Udenrigsøkonomi søger økonom med interesse for udenrigshandel og globalisering

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København Ø

Er du interesseret i at arbejde med data, økonomisk statistik og belyse effekterne af den økonomiske globalisering, og ønsker du udfordringer, som vil give dig stor viden og indflydelse på din hverdag? Så har kontoret for Udenrigsøkonomi måske stillingen til dig.

Om os
Udenrigsøkonomi udarbejder statistikker over udenrigshandel med varer og tjenester og opgør i samarbejde med Danmarks Nationalbank betalingsbalancen over for udlandet. Vi indsamler, bearbejder og formidler store mængder data og viden i samarbejde med både interne og eksterne samarbejdspartnere.

Ud over den månedlige opgave med at udarbejde statistikkerne, har vi også en række udviklingsprojekter, hvor vi arbejder på at forbedre vores metoder, effektivisere vores processer og gennem analyser at nå vores målsætning om at skabe og formidle ny viden om den økonomiske globalisering.

I de kommende år skal bl.a. vores systemer til opgørelse af varehandelen med lande uden for EU tilpasses nye data fra toldsystemerne. Samtidig skal der som led i ny EU lovgivning etableres dataudveksling mellem landenes statistikmyndigheder med henblik på at sikre, at oplysninger fra toldsystemerne er tilstede i den medlemsstat, hvor de skal indgå i statistikken.

Dine opgaver
Stillingen omfatter bidrag til den løbende drift, ansvar for, og bidrag, til udviklingsopgaver samt ansvar for udvalgte statistikområder. Endvidere er der mulighed for at bidrage til det internationale samarbejde. Du vil indgå i et team, der indsamler og kvalitetssikrer data samt i kontorets udviklingsgruppe.

Opgaverne vil bl.a. omfatte:

  • Ansvar for, og bidrag til, forskellige projekter i tilknytning til omlægningen af udenrigshandelen med lande uden for EU.
  • Medvirke til etablering af dataudveksling af toldoplysninger med andre EU lande, og i tæt samarbejde med den produktansvarlige bringe de udvekslede data i anvendelse.
  • Bidrage til kvalitetssikring af indberettede data for enkelte af de største og mest betydningsfulde virksomheder ift. udenrigshandel. Arbejdet gennemføres i samarbejde med et hold af engagerede kolleger.

Din profil
Vi arbejder målrettet med Danmarks Statistiks strategiske målsætninger. Det indebærer bl.a. øget fokus på brugernes behov, synlighed i samfundsdebatten, konstant fokus på mere effektive processer m.m. Det er derfor afgørende, at dine kompetencer understøtter denne proces. Vi lægger derfor vægt på, at du:

  • kan gennemskue komplekse problemstillinger og evner at sætte dig ind i flere statistikområder på en gang.
  • har gode kommunikationsevner, såvel mundligt som skriftligt, såvel på dansk som på engelsk.
  • tager ansvar, er selvkørende og selv opsøger den viden, der er nødvendig for at kunne løse opgaven.
  • har gode samarbejdsevner og har fokus på helheden.
  • har erfaring med R.
  • har en relevant samfundsvidenskabelig uddannelse (polit, oecon, merc. el.lign.).

Vi tilbyder
Du bliver en del at et engageret team af kolleger, der har fokus på at skabe gode resultater, og som vil hjælpe dig med den nødvendige sparring. Du får mulighed for at udfordre dig selv med mange spændende opgaver, og du vil hurtigt opleve, at du gør en forskel. Du vil komme ind i et dynamisk, uformelt og socialt miljø, hvor der er stor mulighed for at du kan sætte dit præg på arbejdet.

Løn og ansættelse
Aflønning sker efter gældende overenskomst for akademikere i staten.

Kontakt og ansøgning
Vil du vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte kontorchef Casper Winther, tlf. 39 17 36 36.

Er du i besiddelse af de nævnte kvalifikationer, og har du interesse for udenrigshandel og globalisering? Så send os din ansøgning, eksamenspapirer og CV mv. ved at klikke på ”Søg stillingen” nedenfor.

Kort om Danmarks Statistik
Danmarks Statistik er den centrale myndighed for den danske statistik, placeret i Indenrigs- og Boligministeriet. Vi indsamler, bearbejder og offentliggør statistiske oplysninger om samfundsforhold. Danmarks Statistik har cirka 550 ansatte og er en udviklingsorienteret og familievenlig arbejdsplads med gode muligheder for afvekslende og alsidige arbejdsopgaver. Få et hurtigt overblik over Danmarks Statistik på www.dst.dk.

Se vores medarbejdervideo her: https://youtu.be/UanDN4JQ5us

Du kan følge os på LinkedIn.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Akademisk medarbejder", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i København Ø.

Jobbet er oprettet på vores service den 29.3.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Akademisk medarbejder
  • København Ø
  • Mandag den 12. april 2021

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som akademiske medarbejdere i København Ø

Herunder ser du udviklingen i udbudte akademisk medarbejder i København Ø over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal akademiske medarbejdere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte akademiske medarbejdere i København Ø over tid

Dato Alle jobs som akademiske medarbejdere
16. september 2024 0
15. september 2024 0
14. september 2024 0
13. september 2024 0
12. september 2024 0
11. september 2024 0
10. september 2024 0
9. september 2024 0
8. september 2024 0
7. september 2024 0
6. september 2024 0
5. september 2024 0
4. september 2024 0
3. september 2024 0
2. september 2024 0
1. september 2024 0
31. august 2024 0
30. august 2024 0
29. august 2024 0
28. august 2024 0
27. august 2024 0
26. august 2024 0
25. august 2024 0
24. august 2024 0
23. august 2024 0
22. august 2024 0
21. august 2024 0
20. august 2024 0
19. august 2024 0
18. august 2024 0
17. august 2024 0