Juridisk sagsbehandler til Beredskab og Hjemmeværn i Forsvarsministeriet

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Har du lyst til at tage del i politikudviklingen og styringen af Hjemmeværnet og beredskabet i Danmark?

Vi søger en dygtig og energisk sagsbehandler, gerne en jurist eller med anden juridisk baggrund, som er klar til at prøve kræfter med en bred vifte af opgaver inden for jura, politikudvikling, styring, planlægning, økonomi mv. i relation til beredskabet (Beredskabsstyrelsen), Hjemmeværnet og Arktis.

Om os

Forsvarsministeriets Beredskabs- og Hjemmeværnskontor er bl.a. ansvarlig for politikudviklingen og styringen af det statslige redningsberedskab (Beredskabsstyrelsen) og Hjemmeværnet. Kontoret står endvidere for politikudviklingen af Forsvarets civilorienterede opgaver i relation til havmiljø og Search and Rescue (SAR) i både Danmark og Grønland. Kontoret varetager herudover koordineringen af Forsvarsministeriets opgaver i relation til Arktis.

Kontoret består pt. af en chef, en souschef og syv sagsbehandlere med hhv. uniformeret og civil akademisk baggrund.

Beredskab og Hjemmeværn er en del af Forsvarsministeriets departements Afdeling for Sikkerhedspolitik og Operationer, der består af i alt fire kontorer.

Om stillingen

Vi tilbyder et udfordrende job med en spændende og alsidig hverdag, hvor du er tæt på den politiske beslutningsproces.

Dine arbejdsopgaver vil primært relatere sig Hjemmeværnsområdet men forventeligt også med mindre ansvarsområder relateret til beredskabet, herunder fx CBRN-E og nukleart beredskab.

Som vores nye kollega vil du således i samarbejde med engagerede og erfarne kolleger bl.a.:

• gennemføre juridisk og ikke-juridisk behandling af sager inden for kontorets opgaveportefølje
• bidrage til udviklingen af Hjemmeværnskommandoen og samfundets samlede beredskab
• føre tilsyn med implementeringen af initiativer i og driften af Hjemmeværnskommandoen og Beredskabsstyrelsen
• betjene ministeren i form af mødeforberedelse, taleskrivning, besvarelser af spørgsmål fra Folketinget, henvendelse fra borgere mv.
• deltage i tværgående samarbejder om beredskab og Hjemmeværn i Danmark.

Som juridisk medarbejder i Beredskab og Hjemmeværn bliver du én af kontorets to ”hus-jurister”. Du skal kunne skabe sammenhæng mellem kontorets rolle som fagkontor og de mere komplicerede juridiske sager, der håndteres af departementets særskilte Juridiske Sekretariat.

Juridiske opgaver i kontoret kan bl.a. omfatte:
• udarbejdelse af bekendtgørelser, cirkulærer og bidrag til lovgivning
• afdækning af hjemmelsspørgsmål og juridiske udfordringer, særligt for så vidt angår hjemmeværnsloven og beredskabsloven
• udarbejdelse af juridiske notater og ad hoc juridisk sagsbehandling
• rådgivning og sparring med kontorets øvrige medarbejdere om juridiske spørgsmål.

Af større opgaver kan du forvente at blive kontorets primære tovholder og koordinator på en kommende revision af hjemmeværnsloven i tæt samarbejde med departementets Juridiske Sekretariat.

De konkrete arbejdsopgaver vil i øvrigt afhænge af dine kompetencer og afdelingens løbende prioritering af opgaver.

Vi stiller store krav til medarbejdernes faglighed og arbejdsomhed, herunder i særdeleshed evnen til selv-stændigt at finde relevant viden, juridiske forarbejder, mv. Samtidig lægger vi vægt på et godt arbejdsmiljø med en uformel omgangstone, hvor resultater, samarbejde og en god stemning spiller en stor rolle.

Om dig

Vi forventer, at du har lyst til at arbejde med forskelligartede opgaver med fokus på både udvikling og drift.

Det er herudover vigtigt, at du
• er ansvarsbevidst
• har evnen til at arbejde selvstændigt og analytisk med blik for detaljen
• har gode formuleringsevner i skrift og tale
• er engageret og opsøgende i opgaveløsningen
• ønsker at udvikle dig fagligt og personligt.

Stillingen forventes besat af personer med en juridisk eller samfundsfaglig akademisk baggrund. Kendskab til beredskabet eller Hjemmeværnet vil være en fordel, men ikke afgørende. Ligeledes vil det være en fordel, men ikke et krav, hvis du har erfaring med at arbejde i en politisk styret organisation.

Da Beredskab og Hjemmeværn er et lille kontor med en meget bred og spændende opgaveportefølje, forventes du dog også at være fleksibel i forhold til at håndtere eller overtage opgaver, der ikke falder naturligt inden for dine faste sagsområder. Det gælder såvel juriske som ikke-juridiske opgaver – somme tider med meget kort varsel.

Til gengæld kan du opnå et stort personligt udbytte ved at arbejde i kontoret, uanset om du er nyuddannet eller mere erfaren. Du får mulighed for at beskæftige dig med meget varierede emner, hvoraf mange i disse år får øget opmærksomhed grundet den ændrede sikkerhedspolitiske situation. Derudover får du mulighed for at udfordre og videreudvikle dine kompetencer gennem meget forskellige juridiske og ikke-juridiske problemstillinger. Endelig er stillingen et godt springbræt til på sigt at beskæftige sig med endnu flere spændende fagområder inden for Forsvarsministeriets koncern.

Ansættelsesvilkår

Du vil blive ansat som fuldmægtig eller konsulent i henhold til gældende overenskomst mellem AC og Finansministeriet. Afhængig af din erfaring og kvalifikationer kan der forhandles tillæg i forbindelse med an-sættelsen. Du vil tillige modtage en arbejdsgiverfinansieret pensionsordning.

Som ansat i Forsvarsministeriets koncern er du omfattet af nogle særlige vilkår. Du skal bl.a. kunne sikkerhedsgodkendes og opretholde denn under hele ansættelsesforløbet.

Du har som ansat pligt til at forrette tjeneste uden for landets grænser, herunder ved enheder internationale operationer med henblik på deltagelse i konfliktforebyggende, fredsbevarende, fredsskabende, humanitære og andre lignende operationer.

Kontakt og ansøgning
Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte kontorets souschef Nis Blach Rasmussen på telefon 2527 4508.
Har du spørgsmål til løn og ansættelsesforhold, kan du ringe til HR-konsulent i Forsvarsministeriets Personalestyrelse, kaptajn Palle Hvirvelkær på telefon: 7281 9680.

Ansøgningsfristen er den 5. august 2019.

Vi forventer at afholde samtaler i uge 33.

Forsvarsministeriets departement har to hovedopgaver: Ministerbetjening og politikudvikling, hvor vi betjener forsvarsministeren og understøtter grundlaget for en visionær dansk forsvars-, sikkerheds- og bered-skabspolitik; samt ledelse og styring af ministerområdet, hvor vi sikrer, at forsvarsministerens politik bliver gennemført, bl.a. ved at føre tilsyn med, at den økonomiske og aktivitetsmæssige styring i myndighederne tilrettelægges effektivt og inden for de politisk fastsatte rammer. Vi er tæt på den politiske beslutningsproces, udsynet er internationalt, og vi skal inddrage hele koncernens behov, når vi løser en opgave. Ikke to dage er ens, og arbejdstempoet er højt.

Forsvaret er en mangfoldig arbejdsplads, og vi vil gerne afspejle det omkringliggende samfund. Vi opfordrer derfor alle interesserede uanset personlig baggrund til at søge stillingen, fordi vi tror på, at forskellighed styrker opgaveløsningen gennem dynamik og nytænkning.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Akademisk medarbejder", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 18.7.2019, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Akademisk medarbejder
  • København K
  • Mandag den 05. august 2019

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som akademiske medarbejdere i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte akademisk medarbejder i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal akademiske medarbejdere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte akademiske medarbejdere i København K over tid

Dato Alle jobs som akademiske medarbejdere
20. september 2024 0
19. september 2024 0
18. september 2024 0
17. september 2024 0
16. september 2024 0
15. september 2024 0
14. september 2024 0
13. september 2024 0
12. september 2024 0
11. september 2024 0
10. september 2024 0
9. september 2024 0
8. september 2024 0
7. september 2024 0
6. september 2024 0
5. september 2024 0
4. september 2024 0
3. september 2024 0
2. september 2024 0
1. september 2024 0
31. august 2024 0
30. august 2024 0
29. august 2024 0
28. august 2024 0
27. august 2024 0
26. august 2024 0
25. august 2024 0
24. august 2024 0
23. august 2024 0
22. august 2024 0
21. august 2024 0