Sektionschefer til Operationsstabens Planlægningsafdeling J5

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Er du en ambitiøs, dygtig og fremsynet chef, der søger udfordringer på militærstrategisk og operativt niveau? Så hører vi gerne fra dig.
Vi søger lige nu to sektionschefer til Operationsstabens Planlægningsafdeling, henholdsvis J5K (Kongeriget) og J5G (Globalt).

Om os

Operationsstaben er struktureret efter en traditionel J1-J9 struktur.
Planlægningsafdelingen indeholder fire sektioner; J5 Syd, J5 Nord, J5 Cyber og J9 Verifikation og Stabiliseringsindsatser.
I Operationsstaben er vi dog i gang med en reorganisering, der skal sikre, at vi bliver bedre i stand til også at løse operative opgaver i rammen af det nye Forsvarets Operative Hovedkvarter.
Den reorganiserede Planlægningsafdeling, J5, vil fortsat indeholde fire sektioner, men på en række områder være organiseret til bedre at understøtte opgaverne i regi af det operative hovedkvarter.
Ny Planlægningsafdeling/J5 organiseres således med en sektion ansvarlig for operativ policy (J5P/Policy), en sektion med fokus på afskrækkelse og kollektivt forsvar (J5K/Kongeriget) samt en sektion med fokus på opgaver relateret til imødegåelse af terror samt konsekvenser af øget migration (J5G/Globalt). Dertil en selvstændig cybersektion (J5C/Cyber) der skal sikre den øgede operative anvendelse af cyberkapaciteten.

Yderligere om os, med fokus på de to sektioner, hvortil der søges chefer:

J5 Kongeriget (J5K) er opgavemæssigt fokuseret mod afskrækkelse og kollektivt forsvar, herunder den nationale opgaveløsning forbundet hermed. Sektionen varetager således opgaver relateret til/fokuseret mod forsvaret af Kongeriget Danmark, herunder koblingen til NATO planer, afskrækkelse mv.
Geografisk er J5K ansvarsområde i udgangspunktet defineret af Kongeriget, Norden, Nordatlanten, Østersøregionen, Nordeuropa (inklusiv Frankrig og Tyskland), Østeuropa, Ukraine samt Rusland og Hviderusland, idet dette kan justeres i takt med, at opgaverne i de enkelte områder ændrer sig.
Sektionen er ansvarlig for planlægning af alle aktiviteter i den pågældende geografi, herunder indsættelse af styrkebidrag, stabiliseringsindsatser samt strategiske øvelsesaktiviteter.

J5 Globalt (J5G) er opgavemæssige fokuseret mod terror samt konsekvenserne af migration. Sektionen varetager således opgaver relateret til/fokuseret mod den globale indsættelse af Forsvarets kapaciteter, herunder forankring af J5 arbejde vedr. Freds- og Stabiliseringsfonden. Geografisk er J5G ansvarsområde defineret af Sydeuropa (inklusiv Spanien, Portugal, Italien og Grækenland), Balkan, Middelhavet, Afrika, Mellemøsten og Asien, idet dette kan justeres i takt med, at opgaverne i de enkelte områder ændrer sig.
Sektionen er ansvarlig for planlægning af alle aktiviteter i den pågældende geografi, herunder indsættelse af styrkebidrag, stabiliseringsindsatser samt strategiske øvelsesaktiviteter.

Såvel J5 Kongeriget som J5 Globalt er normeret med en chef (M401) og 12 medarbejdere (M331 og M321), der er sammensat med bred baggrund fra forskellige værn og kommandoer.

Om stillingen

Sektionernes primære opgave er som nævnt at varetage planlægningsopgaver vedrørende Forsvarets operative indsættelser, såvel nationalt som internationalt. Blandt flere specifikke opgaver relateret hertil kan nævnes:
• Rådgivning af Forsvarsministeriet i forhold til militære muligheder for indsættelse af danske styrkebidrag.
• Udarbejdelse af militære anbefalinger til Forsvarsministeriet med bidrag fra Operationsstabens øvrige sektioner, stabe og kommandoer i Forsvaret samt fra øvrige myndigheder inden og uden for Forsvarsministeriets område.
• Operationsplanlægning relateret til forsvaret af Kongeriget Danmark samt udsendelse af styrkebidrag, herunder udarbejdelse af operationsplaner.
• Betjening og rådgivning af Operationsstabens ledelse og derigennem også forsvarschefen i relation til indsættelse af Forsvarets enheder i nationale og internationale operationer.
• Gennemførelse af koordination med internationale samarbejdspartnere vedrørende operative indsættelser.

Som sektionsschef er det din opgave at sætte retningen for denne opgaveløsningen og sikre, at den sker i sammenhæng med Forsvarskommandoens øvrige opgaver og prioriteter. Det er desuden dit ansvar, gennem kvalificeret, helhedsorienteret og fremsynet rådgivning, at sikre, at chefen for Operationsstaben rettidigt kan træffe beslutninger om operative forhold inden for sektionens ansvarsområde.

Som sektionschef indgår du i Planlægningsafdelingens/J5 chefgruppe, hvor du blandt andet vil skulle bidrage til udvikling af Operationsstabens samlede virke.

Du vil i stillingen have en bred berøringsflade nationalt og internationalt, hvorfor du må forvente rejseaktivitet.

Om dig

Du er oberstløjtnant/kommandørkaptajn eller har potentiale til at kunne blive udnævnt til M401-niveauet i forbindelse med ansættelsen og har gennemført videreuddannelsestrin II for militære ledere eller tilsvarende uddannelse.

Du prioriterer god ledelse af dine medarbejdere, herunder udvikling af deres kompetencer med henblik på at sikre kvalificeret opgaveløsning til gavn for såvel Forsvarets ledelse som underliggende myndigheder.

Du er optaget af at få skabt resultater som del af Operationsstabens samlede opgaveløsning og evner at se sektionens bidrag i en større sammenhæng. Teamwork er for dig en helt naturlig ting.

Det er en fordel, at du har operativ erfaring samt erfaring fra styringsniveau I/II, Forsvarsministeriets departement eller en styrelse under Forsvarsministeriet. Her har du arbejdet med indsættelse af Forsvarets kapaciteter og har god forståelse for arbejdet i en politisk styret organisation, herunder dynamikkerne mellem det militære og det politiske niveau.

Det kan endvidere være en fordel, hvis du har en operativ baggrund og erfaring fra internationale missioner, har været chef for en udsendt enhed eller har gjort tjeneste i et internationalt militært hovedkvarter på operativt eller strategisk niveau.

Du er kendetegnet ved en personlig høj grad af integritet, dømmekraft, fremsynethed og faglig stolthed, der sikrer, at din sektion leverer kvalitet til tiden med balanceret ressourceforbrug. Du besidder stor analytisk evne, har gennemslagskraft, og har evnen til at eksekvere og levere høj kvalitet, også under tidspres, ligesom du trives du i en dynamisk hverdag.

Du kommunikerer klart og præcist i tale og på skrift, såvel på dansk som på engelsk.

Endelig vil der desuden blive lagt vægt på, at du vurderes bredt anvendelig til andre chefstillinger inden for Forsvarsministeriets myndighedsområde, samt at du har helhedssyn og formår at tænke ministerområdets udvikling og drift ind i virket for dit ansvarsområde i overensstemmelse med Forsvarsministeriets mission og vision.

Ansættelsesvilkår

Løn- og ansættelsesvilkår forhandles efter rammeaftalen om kontraktansættelse af chefer i staten. Den endelige lønpakke vil afhænge af din baggrund og dine kvalifikationer, men stillingen er indplaceret i løngruppe 1. Derudover er der mulighed for at forhandle tillæg efter kvalifikationer.

Hvis du i forvejen er tjenestemand, er der mulighed for, at ansættelsen kan ske som tjenestemand i lønramme 37 efter en konkret vurdering.

Ansøgningen skal stiles til Dronningen, medmindre du allerede er indplaceret i lønramme 37.

Ansættelsesområdet er Forsvarsministeriet med tilhørende myndigheder og institutioner.

Dit daglige tjenestested er Holmens Kanal 9, København K.

Ansøgere skal kunne opnå sikkerhedsgodkendelse samt kunne opretholde denne under hele ansættelsesforløbet.

Du skal kunne opfylde Forsvarets helbredskrav til deltagelse i internationale missioner samt kunne bestå fysiske tests i henhold til Forsvarets krav.

Såfremt du er udpeget til INTOPS skal du gøre opmærksom på dette i din ansøgning.

KONTAKT OG ANSØGNING
Hvis du vil vide mere om stillingsindholdet, kan du kontakte chefen for Operationsstabens Planlægningsafdeling, kommandør Kristian Haumann på tlf. 7284 0481 eller mobil 4138 5858.

Har du spørgsmål til løn- eller ansættelsesvilkår, kan du kontakte HR-konsulent ved Forsvarsministeriets Personalestyrelse, Marie Veedfald på tlf. 3266 5597.

Ansøgningsfristen er d. 20. marts 2022.
Samtaler forventes afholdt d. 1. april 2022.

Stillingen i J5G ønskes besat snarest muligt, mens stilingen i J5K er ledig til besættelse pr. 1. maj 2022 ellers snarest derefter.

Vi vil bede dig om at søge stillingen via linket. Hvis det ikke er muligt for dig at scanne og vedhæfte relevante dokumenter, må du gerne tage dem med til en eventuel samtale.

Forsvarsministeriets ministerområde er en mangfoldig arbejdsplads, og vi vil gerne afspejle det omkringliggende samfund. Vi opfordrer derfor alle interesserede uanset personlig baggrund til at søge stillingen, fordi vi tror på, at forskellighed styrker opgaveløsningen gennem dynamik og nytænkning.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Afdelingsleder", og befinder sig i kategorien "Ledelse og personale".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 2.3.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Afdelingsleder
  • København K
  • Søndag den 20. marts 2022

Lignende jobs

  • Souschef - Fuldtid - Frederiksberg

    Kan du motivere branchens bedste kolleger og bidrage til, at butikken altid står snorlige og salgsklar? Så er du måske vores nye souschef.Hos [xxxxx] bliver du en del af Europas største dagligva..
    • Afdelingsleder
    • Frederiksberg
    Få mere info
  • Souschef

    Vil du være en del af ledelsesteamet i et værdibaseret discountkoncept? Så søg stillingen som souschef i REMA 1000 på Præstefælledvej i Kastrup I REMA 1000 er vi positive og offensive mennesker..
    • Afdelingsleder
    • Kastrup
    Få mere info
  • People Partner

    Opportunity About us:Maersk is a global leader in integrated logistics and have been industry pioneers for over a century. Through innovation and transformation we are redefining the boundari..
    • Afdelingsleder
    • København K
    Få mere info
  • Process Partner

    Opportunity About usMaersk is a global leader in integrated logistics and have been industry pioneers for over a century. Through innovation and transformation we are redefining the boundarie..
    • Afdelingsleder
    • København K
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som afdelingsleder i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte afdelingsleder i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal afdelingsleder.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte afdelingsleder i København K over tid

Dato Alle jobs som afdelingsleder
16. september 2024 0
15. september 2024 0
14. september 2024 0
13. september 2024 0
12. september 2024 0
11. september 2024 0
10. september 2024 0
9. september 2024 0
8. september 2024 0
7. september 2024 0
6. september 2024 0
5. september 2024 0
4. september 2024 0
3. september 2024 0
2. september 2024 0
1. september 2024 0
31. august 2024 0
30. august 2024 0
29. august 2024 0
28. august 2024 0
27. august 2024 0
26. august 2024 0
25. august 2024 0
24. august 2024 0
23. august 2024 0
22. august 2024 0
21. august 2024 0
20. august 2024 0
19. august 2024 0
18. august 2024 0
17. august 2024 0