Skarp generalist til Koncernstyring og Økonomi i Erhvervsministeriets departement” - 1216

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Har du lyst til at arbejde i spændingsfeltet mellem politik og økonomi? Har du en god pen og flair for tal? Vi søger en ny kollega til arbejdet i økonomienheden, Koncernstyring og Økonomi i Erhvervsministeriets departement. Kunne det være dig?

Om jobbet

I Koncernstyring og Økonomi løser vi en række opgaver i spændingsfeltet mellem politik og økonomi. Vi har øje på et solidt økonomisk fundament, og vi er en aktiv medspiller til den politiske dagsorden. Konkret er vi med til at udmønte og understøtte ministerens og regeringens politik, opnå den bedst mulige udnyttelse af ministeriets ressourcer og sikre en fælles retning på tværs af hele Erhvervsministeriets koncern.

Som ny medarbejder hos os kan du komme til at arbejde med følgende opgaver:

  • Varetage ejerskabet af ministeriets store virksomheder (fx Vækstfonden og EKF), herunder føre tilsynet med virksomhederne, bidrage til bestyrelsesudpegninger og diverse løbende sager
  • Udarbejde diverse bevillingssager på ministerområdet i samarbejde med styrelser og Finansministeriet
  • Forberede ministerens deltagelse i regeringsudvalgene, Økonomiudvalget, Koordinationsudvalget og Udvalget for Grøn Omstilling
  • Udarbejde og følge op på mål- og resultatplaner for ministeriets styrelser
  • Arbejde med finansloven, herunder udarbejde prioriteringsoplæg til direktionen og ministeren samt koordinere og forhandle ministeriets samlede finanslov med Finansministeriet
  • Arbejde med diverse ad hoc analyser og projekter

Din specifikke opgaveportefølje vil blive fastlagt med udgangspunkt i dine interesser og kompetencer.

Om dig

Af dig forventer vi, at:

  • Du er tal- og metodestærk – eller har interesse og flair for at blive det
  • Du har en god pen og har gode analytiske og formidlingsmæssige evner
  • Du er ansvarsfuld og løsningsorienteret
  • Du kan samarbejde med andre – med samme eller en anden faglig baggrund – og medvirke til at skabe en god arbejdsplads
  • Du trives i et til tider travlt og omskifteligt miljø
  • Du har en lang videregående uddannelse inden for det samfundsvidenskabelige område, f.eks. cand.scient.pol, cand.polit e.l. Du kan både være nyuddannet eller have relevant erfaring fra lignende stillinger.

Om os

Koncernstyring og Økonomi er en del af Erhvervsministeriets departement på Slotsholmen. Vi er ca. 15 medarbejdere, inkl. to kontorchefer.

I Erhvervsministeriet arbejder vi for at skabe konkurrencedygtige og innovative vækstvilkår. Vores vision er at opnå Europas bedste rammer for at udvikle og drive virksomhed.

Det arbejde bidrager vi til sammen med departementets i alt ca. 200 ambitiøse og engagerede medarbejdere. Vi arbejder også tæt sammen med ministeriets syv styrelser og de selvstændige offentlige virksomheder, som vi har ansvar for.

Vi har fokus på faglig og personlig udvikling, godt humør og en uformel tone samt respekt i ord og handling over for hinanden og vores samarbejdspartnere.

Om ansættelsen

Du vil blive ansat efter overenskomsten for akademikere i staten.

Er du interesseret?

Send din ansøgning via link på https://em.dk/job-og-karriere/ledige-stillinger/ senest den 21. juni 2020. Husk også at uploade dit CV, dine eksamenspapirer med stempel og underskrift samt andet relevant materiale.

Samtaler vil blive afholdt i uge 26 og 27, og vi ønsker tiltrædelse pr. 1. september 2020. Der vil blive brugt personligheds- og logikanalyse i forbindelse med samtalen.

Vi ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund. Derfor opfordrer vi alle uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge.

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte kontorchef Mads Ammitzbøll Thomsen på e-mail [email protected] eller chefkonsulent Kasper Lund på e-mail [email protected].

Vi glæder os til at høre fra dig.

Hvordan er det at arbejde i Erhvervsministeriets departement?

Vi er i en unik position: Vi betjener ministeren i et af landets mest centrale ministerier og er samtidig helt tæt på erhvervslivet. Vi er med fra de første diskussioner om nye initiativer og lovforslag til udviklingen og eksekveringen af dem. Vi arbejder med en bred vifte af ressortområder – fra boligfinansiering og forbrugerforhold til planlov og digitalisering af erhvervslivet – og sætter derigennem et aftryk på virksomheder og de fleste danskeres liv.

Vi er 200 ambitiøse og engagerede medarbejdere, men vores netværk og kontaktflade rækker langt uden for Slotsholmen. Vi arbejder tæt sammen med ministeriets syv styrelser og de selvstændige offentlige virksomheder, som vi har ansvar for, og vi er i dialog med virksomheder, interesseorganisationer, EU og OECD. Vi værdsætter en arbejdsplads med en stejl læringskurve og et stærkt samarbejde for at opnå Europas bedste vækstvilkår, så det er attraktivt at bo, arbejde og drive virksomhed i Danmark. Vi lægger vægt på faglig nysgerrighed, som skal gøre os i stand til at have blik for fremtidige forretningsmodeller. Samtidig er det en central kernekompetence hos os at have en forståelse for de muligheder den digitale udvikling i og uden for ministeriet åbner for.

Erhvervsministeriet arbejder for at skabe øget vækst og velfærd i Danmark ved at sikre, at borgere og virksomheder oplever gode vilkår og rammer for vækst. Erhvervsministeriet arbejder således med en lang række problemstillinger og initiativer inden for områder som erhvervs- og finansiel regulering, konkurrence- og forbrugerforhold, erhvervsfremme mv.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Akademisk medarbejder", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 3.6.2020, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Akademisk medarbejder
  • København K
  • Søndag den 21. juni 2020

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som akademiske medarbejdere i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte akademisk medarbejder i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal akademiske medarbejdere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte akademiske medarbejdere i København K over tid

Dato Alle jobs som akademiske medarbejdere
19. september 2024 0
18. september 2024 0
17. september 2024 0
16. september 2024 0
15. september 2024 0
14. september 2024 0
13. september 2024 0
12. september 2024 0
11. september 2024 0
10. september 2024 0
9. september 2024 0
8. september 2024 0
7. september 2024 0
6. september 2024 0
5. september 2024 0
4. september 2024 0
3. september 2024 0
2. september 2024 0
1. september 2024 0
31. august 2024 0
30. august 2024 0
29. august 2024 0
28. august 2024 0
27. august 2024 0
26. august 2024 0
25. august 2024 0
24. august 2024 0
23. august 2024 0
22. august 2024 0
21. august 2024 0
20. august 2024 0