Akademisk medarbejder til Digital Kulturarv - 8000

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Århus C

Vil du være med til at bevare nutidens digitale kulturarv for fremtidens brugere? Brænder du for at arbejde i krydsfeltet mellem kulturarv og it med udfordringerne i den digitale bevaring, og har du både gode it-kompetencer og viden om digitalt materiale, så er det måske dig, der er vores nye medarbejder i afdelingen Digital Kulturarv på Det Kgl. Bibliotek. Din indsats vil have stor betydning for bevaringen af Danmarks digitale kulturarv.

Digital bevaring er et dynamisk, komplekst og spændende område med fokus på konstant udvikling nationalt og internationalt. Det er Det Kgl. Biblioteks mål at sikre nutidige og fremtidige brugere adgang til mere digitalt indhold ved at bevare den digitale kulturarv bedst muligt. Det er til den opgave, vi ønsker os en engageret og dygtig medspiller.

Din base bliver i Aarhus eller København i afdelingen Digital Kulturarv. Digital Kulturarv har ansvaret for at indsamle, bevare og give adgang til de digitale kulturarvssamlinger under Det Kgl. Bibliotek. Samlingerne vokser pt. med 1,5 TB om dagen og omfatter mange forskellige digitale materialer fra bøger til computerspil, aviser, radio, tv, lyd, fotografier og meget mere.

Arbejdsopgaver

Dine arbejdsopgaver vil være udfordrende og varierede og skal udføres i tæt samarbejde med dine kolleger i Digital Kulturarv og med kolleger fra andre afdelinger på biblioteket. Arbejdsopgaverne består blandt andet i at:

  • analysere problemstillinger for digitale materialer i forskellige strukturer og formater med henblik på digital bevaring
  • udarbejde indstillinger, risikoanalyser og rapporter inden for digital bevaring
  • udvikle og beskrive procedurer til understøttelse af digital bevaring
  • strukturere digitale materialer og metadata, der skal ind i vores bevaringssystemer
  • udarbejde kravspecifikationer og planlægge, gennemføre og følge op på bevaringsprojekter med fokus på mål, resultater og deadlines
  • være med til at sikre, at Det Kgl. Biblioteks strategi for digital bevaring føres ud i livet.


Kvalifikationer

Som vores nye kollega skal du have gode analytiske egenskaber og en metodisk tilgang til opgaver og projekter, der gør det nemt for dig at arbejde med og kommunikere om komplekse og tekniske problemstillinger. Du evner at bygge bro mellem it og samlingerne, fordi du har en god it-teknisk erfaring og forståelse. Du har en relevant uddannelse, fx cand.it., cand.scient.bibl. eller cand.mag., og du har måske erfaring med projektledelse af it-projekter og kan gennemføre projekter målrettet og kvalitetsbevidst. Det er vigtigt, at du har øje for detaljen såvel som det store perspektiv.

Yderligere information   

Afdelingen Digital Kulturarv består af 20 fastansatte i Aarhus og København. Vi lægger vægt på samarbejde, et højt fagligt niveau og løbende udvikling. Afdelingen er organiseret i en matrixorganisering på tværs af geografi. Organiseringen har fokus på funktionsopbygning (indsamling, bevaring, adgang) og workflows (samlingers livscyklus) for at sikre sammenhængskraft og kvalitet. Vi arbejder tæt sammen med andre afdelinger i tværgående digitale projekter og har desuden en række eksterne samarbejder og partnerskabsforpligtelser, både nationalt og internationalt.

Arbejdet med bevaring af de digitale samlinger er forankret i afdelingens funktionsgruppe for digital bevaring. Gruppen har ansvar for den overordnede og tværgående opgaveportefølje på området, der rummer stillingtagen til den digitale bevaring af forskellige former for digitale materialer i form af rådgivning, risikostyring, procesopbygning, processtyring, planlægning af nye tiltag, fastsættelse af strategiske rammer for digital bevaring og meget mere. Projekter udvikles og gennemføres i samspil med Det Kgl. Biblioteks it-afdelinger, specialister, eksterne leverandører m.fl.

Yderligere information vedrørende stillingen kan fås ved kontakt til sektionsleder Gry Vindelev Elstrøm på telefon 51671296 eller [email protected] . eller afdelingsleder Ditte Laursen på telefon 91324465 eller [email protected].

Løn og ansættelsesvilkår

Du ansættes i henhold til overenskomst mellem Finansministeriet og AC-organisationerne vedrørende akademikere i staten med mulighed for forhandling af et personligt tillæg afhængig af kvalifikationer og erfaring.

Den ugentlige arbejdstid er 37 timer inkl. frokost. Arbejdsstedet er Den Sorte Diamant i København eller Victor Albecks Vej i Aarhus. Rejser nationalt og internationalt vil forekomme. Der er mulighed for medlemskab af vores personaleforening og kunstforening, og adgang til kantine.

Ansøgere skal på opfordring være indstillet på at aflevere straffeattest.

Ansøgning

Send din ansøgning og CV senest 27. maj 2020 via linket ”Søg stillingen” nederst i stillingsopslaget på Det Kgl. Biblioteks hjemmeside. Angiv hvilket arbejdssted du ønsker. Vi forventer at afholde første runde samtaler i uge 24 og en eventuel anden runde i uge 25. Ansættelsen er pr. 1. august 2020 eller snarest herefter.

Du kan læse mere om Det Kgl. Bibliotek på www.kb.dk. Du kan læse mere om digital bevaring på www.digitalbevaring.dk og i Det Kgl. Biblioteks Politik for digital bevaring og Strategi for digital bevaring.

Alle kvalificerede uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge.

Det Kgl. Bibliotek er Danmarks nationale bibliotek. 800 medarbejdere er optaget af at bevare og formidle kulturarv og sikre viden til uddannelse, forskning, oplysning og oplevelse. Et bredt publikum besøger hver dag Det Kgl. Biblioteks mange betjeningssteder, og endnu flere benytter de digitale kanaler og services. Biblioteket hører under Kulturministeriet og omsætter årligt for 650 mio. kr.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Akademisk medarbejder", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i Århus C.

Jobbet er oprettet på vores service den 7.5.2020, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Akademisk medarbejder
  • Århus C
  • Onsdag den 27. maj 2020

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som akademiske medarbejdere i Århus C

Herunder ser du udviklingen i udbudte akademisk medarbejder i Århus C over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal akademiske medarbejdere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte akademiske medarbejdere i Århus C over tid

Dato Alle jobs som akademiske medarbejdere
19. september 2024 6
18. september 2024 7
17. september 2024 7
16. september 2024 7
15. september 2024 7
14. september 2024 7
13. september 2024 7
12. september 2024 7
11. september 2024 7
10. september 2024 7
9. september 2024 7
8. september 2024 7
7. september 2024 7
6. september 2024 6
5. september 2024 6
4. september 2024 7
3. september 2024 7
2. september 2024 6
1. september 2024 6
31. august 2024 6
30. august 2024 7
29. august 2024 6
28. august 2024 6
27. august 2024 6
26. august 2024 6
25. august 2024 6
24. august 2024 6
23. august 2024 6
22. august 2024 6
21. august 2024 5
20. august 2024 4