Souschef til Udlændingestyrelsen

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

EU er i færd med at gennemføre et nyt og omfattende grænsekontrolsystem i Schengen området. Det vil få vidtrækkende betydning for den måde, som kontrollen ved de ydre grænser gennemføres på. Vil du bidrage til, at Danmark opfylder sine forpligtelser på Schengenområdet, og kunne du tænke dig at være med i ledelsesopgaver – så læs videre.

Lidt om alt det vi tilbyder
Du kommer til at arbejde i Schengensekretariatet, og du vil referere til kontorchefen, der er en del af Udlændingestyrelsens ledelse.

Schengensekretariatets overordnede opgave er at sikre, at Udlændingestyrelsen er rustet til at virkeliggøre og implementere de forpligtelser, der følger af EU's retsakter på Schengen området, så Danmark opfylder sine europæiske forpligtelser.

Som souschef i Schengensekretariatet skal du bidrage til at lede Udlændingestyrelsens arbejde med at implementere Schengen retsakterne og at være den tværgående aktør i styrelsens samarbejde med de øvrige myndigheder, der deltager i Schengen samarbejdet – men også internt i forretningen. Implementeringen af Schengen forpligtelserne vil medføre en omfattende mødeaktivitet i EU regi, som du forventes at blive en del af.

Dine vigtigste opgaver bliver at bidrage til at

  • skabe rammerne for og sikre, at sekretariatet konstant leverer resultater til tiden og af høj faglighed,
  • sætte retning, følge op og prioritere sekretariatets opgaver
  • sætte retningen for, hvordan de omhandlede Schengen forpligtelser implementeres i styrelsen
  • koordinere arbejdet med de andre myndigheder, der deltager i Schengen implementeringen
  • bidrage til det daglige ledelsesansvar for 3 akademiske medarbejdere og medvirke til at udvikle dem bl.a. gennem feedback og sparring.
  • deltage i rekruttering og opbygning af den nationale ETIAS enhed i Danmark

Du skal særligt være indstillet på at være det tværgående juridiske anker i sekretariatet.

Schengensekretariatet er en del af Område for Databeskyttelse og Særlige Projekter, der i de kommende år vil få en væsentlig rolle implementeringen af ESP (European Search Portal) i Danmark. ESP skal være et centralt redskab for de myndigheder, der skal kontrollere EU’s ydre grænser. Konkret er der tale om implementering af flere nye IT-systemer herunder ETIAS (European Travel Information and Authorisation System) og EES (European Entry/Exit system), som skal være operative i henholdsvis 2022 og 2023.

Herudover skal der opbygges interoperabilitet (IO) mellem en række EU systemer, herunder ETIAS og EES. IO skal være klar til implementering i 2023-2024.

Udlændingestyrelsen, Området for databeskyttelse og særlige projekter, har formandskabet for de nedsatte tværministerielle projektgrupper for ETIAS, EES og IO, som er vigtige omdrejningspunkter for implementeringen i Danmark. Projektgrupperne refererer til Schengen programgruppen, der igen refererer til den tværministerielle styregruppe.

ETIAS, som vedrører kontrol med visumfrie tredjelandsborgeres rejser ind og ud af Schengen-området, forudsætter, at der i de enkelte EU-lande opbygges nationale enheder blandt andet til afgørelse af tilfælde, hvor det er tvivlsomt om visumfri indrejse bør tillades. Den danske nationale enhed placeres i US.

EES skal blandt andet registrere alle tredjelandsstatsborgeres ind- og udrejser af EU og kommer derved til at erstatte den nuværende ordning med stempling i pas. Interoperabilitet (IO) skal sikre, at der etableres mulighed for udveksling af data og deling af informationer mellem systemerne.

Vores forventninger til dig
Du har en relevant akademisk uddannelse, og du:

  • har erfaring fra en politisk styret organisation
  • er synlig, engageret og ønsker at være souschef
  • har erfaring med eller interesse for at være den tværgående støtte for ledelse af større projektarbejder
  • har erfaring med internationale forhandlinger og offentlig forvaltning
  • er god til at føre politiske beslutninger ud i praksis

Derudover forventer vi, at du er robust og kan agere i en hverdag med mange aktører under politisk og mediemæssig bevågenhed. Dine kommunikations- og samarbejdsevner er selvfølgelig gode, og du har også nemt ved at skabe relationer på både hjemme- og udebane.

Endelig er det en fordel, hvis du har kendskab til området, men det er ikke et krav.

Yderligere information
Du kommer til at bidrage til vores to grundlæggende politikområder: Hvem må indrejse og opholde sig i landet – og hvordan sikrer vi, at udlændinge integreres og tager del i samfundet? Vi er i dag 1.400 medarbejdere i Udlændinge- og Integrationsministeriet, der dagligt arbejder med de spørgsmål.

Udlændingestyrelsens hoveddomicil ligger i Næstved. Du vil som medarbejder i Udlændingestyrelsen have forflyttelsespligt mellem styrelsens nuværende arbejdssteder i Næstved og Birkerød.

Du ansættes i Udlændinge- og Integrationsministeriets koncern efter overenskomst mellem Finansministeriet og relevant organisation. Der er mulighed for at forhandle tillæg, der matcher dine kvalifikationer.

Du skal opnå sikkerhedsgodkendelse til ”HEMMELIGT” for at arbejde i denne stilling, og opretholde denne under hele din ansættelse. Du kan læse om, hvordan vi behandler dine persondata her.

Har du spørgsmål i øvrigt, er du velkommen til at kontakte områdechef Kim Lunding på telefonnummer 24 24 62 62 eller på e-mail [email protected].

Vi holder samtaler fredag den 25. september 2020.

Ligestilling i alle dens aspekter er vigtig. Derfor opfordres alle interesserede uanset etnisk tilhørsforhold, religion, køn, alder og lign. til at søge stillingen. Udlændinge- og Integrationsministeriet er medlem af Foreningen Nydansker.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Afdelingsleder", og befinder sig i kategorien "Ledelse og personale".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 15.9.2020, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Afdelingsleder
  • København K

Lignende jobs

  • Souschef

    Vil du være en del af ledelsesteamet i et værdibaseret discountkoncept? Så søg stillingen som souschef i REMA 1000 på Præstefælledvej i Kastrup I REMA 1000 er vi positive og offensive mennesker..
    • Afdelingsleder
    • Kastrup
    Få mere info
  • People Partner

    Opportunity About us:Maersk is a global leader in integrated logistics and have been industry pioneers for over a century. Through innovation and transformation we are redefining the boundari..
    • Afdelingsleder
    • København K
    Få mere info
  • Process Partner

    Opportunity About usMaersk is a global leader in integrated logistics and have been industry pioneers for over a century. Through innovation and transformation we are redefining the boundarie..
    • Afdelingsleder
    • København K
    Få mere info
  • Praktik hos [xxxxx] Management Consulting, Social ...

    <p><em>Aarhus/København, Danmark</em></p><p>Drømmer du om en praktik, hvor du udvikler dig fagligt og personligt, og som giver dig rigtig gode muligheder for at bringe..
    • Afdelingsleder
    • København S
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som afdelingsleder i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte afdelingsleder i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal afdelingsleder.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte afdelingsleder i København K over tid

Dato Alle jobs som afdelingsleder
18. september 2024 0
17. september 2024 0
16. september 2024 0
15. september 2024 0
14. september 2024 0
13. september 2024 0
12. september 2024 0
11. september 2024 0
10. september 2024 0
9. september 2024 0
8. september 2024 0
7. september 2024 0
6. september 2024 0
5. september 2024 0
4. september 2024 0
3. september 2024 0
2. september 2024 0
1. september 2024 0
31. august 2024 0
30. august 2024 0
29. august 2024 0
28. august 2024 0
27. august 2024 0
26. august 2024 0
25. august 2024 0
24. august 2024 0
23. august 2024 0
22. august 2024 0
21. august 2024 0
20. august 2024 0
19. august 2024 0