Afdelingsleder og dataspecialist til DataLab

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Herning

Afdelingsleder og dataspecialist til DataLab


Er du udviklingsorienteret, serviceminded og mere end almindeligt interesseret i data, så er det måske dig, vi mangler på holdet.

Vi har to spændende, ledige stillinger i DataLab, Herning Kommune - en afdelingsleder og dataspecialist.

I Herning Kommune tænker vi stort og går nye veje. Vores indbyggertal nærmer sig 90.000, og kommunens kendte styrkepositioner inden for erhverv og events hegnes ind af et stærkt foreningsliv, masser af smuk natur og trygge lokalsamfund.
For at geare organisationen optimalt til kommunens hastige udvikling er organisationen i Direktionens Stab for nylig blevet tilpasset. Målet er at yde endnu mere professionel og præcis støtte, både opad mod kommunens topledelse og udad mod selve forretningen.

Kommunens ambitiøse profil kræver et solidt og løbende fokus på den interne styring, og samtidig optimering og helhedstænkning. For at gøre dette endnu bedre har vi samlet en række af vores driftsunderstøttende funktioner i enheden Økonomi, der består af Budget, Regnskabsservice, Indkøb, Lønservice og DataLab.

Vi søger lige nu to nye kolleger til DataLab - en afdelingsleder og en dataspecialist, som brænder for data og anvendelsen af disse og som samtidig både kan og vil være med til at samle, styrke og udvikle ”data-butikken” i Herning Kommune.

Om DataLab


Kerneopgaven i DataLab er drift og løbende udvikling af en række af de forskellige IT-løsninger inden for primært business intelligence og GIS, som understøtter driften på alle niveauer i organisationen. Vi arbejder blandt andet med følgende systemer: Spatial Suite, FME, Q-GIS, PostGIS og Microsoft SQL Server, R, Access, Targit, Alteryx, IoT, Azure, med flere.

Vi indgår i hele processen, fra opsamling af data fra kilde/fagsystem til forarbejdning og præsentation, og vores arbejde sker i tæt samarbejde med forretningsområderne og vores dataleverandører. Herudover deltager vi i forskellige interne projekt- og koordineringsgrupper og faglige netværk – både internt og eksternt.

Vi har en central og vigtig funktion som kommunens ”data-butik”, hvor vi bidrager til den løbende opgaveløsning og understøttelse af forskellige beslutningsgrundlag ved at frembringe relevante data.

Afdelingen består af i alt syv medarbejdere og en afdelingsleder.

For begge stillinger lægger vi vægt på, at du


  • har erfaring med dataindsamling, datavask, datamodellering og dataformidling
  • har teknisk flair og nemt ved at sætte dig ind i ny teknologi
  • kan arbejde i feltet mellem forretning, IT og analyse
  • evner at forstå forretningsprocesser og behov og brænder for at skabe værdi ud af data
  • har gode analytiske evner, er struktureret og kan drive processer.

Særligt om stillingen som afdelingsleder


Du skal have lyst og evner til at stå i spidsen for en lille afdeling med forskellige fagligheder. Henset til afdelingens størrelse, skal du være indstillet på også selv at trække i arbejdstøjet og deltage i den løbende opgaveløsning.

Vi har brug for en leder, der kan samle afdelingen og sikre koordinering på tværs – både internt i afdelingen og i relation til vores mange samarbejdspartnere på alle niveauer i organisationen. Samtidig er det et must, at du har en positiv tilgang til opgaverne uanset størrelse, og er serviceminded, løsningsorienteret og god til at kommunikere både mundtligt og skriftligt.

Du bliver en del af ledergruppen i Økonomi, som aktuelt arbejder med at styrke den fælles driftsunderstøttelse til fagforvaltningerne, og desuden en del af den fælles ledergruppe i Direktionens Stab.

Vi forestiller os, at du har en relevant uddannelse og konkret erfaring inden for området – meget gerne fra en kommune eller offentlig myndighed. Og så vil det selvfølgelig være en fordel, hvis du har en eller anden form for ledelseserfaring, men vi er åbne over for andre muligheder.

Særligt om stillingen som dataspecialist


Du kan se dig selv i en lille afdeling, som har fokus på data og anvendelsen af disse i mange sammenhænge. Vi bliver fortsat mere datadrevne, hvilket stiller krav til vores løsninger og ydelser og dermed dine kompetencer.

Vi har særligt brug for dig i forhold til opgaverne med tilpasning og udvikling af vores ledelsesinformationssystem eLis, men du skal være indstillet på også at deltage i andre af afdelingens opgaver. Det er vigtigt, at du er serviceminded og åben for dialog, samarbejde og sparring – uanset opgave og samarbejdspartner.

Vi forestiller os, at du har relevant uddannelse og konkret erfaring inden for området – gerne fra en kommune eller offentlig myndighed.

Vi tilbyder


  • spændende stillinger med mulighed for både faglig og personlig udvikling
  • gode kollegaer og en organisering af opgaveløsningen, hvor der både arbejdes selvstændigt og i teams med udgangspunkt i fælles og tværgående opgaveprioritering
  • en fleksibel 37-timers arbejdsuge i et uhøjtideligt arbejdsmiljø.

Løn- og ansættelsesvilkår


Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til gældende overenskomst. Tiltrædelse snarest muligt og senest 1. marts 2020.

Vil du vide mere?


Har du spørgsmål til stillingerne, er du velkommen til at kontakte Chef for Økonomi Anne Marie Muff på 96 28 22 23 / 20 83 72 80.

Ansøgningsfrist


14. januar 2020, kl. 12.00.

Ansættelsessamtaler vedrørende stillingen som afdelingsleder forventes gennemført 23. januar 2020 med en anden samtalerunde 29. januar 2020. Ansættelsessamtaler vedrørende stillingen som dataspecialist forventes gennemført 15. januar 2020 med en anden samtalerunde 22. januar 2020. Vi bruger profiltest i forbindelse med begge stillinger.

I Herning Kommune, som er på vej mod 90.000 indbyggere, er vi altid på udkig efter nye muligheder. Vi har modet til at tænke stort og gå nye veje for at skabe det, vi skal leve af og de rammer, vi skal leve i. I Herning Kommune er der alle muligheder for at få et godt familie- og arbejdsliv. Vi har et stærkt sammenhold, trygge lokalsamfund, et rigt foreningsliv og smuk natur lige uden for døren.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Afdelingsleder", og befinder sig i kategorien "Ledelse og personale".

Arbejdsstedet er beliggende i Herning.

Jobbet er oprettet på vores service den 20.12.2019, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Afdelingsleder
  • Herning
  • Tirsdag den 14. januar 2020

Lignende jobs

  • Tender Manager

    Vil du være med til at bidrage til den grønne omstilling i en virksomhed med en særdeles ambitiøs agenda? Har du tilstrækkelig kommerciel og finansiel forståelse for at kunne fremstille komplekse b..
    • Afdelingsleder
    • Midtjylland
    Få mere info
  • Souschef

    Vil du være en del af ledelsesteamet i et værdibaseret discountkoncept? Så søg stillingen som souschef i REMA 1000 Gødvad, Silkeborg I REMA 1000 er vi positive og offensive mennesker med ét fælle..
    • Afdelingsleder
    • Silkeborg
    Få mere info
  • Centerleder til CKU Skive-Viborg og STU Skivefjord

    Afdelingsleder søges til organisation/virksomhed i 7800 Skive
    • Afdelingsleder
    • Skive
    Få mere info
  • Afdelingsleder i Herning

    Vi søger dig, som brænder for at skabe faglig stolthed og fællesskab hos dine ledere og medarbejdere, og som brænder for at skabe tilbud, der bidrager til livskvalitet, mening og samhørighed hos bo..
    • Afdelingsleder
    • Herning
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som afdelingsleder i Herning

Herunder ser du udviklingen i udbudte afdelingsleder i Herning over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal afdelingsleder.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte afdelingsleder i Herning over tid

Dato Alle jobs som afdelingsleder
19. september 2024 6
18. september 2024 7
17. september 2024 7
16. september 2024 7
15. september 2024 7
14. september 2024 9
13. september 2024 10
12. september 2024 12
11. september 2024 11
10. september 2024 10
9. september 2024 10
8. september 2024 10
7. september 2024 10
6. september 2024 10
5. september 2024 10
4. september 2024 11
3. september 2024 9
2. september 2024 9
1. september 2024 9
31. august 2024 9
30. august 2024 9
29. august 2024 10
28. august 2024 9
27. august 2024 8
26. august 2024 7
25. august 2024 7
24. august 2024 7
23. august 2024 7
22. august 2024 7
21. august 2024 7
20. august 2024 7