Afdelingschef til Miljøministeriets departement

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

En nyoprettet stilling som afdelingschef til Miljøministeriets departement er ledig til besættelse snarest muligt.

Vil du være med til at fremme et grønt Danmark med fokus på naturbeskyttelse, miljøhensyn og grøn omstilling i samfundet?

Miljøministeriet ønsker at styrke departementets ledelseskraft. Ministeriet har i den forbindelse oprettet en ny stilling som afdelingschef.

Ansvar og opgaver
Du har som afdelingschef en central rolle i betjeningen af miljøministeren og et stort ansvar for at sikre, at det samlede ministerium leverer solid rådgivning, som understøtter regeringens politiske linje.

Din funktion som afdelingschef er dels rettet mod ledelsesopgaver i departementet og de faglige problemfelter og sagsområder, dels mod styrelsernes direktioner som aktiv sparringspartner for direktionens arbejde med at udvikle den enkeltes opgavevaretagelse.

Du har som afdelingschef et særligt ansvar for at håndtere sager, som typisk er tværgående og har en stærk udviklingsdimension, og hvor der fastlægges en ny politisk linje, som oftest med en større økonomisk udfordring.

Du får desuden en væsentlig rolle i at opbygge stærke relationer til samarbejdspartnere såvel nationale som internationalt, det være sig relationer til andre ministerier og myndigheder, forskningsinstitutioner, internationale organisationer og virksomheder.

Du vil i stillingen sammen med de to nuværende afdelingschefer samt departementschefen udgøre departementets øverste ledelsesgruppe. Du vil referere til Miljøministeriets departementschef. Du vil samtidig indgå i ministeriets koncernledelse, som ud over departementets øverste ledelse består af direktørerne for de to styrelser på ministerområdet.

Vores forventninger til dig
Som afdelingschef i Miljøministeriets departement skal du både kunne sætte strategisk retning og kunne tilrettelægge processer internt og eksternt med omverdenen, som sikrer, at idéer og visioner bliver til konkrete resultater. Du skal være en dygtig og synlig leder med mod på at tage et stort ansvar.

Vi forventer, at du

  • Har en relevant videregående uddannelse
  • Har en stærk lederprofil og flere års erfaring som leder fra politisk ledet organisation og betydelig erfaring med politisk betjening og regeringsprocesser
  • Har lyst til at sætte dig ind i ofte meget komplekse, faglige problemstillinger og kan prioritere med vægt på delegering, kvalitet i opgaveløsningen og opgaveopfyldelse
  • Har stor personlig gennemslagskraft og kan kommunikere klart, overbevisende, troværdigt og i respektfuld øjenhøjde – både med medarbejdere, chefer og omverden
  • Er dygtig til at samarbejde og skabe tillidsfulde relationer, herunder understøtte til et fortsat godt samarbejdsklima i chefgruppen og bidrage til samarbejdet på tværs af afdelingschefgruppen
  • Kan bidrage aktivt til kontorchefernes udvikling og til udviklingen af medarbejderne i afdelingen og på tværs i departementet i samarbejde med de øvrige afdelingschefer
  • Det vil være en fordel, men ikke et krav, hvis du har kendskab til Miljøministeriets ressort

Løn- og ansættelsesforhold
Stillingen er indplaceret i lønramme 39/løngruppe 3. Ansættelsen sker på åremålsvilkår og i henhold til ”Rammeaftale om kontraktansættelse af chefer i staten”. Hvis du er tjenestemand i forvejen, kan ansættelse ske på tjenestemandsvilkår i lønramme 39 efter en konkret og individuel vurdering. Der vil kunne ydes individuelt tillæg afhængig af erfaring og kvalifikationer, hertil kommer engangsvederlag efter indsats og resultater.

Ansættelsesområdet for kontraktansatte er Miljøministeriet med tilhørende institutioner og afhænger i øvrigt af ansættelsesformen. Tjenestestedet er Miljøministeriets departement, Frederiksholms Kanal 26, 1220 København K.

Det er en forudsætning for stillingen, at du kan opnå sikkerhedsgodkendelse til ”Yderst hemmeligt”, og at du kan opretholde godkendelsen under hele din ansættelse.

Vil du vide mere?
Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til departementschef Annemarie Lauritsen på telefon 24 80 60 03 eller afdelingschef Jakob Møller Nielsen på telefon 41 72 16 02.

Du kan læse mere om Miljøministeriet på www.mim.dk.

Sådan søger du stillingen
Ansøgning og relevant dokumentation (CV og eksamensbevis og -karakter) sendes elektronisk via knappen ”søg stillingen” til højre i stillingsannoncen senest den 10. maj 2023. Hvis du i forvejen er tjenestemand, skal ansøgningen stiles til Dronningen.

Vi forventer at afholde 1. samtaler i uge 20. Der vil i forbindelse med samtalen, skulle løses en case forinden samtalen.

Der indgår test i ansættelsesforløbet for kandidater, som går videre efter 1. samtale.

Vi forventer at holde 2. samtaler i uge 21.

Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

I Miljøministeriets departement er vi ca. 350 medarbejdere, og sammen med vores to styrelser, Naturstyrelsen og Miljøstyrelsen, er vi i alt ca. 2.100 medarbejdere i den samlede koncern.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Afdelingsleder", og befinder sig i kategorien "Ledelse og personale".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 19.4.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Afdelingsleder
  • København K
  • Onsdag den 10. maj 2023

Lignende jobs

  • People Partner

    Opportunity About us:Maersk is a global leader in integrated logistics and have been industry pioneers for over a century. Through innovation and transformation we are redefining the boundari..
    • Afdelingsleder
    • København K
    Få mere info
  • Process Partner

    Opportunity About usMaersk is a global leader in integrated logistics and have been industry pioneers for over a century. Through innovation and transformation we are redefining the boundarie..
    • Afdelingsleder
    • København K
    Få mere info
  • Praktik hos [xxxxx] Management Consulting, Social ...

    <p><em>Aarhus/København, Danmark</em></p><p>Drømmer du om en praktik, hvor du udvikler dig fagligt og personligt, og som giver dig rigtig gode muligheder for at bringe..
    • Afdelingsleder
    • København S
    Få mere info
  • Kontorchef med flair for dataunderstøttelse til an...

    Er du en leder, der evner at udvikle og motivere dine medarbejdere? Har du viden om og erfaring med data, analyse og automatisering, og vil du stå i spidsen for et kontor, der har ansvaret for at u..
    • Afdelingsleder
    • København S
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som afdelingsleder i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte afdelingsleder i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal afdelingsleder.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte afdelingsleder i København K over tid

Dato Alle jobs som afdelingsleder
20. september 2024 0
19. september 2024 0
18. september 2024 0
17. september 2024 0
16. september 2024 0
15. september 2024 0
14. september 2024 0
13. september 2024 0
12. september 2024 0
11. september 2024 0
10. september 2024 0
9. september 2024 0
8. september 2024 0
7. september 2024 0
6. september 2024 0
5. september 2024 0
4. september 2024 0
3. september 2024 0
2. september 2024 0
1. september 2024 0
31. august 2024 0
30. august 2024 0
29. august 2024 0
28. august 2024 0
27. august 2024 0
26. august 2024 0
25. august 2024 0
24. august 2024 0
23. august 2024 0
22. august 2024 0
21. august 2024 0