Økonom til Erhvervsministeriets område for Samfundsøkonomi, konkurrenceevne og digitalisering

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Er du økonom og fagligt stærk? Vil du medvirke til at styrke de danske vækstvilkår og bringe dansk erhvervsliv styrket ud på den anden siden af COVID-19 krisen? Kan du kombinere politik og analyse? Og har du interesse for den politiske beslutningsproces?

Så kan du være vores nye kollega i Erhvervsministeriets departement.

Om jobbet

Vi søger en medarbejder med en stærk økonomifaglig baggrund til at arbejde med rammevilkårene for danske virksomheders udvikling og konkurrencekraft. Du kommer til at indgå i et team, der ser på langsigtede erhvervsøkonomiske tendenser og afdækker, hvordan erhvervspolitikken kan bidrage til, at danske virksomheder fortsat står stærkt om 10, 20 og 30 år.

Du vil få en stor kontaktflade både inden for og uden for området – derfor er gode samarbejdsevner essentielt. Jobbet indebærer også ministerbetjening og koordination af en række af områdets opgaver, hvor du bl.a. skal kunne arbejde projekt- og samarbejdsorienteret med at udforme og koordinere policy-udspil og bidrage til den efterfølgende implementering. Konkret vil du bl.a. skulle arbejde med at forberede ministerens deltagelse i regeringens økonomiudvalg, fx vedrørende den økonomiske udvikling og tilhørende økonomiske politik.

Det er vigtigt, at du har en samfundsøkonomisk baggrund og et analytisk drive. Du vil bl.a. skulle arbejde med mikrodata, herunder med ministeriets egne datakilder (virksomhedsdata), eksempelvis i forhold til investeringer, teknologianvendelse, grøn omstilling og produktivitet. Det er samtidig vigtigt, at du kan kombinere en solid økonomisk indsigt med flair for politikudvikling og formidling.

Om dig

  • Du har lyst til at grave dig ned i svære emner og problemstillinger, men samtidig med blik for de store linjer og mulige løsninger
  • Du kan hurtigt sætte dig ind i en problemstilling og skære ind til kernen af en sag.
  • Du er en stærk formidler. Du formulerer dig klart på skrift og i tale, så andre ikke er i tvivl om, hvad der er essensen eller problemstillingen.
  • Du har gode samarbejdsevner og kan bygge netværk til dine kollegaer i departementet, medarbejdere i styrelserne, ansatte i andre ministerier og eksterne interessenter.
  • Du kan tage ansvar og tager selv initiativ til næste skridt for at løse dine opgaver.
  • Erfaring med økonomisk politik er en fordel.


Om os

I område 1 arbejder vi for at styrke rammevilkårene for erhvervslivet med det mål at understøtte et Danmark i bæredygtig vækst med høj produktivitet og gode job. Det gør vi bl.a. med analyser, politikoplæg og redegørelser, fx om vækst og konkurrenceevne og Danmarks digitale vækst. Vi analyserer erhvervsøkonomiske og vækstmæssige konsekvenser af politiske initiativer på brede områder som fx skat, arbejdsmarkedet, ny teknologi og grøn omstilling, der er afgørende for virksomhedernes udviklingsmuligheder, og udvikler politikforslag til at fremme Danmarks vækstvilkår og konkurrenceevne.

Ministerbetjeningen er en stor del af vores hverdag, og vi leverer løbende politiske initiativer og andre input til regeringens udspil, eksempelvis digitaliseringsstrategien, og aktuelt også i forhold til COVID-19 håndteringen og økonomisk genopretning. Vi indgår i arbejdet med en lang række aktuelle, politiske sager, og forbereder sager til de centrale regeringsudvalg. I det daglige arbejder vi tæt sammen med øvrige ministerier, virksomheder, brancheorganisationer og styrelser. Vi er omkring 25 medarbejdere med forskellige fagligheder og fokusområder, og vi prioriterer videndeling, samarbejde og højt humør i en ofte hektisk hverdag.

Om ansættelsen

Du vil blive ansat efter overenskomsten for akademikere i staten.

Er du interesseret?

Send din ansøgning via link på https://em.dk/job-og-karriere/ledige-stillinger/ senest søndag den 4. april. Husk også at uploade dit CV, dine eksamenspapirer med stempel og underskrift samt andet relevant materiale.

Samtaler vil blive afholdt i uge 14 og 15 og ønsket tiltrædelsesdato er 1. maj 2021. Der vil blive brugt case samt personligheds- og logikanalyse i forbindelse med samtalen.

Vi ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund. Derfor opfordrer vi alle uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge.

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte kontorchef Helle Osmer Clausen på telefon 91 33 71 20, [email protected]. Du kan også læse Magnus fortælle om, hvordan det er at være ansat i Erhvervsministeriet.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Hvordan er det at arbejde i Erhvervsministeriets departement?

Vi er i en unik position: Vi betjener ministeren i et af landets mest centrale ministerier og er samtidig helt tæt på erhvervslivet. Vi er med fra de første diskussioner om nye initiativer og lovforslag til udviklingen og eksekveringen af dem. Vi arbejder med en bred vifte af ressortområder – fra boligfinansiering og forbrugerforhold til life science og digitalisering af erhvervslivet samt rammevilkår for finansielle virksomheder – og sætter derigennem et aftryk på virksomheder og de fleste danskeres liv.

Vi er 200 ambitiøse og engagerede medarbejdere, men vores netværk og kontaktflade rækker langt uden for Slotsholmen. Vi arbejder tæt sammen med ministeriets syv styrelser og de selvstændige offentlige virksomheder, som vi har ansvar for, og vi er i dialog med virksomheder, interesseorganisationer, EU og OECD. Vi værdsætter en arbejdsplads med en stejl læringskurve og et stærkt samarbejde for at opnå Europas bedste vækstvilkår, så det er attraktivt at bo, arbejde og drive virksomhed i Danmark. Vi lægger vægt på faglig nysgerrighed, som skal gøre os i stand til at have blik for fremtidige forretningsmodeller. Samtidig er det en central kernekompetence hos os at have en forståelse for de muligheder den digitale udvikling i og uden for ministeriet åbner for.

Erhvervsministeriet arbejder for at skabe øget vækst og velfærd i Danmark ved at sikre, at borgere og virksomheder oplever gode vilkår og rammer for vækst. Erhvervsministeriet arbejder således med en lang række problemstillinger og initiativer inden for områder som erhvervs- og finansiel regulering, konkurrence- og forbrugerforhold, erhvervsfremme mv.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Akademisk medarbejder", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 8.3.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Akademisk medarbejder
  • København K
  • Søndag den 04. april 2021

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som akademiske medarbejdere i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte akademisk medarbejder i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal akademiske medarbejdere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte akademiske medarbejdere i København K over tid

Dato Alle jobs som akademiske medarbejdere
15. september 2024 0
14. september 2024 0
13. september 2024 0
12. september 2024 0
11. september 2024 0
10. september 2024 0
9. september 2024 0
8. september 2024 0
7. september 2024 0
6. september 2024 0
5. september 2024 0
4. september 2024 0
3. september 2024 0
2. september 2024 0
1. september 2024 0
31. august 2024 0
30. august 2024 0
29. august 2024 0
28. august 2024 0
27. august 2024 0
26. august 2024 0
25. august 2024 0
24. august 2024 0
23. august 2024 0
22. august 2024 0
21. august 2024 0
20. august 2024 0
19. august 2024 0
18. august 2024 0
17. august 2024 0
16. august 2024 0