Vær med til at fremme grøn og digital omstilling af EU's industri

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Brænder du for EU og erhvervspolitik? Vil du være med til at påvirke den europæiske genopretning i en grøn og digital retning og fremme danske styrkepositioner? Trives du med at arbejde i et politisk og fagligt miljø, og kan du formidle komplekse problemstillinger kort og let forståeligt?

Så er du måske vores nye kollega i teamet for Internationale forhold i Erhvervsjuridisk område.

Om jobbet

I Internationale Forhold arbejder vi for at sikre et solidt dansk aftryk på erhvervs- og industripolitikken i EU’s indre marked, så erhvervslivet får de bedst mulige rammevilkår og kan bidrage til at skabe vækst og nye arbejdspladser. Vi har i øjeblikket særligt fokus på genrejsning af det indre marked, den europæiske industripolitik og danske virksomheders muligheder for at bidrage til EU's grønne og digitale omstilling. Vi arbejder bl.a. med EU-politik i forhold til Rådet for konkurrenceevne og andre EU-fora, hvor vi beskæftiger os med konkurrence-, forbruger-, og selskabssager samt IPR og den digitale økonomi. Desuden har vi ansvaret for dele af EU’s handelspolitik samt søfartspolitik- og regulering. Vi lægger vægt på at tænke på tværs og samarbejde effektivt, og vi søger lige nu en selvstændig, initiativrig og udadvendt fuldmægtig med interesse for erhvervsforhold og -regulering, særligt på EU-niveau.

Som ansat i teamet er din vigtigste opgave at være bindeled mellem faglighed og politik; mellem styrelserne og ministeren. Dine opgaver vil omfatte:

◾ Processtyring og dialog med styrelser, øvrige ministerier, den danske repræsentation og interesseorganisationer vedr. koordination af EU-sager på industri- og erhvervsområdet, tidlig interessevaretagelse internationalt i sager af betydning for dansk erhvervsliv og danske forbrugere, regeringsinterne beslutningsprocesser, m.v.

◾ Bearbejdning af materiale fra styrelserne med henblik på ministerbetjening i form af besvarelse af folketingsspørgsmål, henvendelser fra organisationer og virksomheder, udarbejdelse af taler, mødemateriale, m.v.

◾ Deltagelse i større projekter på tværs af ministeriet.

Om dig

Du har en samfundsvidenskabelig uddannelse, med interesse for erhvervs- og samfundsøkonomi. Du er enten nyuddannet, med relevant erfaring fra enten praktik eller studiejob, eller har et par års erhvervserfaring. Du er internationalt orienteret og har kendskab til EU samt forståelse for den nationale politiske dagsorden. Du er løsningsorienteret og behersker engelsk på et højt niveau mundtligt såvel som skriftligt. Kendskab til fransk og/eller tysk er en fordel.

Du har viden om danske erhvervsmæssige styrkepositioner og eksportinteresser samt kendskab til internationale fora, beslutningsgange og EU’s politikker på Erhvervsministeriets område generelt og erfaring med EU processer såvel nationalt som i EU-regi. Eventuelt praktikophold ved en af EU’s institutioner i Bruxelles eller andre internationale organisationer, vil være en fordel.

Du trives i et dynamisk arbejdsmiljø, hvor opgaverne og dagsordenerne er meget komplekse, omskiftelige og forskelligartede. Du skal synes, det er okay, at det typisk er andre, der har svarene og den faglige viden, mens du stiller spørgsmålene, justerer retningen, kører processerne – og sikrer, at kvaliteten er på plads. Det er derfor afgørende, at du har flair for at samarbejde og skabe kompromisser på tværs af styrelser, ministerier og såvel faglige som politiske dagsordener, og at du kan bevare overblikket og det gode humør under stort pres og stramme deadlines. Herudover forventer vi, at du kan formidle komplekse problemstillinger kort og præcist – skriftligt såvel som mundtligt.

Om os

I teamet for Internationale Forhold vil du få kollegaer både i København og i Bruxelles. Vi kan tilbyde en spændende og forskelligartet hverdag, hvor der vil være mulighed for at stifte bekendtskab med en bred pallette af EU-sager med relevans for danske virksomheder og forbrugere fordelt på ministeriets styrelser.

Vi lægger vægt på, at der er mulighed for sparring og udvikling mellem nye kolleger og de mere erfarne. Vi har generelt en travl og til tider hektisk hverdag, hvor der både gives og forventes stor fleksibilitet i tilrettelæggelsen af arbejdstid og -opgaver. Vi har en god og uformel omgangstone, og er gode til at dække af og støtte op om hinanden.

Om ansættelsen

Du vil blive ansat efter overenskomsten for akademikere i staten.

Er du interesseret?

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at ringe til kontorchef Tine Nielsen-Hertz på telefon 91 33 72 52 eller chefkonsulent Birgitta Sander Hjortsø 91 33 72 53.

Send din ansøgning via link på https://em.dk/job-og-karriere/ledige-stillinger/ senest den 10. maj 2021. Husk også at uploade dit CV, dine eksamenspapirer med stempel og underskrift samt andet relevant materiale.

Samtaler vil blive afholdt i uge 19 og 20. Tiltrædelsesdatoen er hurtigst muligt, dog senest 1. juli 2021. Der vil blive brugt personligheds- og logikanalyse i forbindelse med 2. samtalen.

Vi ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund. Derfor opfordrer vi alle uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Hvordan er det at arbejde i Erhvervsministeriets departement?

I Erhvervsministeriet ønsker vi at skabe gode og konkurrencedygtige rammebetingelser, så dansk erhvervsliv også i fremtiden er i stand til at skabe solid vækst og velstand. Vi vil medvirke til at gøre det attraktivt at investere og udvikle virksomhed i Danmark.

På en bred vifte af ressortområder - fra boligfinansiering og forbrugerforhold til life science og digitalisering af erhvervslivet samt rammevilkår for finansielle virksomheder - er vi med fra de første diskussioner om nye initiativer og lovforslag til udviklingen og eksekveringen af dem. Aktuelt er der stort fokus på arbejdet med Covid-19, herunder hjælpepakker og genåbning af Danmark.

Vi er 200 ambitiøse og engagerede medarbejdere, men vores netværk og kontaktflade rækker langt uden for Slotsholmen. Vi arbejder tæt sammen med ministeriets syv styrelser og de selvstændige offentlige virksomheder, som vi har ansvar for. Og vi er i dialog med virksomheder, interesseorganisationer, EU og OECD. Vi værdsætter en arbejdsplads med en stejl læringskurve og vi lægger vægt på faglig nysgerrighed, som skal gøre os i stand til at have blik for fremtidige forretningsmodeller. Samtidig er det en central kernekompetence hos os at have en forståelse for de muligheder den digitale udvikling i og uden for ministeriet åbner for.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Akademisk medarbejder", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 26.4.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Akademisk medarbejder
  • København K
  • Mandag den 10. maj 2021

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som akademiske medarbejdere i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte akademisk medarbejder i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal akademiske medarbejdere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte akademiske medarbejdere i København K over tid

Dato Alle jobs som akademiske medarbejdere
15. september 2024 0
14. september 2024 0
13. september 2024 0
12. september 2024 0
11. september 2024 0
10. september 2024 0
9. september 2024 0
8. september 2024 0
7. september 2024 0
6. september 2024 0
5. september 2024 0
4. september 2024 0
3. september 2024 0
2. september 2024 0
1. september 2024 0
31. august 2024 0
30. august 2024 0
29. august 2024 0
28. august 2024 0
27. august 2024 0
26. august 2024 0
25. august 2024 0
24. august 2024 0
23. august 2024 0
22. august 2024 0
21. august 2024 0
20. august 2024 0
19. august 2024 0
18. august 2024 0
17. august 2024 0
16. august 2024 0