, såfremt du har kendskab til de vilkår, der knytter sig til Hjemmeværnets virksomhed, herunder erfaring med ledelse af frivillige og personel af reserven.

Dit personlige engagement og din personlige fremtræden i rollen som inspirator for den frivillige hjemmeværnssoldat vil blive tillagt stor vægt.

Derudover ser vi gerne, at du opfylder nedenstående:

• Gode veldokumenterede ledelsesmæssige kompetencer samt interesse og evner for ledelse under udfordrende vilkår, herunder i forbindelse med forandringer.
• Evnen til at samarbejde konstruktivt og resultatorienteret i forhold til foresatte, sideordnede og underliggende myndigheder og enheder.
• Gode analytiske evner, der modsvarer stillingens krav til det operative og daglige virke, herunder relevant erfaring og gode resultater fra udsendelse i internationale operationer.
• Evnen til at tænke og virke gennem dit helhedssyn, hvor du formår at se udfordringer og løsninger i en større kontekst, ligesom du loyalt implementerer foresattes direktiver og ordrer mv.

Som en del af den militære chefkreds er du en vigtig medspiller i udviklingen og implementeringen af de strategier, der gælder for Forsvarsministeriets område, og du samarbejder aktivt og konstruktivt med øvrige myndigheder i og uden for Forsvarsministeriets koncern.

Det vil endvidere være en fordel, hvis du har baggrund fra infanteriet, da Hærhjemmeværnets primære uddannelse og indsættelser tager udgangspunkt i infanteriopgaver på gruppe-, delings- og kompagniniveau.

Staben ved Hærhjemmeværnsdistrikt Nordsjælland skal kunne virke som en operativ stab, herunder være rede til at modtage enheder fra hæren til operative opgaver i distriktets ansvarsområde.

Vi søger en chef med gode relationelle kompetencer, som har let ved at samarbejde og skabe tillid omkring sin person, ligesom gode kommunikationsevner er vigtige. En væsentlig del af dit chefvirke sker gennem dit gode personlige eksempel, og du har fokus på at motivere og udvikle andre med afsæt i deres opgaveløsning.
Situationsbestemt og anerkendende ledelse tillægges prioritet, herunder bør du have en inddragende og rummelig ledelsesstil for at skabe gode resultater i dette job.

Det forventes, at du er fleksibel, også for så vidt angår arbejdets tilrettelæggelse, da opgaverne ofte løses i samarbejde med de frivillige om aftenen og i weekender. Du skal være indstillet på at arbejde med frivillige chefer og andet nøglepersonel under de vilkår, der gælder i en frivillig organisation.

Der vil desuden blive lagt stor vægt på, at du vurderes bredt anvendelig til andre stillinger inden for Forsvarsministeriets koncern.

Ansættelsesvilkår

Løn- og ansættelsesvilkår forhandles efter rammeaftalen om kontraktansættelse af chefer i staten. Den endelige lønpakke vil afhænge af din baggrund og dine kvalifikationer, men stillingen er indplaceret i løngruppe 1. Derudover er der mulighed for at forhandle tillæg efter kvalifikationer.

Hvis du i forvejen er tjenestemand, er der mulighed for, at ansættelsen kan ske som tjenestemand i lønramme 37 efter en konkret vurdering. Ansøgningen skal stiles til Dronningen, medmindre du allerede er indplaceret i lønramme 37.

Ansættelsesområdet er Forsvarsministeriet med tilhørende myndigheder og institutioner.
Stillingen er til besættelse pr. 1 marts 2022 eller snarest derefter.
Dit daglige tjenestested er Kratbjerg i Fredensborg.

Som ansat i Forsvaret er du omfattet af nogle særlige vilkår. Du skal bl.a. kunne sikkerhedsgodkendes og opretholde sikkerhedsgodkendelsen under hele ansættelsesforløbet.

Du skal kunne opfylde Forsvarets helbredskrav til deltagelse i internationale missioner samt kunne bestå fysiske tests i henhold til Forsvarets krav.

Såfremt du er udpeget til INTOS skal du gøre opmærksom på dette i din ansøgning.

KONTAKT OG ANSØGNING
Har du fået lyst til at høre mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte chefen for Landsdelsregion Øst, oberst Peer Sander Rouff på telefon 7221 7230 eller på e-mail: [email protected].
Hvis du vil høre mere om Hærhjemmeværnsdistrikt Nordsjælland særlige forhold, er du velkommen til at kontakte den nuværende stillingsindehaver, oberstløjtnant Kim Willum Guldbech på telefon 4172 9701 eller på e-mail: [email protected].

Har du spørgsmål til løn eller ansættelsesvilkår, kan du kontakte HR-konsulent Anja Baldorf på telefon 32 66 51 42 eller på e-mail: [email protected].

Ansøgningsfrist er 16. januar 2022.
Det forventes, at samtaler afholdes i uge 3/4.
Stillingen er til besættelse 1. marts 2022.

Vi vil bede dig om at søge stillingen via linket.
Når du sender din ansøgning og cv, bedes du vedhæfte din seneste bedømmelse.

Forsvaret ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer derfor alle interesserede uanset alder, køn, religion eller etnisk oprindelse til at søge stillingen.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Afdelingsleder", og befinder sig i kategorien "Ledelse og personale".

Arbejdsstedet er beliggende i Fredensborg.

Jobbet er oprettet på vores service den 4.1.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Afdelingsleder
  • Fredensborg
  • Søndag den 16. januar 2022

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som afdelingsleder i Fredensborg

Herunder ser du udviklingen i udbudte afdelingsleder i Fredensborg over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal afdelingsleder.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte afdelingsleder i Fredensborg over tid

Dato Alle jobs som afdelingsleder
7. oktober 2024 0
6. oktober 2024 0
5. oktober 2024 0
4. oktober 2024 0
3. oktober 2024 0
2. oktober 2024 0
1. oktober 2024 0
30. september 2024 0
29. september 2024 0
28. september 2024 0
27. september 2024 0
26. september 2024 0
25. september 2024 0
24. september 2024 0
23. september 2024 0
22. september 2024 0
21. september 2024 0
20. september 2024 0
19. september 2024 0
18. september 2024 0
17. september 2024 0
16. september 2024 0
15. september 2024 0
14. september 2024 0
13. september 2024 0
12. september 2024 0
11. september 2024 0
10. september 2024 0
9. september 2024 0
8. september 2024 0
7. september 2024 0