Kontorchefer til Udlændinge- og Integrationsministeriets departement

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Udlændinge- og Integrationsministeriets departement søger to nye kontorchefer til Udsendelse og Tværministeriel Migrations Task Force i Asylafdelingen. Afdelingen varetager bl.a. arbejdet med asyl, visum, internationalt udlændingesamarbejde, udsendelsesarbejdet både i Danmark og internationalt, humanitært ophold samt udlændinge på tålt ophold og kriminelle udviste.

Om stillingerne
Udlændinge- og Integrationsministeriet er med til at formulere og udmønte regler, som har væsentlig indflydelse på udviklingen og sammenhængskraften i det danske samfund. Ministeriet arbejder med grundlæggende og sammensatte juridiske spørgsmål med stor vigtighed for et retssamfund, og der træffes beslutninger, som har meget stor betydning for de personer, som berøres. Det gælder, uanset om man er asylansøger, flygtning i Danmark eller højt kvalificeret udenlandsk arbejdstager på en forskerordning.

Kontorchef til Udsendelse: Du skal stå i spidsen for kontoret, der har ansvaret for udsendelsesområdet, herunder indsatsen for øget tilskyndelse til frivillig hjemrejse for afviste asylansøgere. Indsatsen på udsendelsesområdet sker bl.a. i samarbejde med hjemlandene, så det er et kontor med et stort internationalt samarbejde – både ved indgåelse af tilbagetagelsesaftaler mv. med tredjelande og ved, at kontoret har til opgave at fremme frivillig tilbagevenden.

Kontoret er også ressortkontor for reglerne om udlændinge på tålt ophold, kriminelle udviste og afviste asylansøgere, herunder reglerne om opholds-, underretnings- og meldepligt. Endvidere har kontoret ansvaret for reglerne om hjem- og udrejsecentrene samt spørgsmål om frihedsberøvelse. Kontoret er endvidere ressortkontor for udsendelsesdirektivets gennemførelse i dansk ret.

Konkrete og generelle sager vedrørende blandt andet meddelelse af opholdstilladelse til udsendelseshindrede udlændinge og klager over administrativ frihedsberøvelse behandles også af kontoret.

Der er knyttet tre udlændingeattachéer samt tre udsendelsesrådgivere i kontoret, som blandt andet fungerer som bindeled til udenlandske myndigheder og som har meget tæt kontakt til de øvrige danske myndigheder på udsendelsesområdet, bl.a. politiet, Udenrigsministeriet, herunder udsendelsesambassadøren, og andre relevante aktører.

Kontorchef til Tværministeriel Migrations Task Force: Du skal stå i spidsen for en nyoprettet tværministeriel migrations task force, der skal understøtte et gearskifte i det videre arbejde med regeringens ambitioner om etablering af et eller flere modtagecentre uden for EU.

Tværministeriel Migrations Task Force skal sikre en operativ, målrettet og sammenhængende dansk migrationsindsats med fokus på arbejdet for et retfærdigt og humant asylsystem. Det gælder ud over etableringen af modtagecentre bl.a. styrkelse af EU’s eksterne grænser, kapacitetsopbygning af asyl- og migrationsmyndigheder i tredjelande, udsendelse og aktiv dansk interessevaretagelse i EU, FN mv.

Til kontoret er der ud overmedarbejdere fra Udlændinge- og Integrationsministeriet knyttet indstationerede medarbejdere fra Udenrigsministeriet og Justitsministeriet, der fysisk placeres i Udlændinge- og Integrationsministeriets departement.

Kontoret får et tæt samarbejde med et Udenrigsministeriet i relation til migrationsindsatsen og skal betjene et ad hoc ministerudvalg samt en tværministeriel styregruppe.

I begge stillinger bliver kontorchefens vigtigste opgaver, at

  • skabe rammerne for og sikre, at kontoret leverer resultater af høj faglighed
  • sætte retning, følge op og prioritere kontorets opgaver
  • varetage det daglige ledelsesansvar for kontorets medarbejdere og medvirke til at udvikle dem bl.a. gennem feedback og sparring.

Det er vigtigt for Udlændinge- og Integrationsministeriet, at vores chefer kan rokere mellem forskellige stillinger, hvorfor man som ansøger også skal kunne se sig i andre chefstillinger i koncernen.

Om dig
Du har en relevant akademisk uddannelse med et højt fagligt niveau og stærke analytiske evner. Du bliver en del af et politisk miljø, hvor du udfordres fagligt og personligt, og hvor vi derudover forventer, at du:

  • Kendskab til det relevante ansvarsområde
  • International erfaring
  • Erfaring fra en politisk styret organisation
  • Erfaring med eller lyst til personaleledelse
  • Evnen til at føre politiske beslutninger ud i praksis
  • Gode kommunikations- og samarbejdsevner samt gode evner til at danne og vedligeholde netværk
  • Lyst til at agere i en hverdag med mange aktører samt politisk og mediemæssig bevågenhed.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Afdelingsleder", og befinder sig i kategorien "Ledelse og personale".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 3.8.2020, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Afdelingsleder
  • København K

Lignende jobs

  • Souschef

    Vil du være en del af ledelsesteamet i et værdibaseret discountkoncept? Så søg stillingen som souschef i REMA 1000 på Præstefælledvej i Kastrup I REMA 1000 er vi positive og offensive mennesker..
    • Afdelingsleder
    • Kastrup
    Få mere info
  • People Partner

    Opportunity About us:Maersk is a global leader in integrated logistics and have been industry pioneers for over a century. Through innovation and transformation we are redefining the boundari..
    • Afdelingsleder
    • København K
    Få mere info
  • Process Partner

    Opportunity About usMaersk is a global leader in integrated logistics and have been industry pioneers for over a century. Through innovation and transformation we are redefining the boundarie..
    • Afdelingsleder
    • København K
    Få mere info
  • Praktik hos [xxxxx] Management Consulting, Social ...

    <p><em>Aarhus/København, Danmark</em></p><p>Drømmer du om en praktik, hvor du udvikler dig fagligt og personligt, og som giver dig rigtig gode muligheder for at bringe..
    • Afdelingsleder
    • København S
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som afdelingsleder i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte afdelingsleder i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal afdelingsleder.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte afdelingsleder i København K over tid

Dato Alle jobs som afdelingsleder
19. september 2024 0
18. september 2024 0
17. september 2024 0
16. september 2024 0
15. september 2024 0
14. september 2024 0
13. september 2024 0
12. september 2024 0
11. september 2024 0
10. september 2024 0
9. september 2024 0
8. september 2024 0
7. september 2024 0
6. september 2024 0
5. september 2024 0
4. september 2024 0
3. september 2024 0
2. september 2024 0
1. september 2024 0
31. august 2024 0
30. august 2024 0
29. august 2024 0
28. august 2024 0
27. august 2024 0
26. august 2024 0
25. august 2024 0
24. august 2024 0
23. august 2024 0
22. august 2024 0
21. august 2024 0
20. august 2024 0