Struktureret AC-medarbejder søges til planlægning og koordinering i Digitalisering og IT

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Aalborg

Er du ambitiøs og har du kendskab til offentlig forvaltning? Kan du sætte flueben ved begreber som ”overblik”, ”struktur” og trives du i en politisk styret organisation med at samle og målrette viden og information, samt at samarbejde på mange organisatoriske niveauer? Har du lyst til at drible med mange administrative bolde, så IT-ledelsen kan fokusere på kerneopgaver, mål og resultater?
Så er du måske vores nye kollega.

Hvad laver vi?
Digitalisering og IT er Region Nordjyllands centrale it-afdeling, hvis kerneopgave er at it-understøtte og digitalisere regionens sundhedsydelser. Du bliver en del af kontoret Strategi og Styring, der er en stabsfunktion i Digitalisering og IT. Strategi og Styring varetager tværgående styring og administrative processer, så de øvrige kontorer kan fokusere på kerneopgaven herunder it-fagspecifikt indhold og kvalitet. Kontoret varetager desuden understøttelse af budget/økonomi, strategier, it-processer, arkitektur, ressource- og porteføljestyring, sekretariat, HR, organisations- og ledelsesunderstøttelse samt analyser og datadrevet ledelse. Kontoret har i alt 24 ansatte.

Hvad søger vi?
Du brænder for de administrative processer og har stærke kommunikative evner både skriftligt og verbalt. Du har en særlig tæft for at trække essensen frem af forskelligartet materiale (dagsordener og referater) med det mål at ”oversætte”, videreformidle og præsentere information og viden på den rette måde i forskellige sammenhænge. Du sikrer i processen, at IT-ledelsen og andre relevante personer er ”klædt på”, og at det sker med rettidig omhu. Du har en veludviklet evne til relationsdannelse, da en betydelig del af arbejdet foregår i et samarbejde med mange andre. Du vil bl.a. komme til at medvirke i tilrettelæggelsen af dagsordenspunkter, præsentationer og strategisk information særligt med regionens øvrige administrative stabe og fora (ledelse og regionsråd) som målgruppe. Du vil blive placeret i teamet Styring og Sekretariat, hvor du sammen med en kollega vil varetage den samlede opgaveportefølje i den strategiske ledelsesunderstøttelse.

Dine arbejdsopgaver:
Du vil blive medansvarlig for sagsbehandling ift.:
  • Målrettet at gribe dagsordener fra forskellige fora og styre processen fra start til slut ved at sørge for, at de rette personer bliver involveret og det rette indhold leveret.
  • Forberedelse af møder for blandt andre IT-ledelsen – både i forhold til indholdsdelen og ofte også i forhold til den praktiske gennemførelse.
  • Være afdelingens tovholder på aktindsigtssager i snitflader til juridisk afdeling
  • At forelægge komplekse problemstillinger skriftligt og mundtligt.
  • At opsamle og skriftlig fortolke/visualisere forretningsstrategiske emner og fokusområder i samarbejde med IT-ledelsen og andre nøglepersoner i IT.
  • Kontakt til og koordinering med Regionernes Sundheds IT (RSI) i forhold til møder, dagsordener mv. i samarbejde med andre relevante roller i kontoret
  • Ad hoc sekretariatsopgaver.

Personlige egenskaber:
Du får en stor berøringsflade med interne og eksterne samarbejdspartnere. Det kræver, at du er åben, ukompliceret og uhøjtidelig i din omgangsform med andre mennesker, og at du er rigtig god til at samarbejde. Derudover er det vigtigt, at du er pragmatisk, serviceminded og fleksibel. Vi forventer, at du evner at have mange bolde i luften på én gang da planlægnings- og koordineringsopgaver suppleres med mange dag til dag opgaver - ofte med korte deadlines.

Faglige kvalifikationer:
  • Særdeles gode kommunikationsevner, både skriftligt og mundtligt.
  • En akademisk kandidatgrad eller anden relevant uddannelse.
  • Dine it-faglige kompetencer er solidt funderet i MS Office-pakken og at du har nemt ved at tilegne dig viden om nye it-systemer, og ser it som en naturlig ”makker” i løsningen af de daglige opgaver.
  • Du kan tale og forstå engelsk på et rimeligt niveau.


Et godt kendskab til Sundhedsvæsenet generelt og Region Nordjylland som virksomhed og som politisk organisation, vil være en fordel, men er ikke et krav. Er du den rette profil, vi søger, og er der områder, hvor du ikke fra start besidder den nødvendige viden, sikrer vi en målrettet og grundig introduktion og oplæring.

Hvad tilbyder vi?
En spændende, afvekslende stilling, hvor du selv har mulighed for at præge og tilrettelægge din arbejdsdag. Du får en travl hverdag, hvor de færreste dage er ens – dette i et tæt samarbejde med engagerede og dygtige kollegaer, hvor der arbejdes uformelt og loyalt, med brede samarbejdsrelationer både internt og eksternt. Rummelighed og humor er nøgleord for os.

Om Digitalisering og IT:
Digitalisering og IT i Region Nordjylland har 165 kompetente medarbejdere, og har som hovedmål at levere stabil og sikker drift 24/7 til Region Nordjyllands egne ca. 14.000 brugere og 12.000 it-arbejdspladser.

Ønsker du yderligere oplysninger om stillingen, er du velkommen til at kontakte kontorchef Helle Dyngby Andreasen på mobil: 4021 0500 / mail: [email protected] eller specialkonsulent Karen Pryssing på mobil 2113 9906 / mail: [email protected].

Løn og ansættelsesforhold efter gældende overenskomst og konkret lønforhandling med den forhandlingsberettigede organisation.

Der er tale om en fuldtidsstilling på 37 timer og med arbejdssted i IT-Huset i Aalborg.

Ansøgningsfrist er søndag den 23. februar 2020.

Samtaler forventes afholdt onsdag den 11. marts 2020.

Tiltrædelse: hurtigst muligt eller gerne senest 1. maj.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Akademisk medarbejder", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i Aalborg

Jobbet er oprettet på vores service den 30.1.2020, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Akademisk medarbejder
  • Aalborg
  • Søndag den 23. februar 2020

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som akademiske medarbejdere i Aalborg

Herunder ser du udviklingen i udbudte akademisk medarbejder i Aalborg over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal akademiske medarbejdere i Aalborg.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte akademiske medarbejdere i Aalborg over tid

Dato Alle jobs som akademiske medarbejdere
19. september 2024 2
18. september 2024 1
17. september 2024 1
16. september 2024 2
15. september 2024 2
14. september 2024 2
13. september 2024 2
12. september 2024 2
11. september 2024 4
10. september 2024 6
9. september 2024 5
8. september 2024 5
7. september 2024 5
6. september 2024 5
5. september 2024 5
4. september 2024 4
3. september 2024 4
2. september 2024 4
1. september 2024 6
31. august 2024 4
30. august 2024 6
29. august 2024 5
28. august 2024 6
27. august 2024 4
26. august 2024 3
25. august 2024 4
24. august 2024 3
23. august 2024 3
22. august 2024 3
21. august 2024 3
20. august 2024 3

Værd at vide når du søger job som akademisk medarbejder i Aalborg

Drømmer du om at bo og arbejde i en pulserende by med charme og historie? Så kigger du måske mod Aalborg, også kendt som "Nordens Paris". Med et blomstrende erhvervsliv, en levende kulturscene og en fantastisk beliggenhed ved Limfjorden, er Aalborg et attraktivt sted for jobjagten.

Aalborgs erhvervsliv byder på en spændende blanding af tradition og innovation, hvilket afspejles i de største beskæftigelsessektorer. Mens byens maritime historie stadig spiller en vigtig rolle, er der sket en markant udvikling inden for andre områder. Lad os tage et kig på de største arbejdspladser i "Nordens Paris":

Aalborg byder på en række smarte transportløsninger, der gør det nemt og bekvemt at komme rundt i byen og omegnen, uanset om du er til bus, tog, cykel, bil eller alternative former for mobilitet.

At flytte til et nyt sted på grund af et job kræver forberedelse, og Aalborg er ingen undtagelse.

Bydele i Aalborg 

Aalborg består af en række unikke kvarterer, hver med sin egen charme og atmosfære. Din boligvalg kan i den grad påvirke din jobjagt, så lad os dykke ned i de forskellige bydele og se, hvordan de kan understøtte dine karrieredrømme:

Centrum: Aalborgs pulserende hjerte med butikker, caféer, restauranter og kulturinstitutioner. Her finder du store virksomheder inden for service, handel, finans og administration. Boligpriserne er højere, men netværksmulighederne er mange.

Øgadekvarteret: Et kreativt og trendy område med små butikker, barer og spillesteder. Tiltrækker unge, kreative erhverv og iværksættere. Lejlighederne er ofte mindre, men stemningen er energisk.

Vestbyen: Boligkvarter med god plads til familier og pendlerafstand til erhvervsområderne i Nørresundby. Her finder du virksomheder inden for industri, logistik og transport. Roligt miljø med gode grønne områder.

Østerbro: Et hyggeligt og historisk kvarter med smukke villaer og lejligheder. Her bor mange akademikere og ansatte på Aalborg Universitet. God balance mellem byliv og ro.

Nørresundby: Aalborgs industrielle nabo med store virksomheder inden for energi, teknologi og vindmølleproduktion. Lavere boligpriser end Aalborg centrum, men god infrastruktur.

Sydbyen: Et upcoming område med renoverede industrilokaler og nye boligbyggerier. Tiltrækker innovative virksomheder og kreative iværksættere. Flot udsigt mod Limfjorden og god adgang til motorvej.

Mere information om Aalborg 

Hvis du er på udkig efter et job i Aalborg, er det vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i, hvordan jobmarkedet fungerer, og hvor i byen du vil arbejde og bo. Vi har samlet en guide med alle relevante oplysninger om Aalborg, så du kan få et samlet overblik. Læs mere om Aalborg i denne guide: Din guide til jobjagt i Aalborg: "Nordens Paris" venter på dig!