Studenterkoordinator

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Studiejob - København V

Studenterkoordinator søges til Ledelses- og Kommunikationssekretariat på Københavns Professionshøjskole. Vil du bidrage til at styrke studielivet og det studenterpolitiske arbejde på Københavns Professionshøjskole? Så har vi stillingen til dig.

Gode studiemiljøer er en strategisk prioritet på Københavns Professionshøjskole (KP). I Ledelses- og Kommunikationssekretariatet søger vi en studenterkoordinator, der skal understøtte det gode studieliv og de studenterpolitiske indsatser i tæt samarbejde med vores studerende og kolleger i resten af KP.

Dine konkrete opgaver vil være at:

  • Sekretariatsbetjene vores frivillige studerende i Studenterrådet, som er KP’s fælles studenterpolitiske organ. Det indebærer udarbejdelse af dagsordener, referater og årshjul, planlægning af generalforsamling, administration af økonomi og udvikling og understøttelse af studiesociale aktiviteter
  • Understøtte arbejdet i campusrådene, som er vores frivillige studerende på vores enkelte campus. Det indebærer rådgivning omkring, hvordan studerende bliver involveret, kan engagere sig i de mange foreninger eller ansøge om studentermidler til arrangementer
  • Etablere et stærkt netværk blandt de kolleger på KP, der arbejder med understøttelse af det studenterpolitiske og studiesociale arbejde på vores uddannelser, så vi sammen arbejder for at udvikle de bedste rammer for vores frivillige studerende
  • Indgå i samarbejder med studenterkoordinatorer på de andre professionshøjskoler samt andre eksterne samarbejder om at styrke studielivet for KP’s studerende
  • Være kontaktperson for alle studiecaféer.

Om dig
Det er en forudsætning, at du kan dokumentere erfaring med studenterpolitisk arbejde og har stort kendskab til de vilkår, som de studiepolitisk aktive studerende arbejder under. Du skal være indstillet på, at der er en vis aftenaktivitet (planlæggelig) i stillingen.

Herudover forestiller vi os, at du har:

  • En professionsbachelor eller kandidatgrad
  • Gode samarbejdsevner – da du kommer til at få en stor samarbejdsflade med studerende og kolleger i KP
  • Selvstændighed i opgavevaretagelsen, så du kan drive større udviklingsprojekter og varetage sekretariatsbetjening for Studenterrådet
  • Gode kommunikationsevner – både mundtligt og skriftligt
  • Erfaringer med projektledelse og projektarbejdsform
  • Gerne erfaring med sociale medier.

Din arbejdsplads
Som studenterkoordinator får du 45 dygtige kolleger i Ledelses- og Kommunikationssekretariatet. Du bliver tilknyttet Kvalitet og Analyseenheden, som består af 7 medarbejdere, der arbejder tæt sammen med kolleger i hele KP om at skabe gode rammer for KP’s uddannelser. Meget af din dagligdag vil du tilbringe sammen med studerende fra Studenterrådet og campusrådene og kolleger på KP, som du vil have en stor del af dine opgaver sammen med.

Vi tilbyder
Et fagligt udfordrende og uformelt miljø med dygtige og engagerede medarbejdere og studerende. Selvom opgaverne udføres selvstændigt, vægter vi det højt at hjælpe hinanden i dagligdagen. Vi tilbyder en familievenlig og spændende arbejdsplads med fokus på faglighed, kvalitet, udvikling og trivsel.

Løn- og ansættelsesvilkår
Ansættelse er med start den 1. november 2022. Arbejdstiden er på 37 timer om ugen.

Du ansættes som studenterkoordinator efter overenskomst for akademikere i staten mellem Skatteministeriet og en række AC-organisationer (AC-overenskomsten). Der vil være mulighed for at forhandle tillæg efter kvalifikationer. For den rette kandidat vil der være mulighed for ansættelse som special- eller chefkonsulent.

Arbejdspladsen er beliggende på Humletorvet 3, 1799, København V. Der kan også forekomme opgaver og møder på andre af KP’s lokationer i Københavnsområdet. Vi vægter det fysiske arbejdsfællesskab højt, men arbejder også hjemmefra via bl.a. onlinemøder.

Vil du vide mere?
Københavns Professionshøjskole vil bidrage til udviklingen af det danske samfund, dets velfærd og velstand, kultur og demokrati. Det gør vi ved at sætte nye standarder for professionsbacheloruddannelse, for videreuddannelse og for praksisnær forskning og udvikling. Det kræver ikke alene god, men fremragende undervisning.

Læs mere om Københavns Professionshøjskole og vores strategiske retning ’Fælles om fremragende undervisning’ på www.kp.dk.

For yderligere oplysninger om stillingen, er du velkommen til at kontakte analysechef Trine Fuglsang på tlf.: +45 28573992.

Interesseret?
Send din ansøgning og CV via ansøgerknappen senest den 05-09-2022.

Vi forventer at afholde samtaler i uge 37 og 38.

Københavns Professionshøjskole skeler hverken til køn, alder, etnicitet eller lignende, men alene til kompetence og talent.

_________________________________________________________________________________________

Københavns Professionshøjskole er med mere end 20.000 studerende og 2.000 ansatte en af de største videregående uddannelsesinstitutioner i Danmark.

På Københavns Professionshøjskole uddanner vi pædagoger, sygeplejersker, lærere, socialrådgivere, fysioterapeuter, jordemødre og mange flere.

Sammen med vores samarbejdspartnere vil vi sætte nye standarder for professionsuddannelse, forskning, udvikling og efter- og videreuddannelse inden for skole og pædagogik, sundhed og velfærd, ledelse og forvaltning.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Afdelingsleder", og befinder sig i kategorien "Ledelse og personale".

Arbejdsstedet er beliggende i København V.

Jobbet er oprettet på vores service den 11.8.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Afdelingsleder
  • København V
  • Mandag den 05. september 2022

Lignende jobs

  • Byggeleder til spildevands- og klimatilpasningspro...

    I de kommende år investeres der massivt i at klimatilpasse Hovedstadsområdet og minimere risikoen for oversvømmelser af byerne. Vi søger nu en dygtig byggeleder, der kan være med til at sikre genne..
    • Afdelingsleder
    • København S
    Få mere info
  • Souschef - Fuldtid - København V

    Kan du motivere branchens bedste kolleger og bidrage til, at butikken altid står snorlige og salgsklar? Så er du måske vores nye souschef.Hos [xxxxx] bliver du en del af Europas største dagligva..
    • Afdelingsleder
    • København V
    Få mere info
  • Head of Property Management - Styrk vores position...

    Er du drevet af at sætte barren højt for at kunne levere ejendomsadministration af høj kvalitet? Og vil du være med til at drive den faglighed og udvikling, der skal til for at kunne levere værdisk..
    • Afdelingsleder
    • Valby
    Få mere info
  • Compliance Project Manager

    Opportunity Maersk is a global leader in integrated logistics and have been industry pioneers for over a century. Through innovation and transformation we are redefining the boundaries of possibi..
    • Afdelingsleder
    • København K
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som afdelingsleder i København V

Herunder ser du udviklingen i udbudte afdelingsleder i København V over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal afdelingsleder.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte afdelingsleder i København V over tid

Dato Alle jobs som afdelingsleder
1. oktober 2024 0
30. september 2024 0
29. september 2024 0
28. september 2024 0
27. september 2024 0
26. september 2024 0
25. september 2024 0
24. september 2024 0
23. september 2024 0
22. september 2024 0
21. september 2024 0
20. september 2024 0
19. september 2024 0
18. september 2024 0
17. september 2024 0
16. september 2024 0
15. september 2024 0
14. september 2024 0
13. september 2024 0
12. september 2024 0
11. september 2024 0
10. september 2024 0
9. september 2024 0
8. september 2024 0
7. september 2024 0
6. september 2024 0
5. september 2024 0
4. september 2024 0
3. september 2024 0
2. september 2024 0
1. september 2024 0