Dygtig medarbejder med teknisk forståelse til Digitaliseringsstyrelsen - 1301

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Vil du være med til at leverandørstyre, vedligeholde og videreudvikle en it-løsning, som muliggør digital sammenhæng for borgere på tværs af EU? Så har vi en spændende ledig stilling i Digitaliseringsstyrelsen.

Om stillingen

I Center for systemforvaltning i Digitaliseringsstyrelsen har vi ansvaret for de fællesoffentlige it-løsninger som eksempelvis eID-gateway, Digital Post, NemLog-in og NemID. Vi er ansvarlige for at levere stabile it-løsninger, som skaber værdi for borgere, myndigheder og virksomheder – og sikrer et fortsat solidt fundament for digitaliseringen i Danmark.

Lige nu søger vi en stærk profil med teknisk forståelse til vores eID-team, der blandt andet varetager samarbejdet om elektroniske identifikationsmidler (eID) i EU. Teamet har ansvaret for eID-gateway, der muliggør, at borgere kan tilgå selvbetjeningsløsninger med deres nationale eID på tværs af EU's landegrænser. Sammen med dine fem kollegaer i eID-teamet vil du være med til at leverandørstyre, vedligeholde og videreudvikle gatewayen. I dit daglige arbejde vil du få tætte snitflader til løsningens eksterne leverandør og til de danske myndigheder, der er tilkoblet løsningen.

eID-gateway blev udviklet som led i arbejdet med at styrke den digitale sammenhæng i EU. eID-teamet arbejder tæt sammen med de øvrige medlemslande samt EU-Kommissionen ved blandt andet at deltage på møder i Bruxelles. Der kan derfor forekomme rejsedage i forbindelse med jobbet.

Vi har brug for din hjælp til at:

  • bidrage til daglig leverandørstyring, vedligehold og videreudvikling af gatewayen
  • tage medansvar for at sikre, at løsningen lever op til kravene på it-sikkerhedsområdet
  • bidrage, i kraft af din tekniske forståelse, til videreudviklingen af gatewayen
  • deltage på de faste drifts- og projektmøder med leverandøren.

Du kan læse mere om løsningen her: https://digst.dk/it-loesninger/eid-gateway/om-loesningen/.

Om dig
Du har en relevant akademisk uddannelse på kandidatniveau (gerne cand.it, cand.merc.it eller lign.). Du har enten et par års erfaring med lignende opgaver, eller du er nyuddannet – gerne med relevant erfaring fra et studiejob, hvor du har stiftet bekendtskab med it-drift og infrastruktur eksempelvis servere, netværk, firewall, logfiler mv. Det er vigtigt, at du tager ansvar og begår dig godt i gruppesamarbejde.

Vi er samtidig på udkig efter dig, som:

  • har en god teknisk forståelse
  • har kendskab til processer inden for it-drift og udvikling fx ITIL
  • kan arbejde selvstændigt og er proaktiv med sine opgaver
  • er ambitiøs på egne og teamets vegne
  • har faglig gennemslagskraft og kan omstille sig, når prioriteterne skifter.
  • er en engageret holdspiller.

Vi tilbyder dig et job i et center, hvor vi arbejder tæt sammen om at nå fælles mål. Hos os får du en stejl læringskurve og dygtige kollegaer. Vi har fokus på at udvikle dine kompetencer, og vi lægger vægt på, at trivsel og høj performance går hånd i hånd.

Om os
I Digitaliseringsstyrelsen er vi ca. 290 medarbejdere, som hver dag går forrest i arbejdet for et mere digitalt offentligt Danmark med borgere og virksomheders behov i centrum.

Du bliver en del af Center for systemforvaltning, hvor vi er 62 engagerede medarbejdere, der arbejder med at drive og udvikle vores store fællesoffentlige digitale løsninger. I eID-teamet er vi fem dedikerede medarbejdere, der har arbejdet sammen længe, men først for nyligt er blevet samlet i et team. Ambitionen med den nye teamstruktur er at arbejde mere agilt med fokus på at skabe fælles ejerskab over teamets opgaver. Du vil derfor være med til at præge den nye teamstruktur og sammenholdet på tværs.

Du kan læse mere om vores arbejde på digst.dk/It-loesninger.

Ansættelsesvilkår
Du bliver ansat og aflønnet som fuldmægtig eller konsulent efter gældende overenskomst med mulighed for individuel forhandling alt efter kvalifikationer.

Ansættelsesområdet er Finansministeriet med tilhørende institutioner, pt. Finansministeriets departement, Digitaliseringsstyrelsen, Statens Administration, Statens It og Økonomistyrelsen.

Flere oplysninger
Vil du vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte din kommende kontorchef Anna Louise Kropp Kehler på telefon 2256 6977 eller via mail på [email protected].

Ansøgning
Vi ser frem til at modtage din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle bilag via ”Søg her”-knappen senest tirsdag den 16. juni kl. 12.00. Vi forventer at kunne byde vores nye kollega velkommen 1. september 2020 ellers snarest derefter.

1. og 2. samtaler vil blive afholdt i henholdsvis uge 25 og 26/27 og det forventes, at 1. samtaler bliver afholdt over Skype.

I Digitaliseringsstyrelsen opfordrer vi alle interesserede uanset alder, køn, religion, etnisk tilhørsforhold eller handicap til at søge stillingen.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Akademisk medarbejder", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 29.5.2020, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Akademisk medarbejder
  • København K
  • Tirsdag den 16. juni 2020

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som akademiske medarbejdere i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte akademisk medarbejder i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal akademiske medarbejdere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte akademiske medarbejdere i København K over tid

Dato Alle jobs som akademiske medarbejdere
19. september 2024 0
18. september 2024 0
17. september 2024 0
16. september 2024 0
15. september 2024 0
14. september 2024 0
13. september 2024 0
12. september 2024 0
11. september 2024 0
10. september 2024 0
9. september 2024 0
8. september 2024 0
7. september 2024 0
6. september 2024 0
5. september 2024 0
4. september 2024 0
3. september 2024 0
2. september 2024 0
1. september 2024 0
31. august 2024 0
30. august 2024 0
29. august 2024 0
28. august 2024 0
27. august 2024 0
26. august 2024 0
25. august 2024 0
24. august 2024 0
23. august 2024 0
22. august 2024 0
21. august 2024 0
20. august 2024 0