Adjunkt i Arkitektur med fokus på bygningskunstens idehistorie og poetik

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Århus C

Arkitektskolen Aarhus ønsker at styrke det idéhistoriske vidensgrundlag under forskning og uddannelse. Med ’bygningskunstens idéhistorie’ forstås det kompleks af ideer, teorier og teknologier, der har haft betydning for arkitekturens udvikling, og som fortsat vil kunne trækkes frem som spejl og inspiration for nutidens arkitekturudvikling. Med ’bygningskunstens poetik’ sigtes der til den konkrete kunstneriske refleksion, der knytter sig til frembringelsen og formidlingen af arkitektur, dvs. til den dialog imellem arkitekturen og omverdenen som åbner og perspektiverer vores forståelse af faget for kommende arkitekter og for andre aktører i samfundet.

Stillingen vil indgå i forsknings- og undervisningsmiljøet i og omkring forskningslaboratorium 2, Teknologi, Bygningskultur og Bosætning, som er et tværfagligt fælleskab med ca. 30 forskere, undervisere og ph.d.-studerende, der arbejder på tværs af traditionelt adskilte fagområder som bygningsteknologi, digitalisering, materialelære, arkitekturhistorie, arkitekturteori og boligbyggeri. Det er netop i berøringsfladerne mellem disse fagområder, at laboratoriets forskere bevæger sig og udvikler deres projekter og forskningsbaserede didaktik fra. Læs mere om forskningslaboratoriet her https://aarch.dk/forsknings-labs/#toggle-id-2 .

Forskningslaboratoriets faglige spændvidde afspejles i de tilknyttede undervisningsenheder, der med udgangspunkt i bosætning og et fokus på arkitektur som en social kunstart, arbejder med forskellige vægtninger og didaktiske greb inden for de nævnte fagområder. Stillingen vil blive tilknyttet en af disse undervisningsenheder på enten bachelor eller kandidatniveau. Læs mere om undervisningsprogrammet her https://aarch.dk/undervisningsprogram2/ . Stillingen forventes desuden at bidrage med sin ekspertviden til den tværgående undervisning.

Vi søger en profil med stærke forsknings- og undervisningskompetencer inden for arkitekturens idéhistoriske kompleks, som samtidig kan sætte dagsordenen i forhold til den aktuelle arkitektfaglige diskussion indadtil på skolen og udadtil i forskningsverdenen og på samfundsplan – ikke mindst i forhold til den grønne omstilling. Hvordan kan narrativer fra bygningskunstens idéhistoriske reservoir kobles til aktuelle samfundsmæssige og praksisrelaterede spørgsmål, og hvordan kan de få kunstnerisk betydning for det fysiske miljø og det samfund vi lever i? Arbejdsopgaverne kan desuden spænde over kunstnerisk udviklingsvirksomhed og research-by-design, som begge udgør prioriterede forskningsmetodiske indsatsområder for skolen.

Et adjunktur er en treårig stilling, hvor hovedopgaverne er forskning og/eller kunstnerisk udviklingsvirksomhed og undervisning. Stillingen kan også omfatte administration eller tværinstitutionelt og eksternt samarbejde i begrænset omfang. Arkitektskolen vil sikre, at adjunkten får supervision og mulighed for pædagogisk opkvalificering.

Stillingen ønskes besat fra den 16. august 2021. Aflønning sker efter AC-fællesoverenskomsten.

Arkitektskolen Aarhus opfordrer alle med relevante kvalifikationer til at søge stillingen.

Krav til ansøgere og ansøgning

Ansættelse som adjunkt forudsætter videnskabelige kvalifikationer på ph.d.-niveau eller tilsvarende inden for opslagets fagområde. Adjunkturets undervisningsandel udgør 50% af stillingen. Vi forventer, at du kan har undervisningserfaring og interesse for didaktik, herunder lyst og evne til at tilbyde din viden og indgå ligeværdigt i et undervisningsudviklende team.

Du ansøger ved at udfylde ansøgningsformularen på https://aarch.dk/om-skolen/ledige-stillinger/. I formularen skal du uploade en ansøgning, hvor du redegør for forsknings- og undervisningsinteresser i relation til opslagets emneområde. Vi ser frem til at høre dine visioner for forskning og undervisning på Arkitektskolen Aarhus og prioriterer disse frem for et referat af de bedrifter som også fremgår af CV’et. Ansøgere til adjunkturet skal formulere et gennemgående forskningsprojekt, som skal afsluttes inden for 3 år. Den samlede ansøgning må ikke overstige 6 A4-sider.

For ikke dansk talende kandidater forventes en tilegnelse af det danske sprog på brugerniveau inden for en treårig horisont.

Herudover skal du uploade:

  • Kopi af bevis for beståede eksaminer på kandidat og evt. ph.d.-niveau
  • CV
  • Portfolio med udvalgte eksempler på din professionelle, kunstneriske, akademiske og/eller undervisningsbaserede praksis (Max 20 MB)
  • Publikationsliste

Alle uploadede dokumenter skal være mærket S21-14183

Navn, adresse, e-mail og stillingskategori skal fremgå af første side af ansøgningen.

Deadline

Ansøgningen skal fremsendes digitalt i pdf-format, så den er arkitektskolen i hænde senest mandag den 15. marts 2021 kl. 12.00 - middag.

Short listing

Arkitektskolen benytter sig af short listing. Short listing betyder, at kun de ansøgere, der ud fra en samlet vurdering bedst matcher arkitektskolens behov, sendes videre til en faglig bedømmelse. Sorteringen sker i henhold til opslagets formelle og faglige krav til ansøgerne. Alle ansøgere vil blive informeret om, hvorvidt deres ansøgning er blevet short listed til bedømmelse.

Yderligere Information

Spørgsmål om stillingen kan rettes til forskningschef Thomas Bo Jensen på +45 8936 0300 eller [email protected].


Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Arkitekt", og befinder sig i kategorien "Industri, håndværk og teknik".

Arbejdsstedet er beliggende i Århus C.

Jobbet er oprettet på vores service den 10.2.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Arkitekt
  • Århus C
  • Mandag den 15. marts 2021

Lignende jobs

  • Praktik (Arkitekt)

    Vil du være med til at udvikle fremtidens Skandinaviske byer sammen med dygtige og kompetente kollegaer? Vi er altid på udkig efter talentfulde arkitektpraktikanter, der er nysgerrige på at dykke n..
    • Arkitekt
    • Århus
    Få mere info
  • IT Architect, Product Lifecycle Management

    Do you have Microsoft (MS) or PLM experience as an IT Architect? Will you be motivated by business improving projects - supporting world-class R&D solutions - and by orchestrating a future qualifie..
    • Arkitekt
    • Århus N
    Få mere info
  • Network Architect

    Are you a highly skilled Network Architect with a can-do attitude? we might have an ideal career opportunity for you! Sales Region NCE Offshore Plant Engineering Plant Engineering team is re..
    • Arkitekt
    • Århus N
    Få mere info
  • Associate Business Intelligence Architect

    Are you ready to take on an inspiring role in Vestas Data & Analytics Architecture and solution space? And would you like to be part of a transformation journey in Vestas with a vision to bring Dat..
    • Arkitekt
    • Århus N
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som arkitekter i Århus C

Herunder ser du udviklingen i udbudte arkitekt i Århus C over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal arkitekter.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte arkitekter i Århus C over tid

Dato Alle jobs som arkitekter
19. september 2024 0
18. september 2024 0
17. september 2024 0
16. september 2024 0
15. september 2024 0
14. september 2024 0
13. september 2024 0
12. september 2024 0
11. september 2024 0
10. september 2024 0
9. september 2024 0
8. september 2024 0
7. september 2024 0
6. september 2024 0
5. september 2024 0
4. september 2024 0
3. september 2024 0
2. september 2024 0
1. september 2024 0
31. august 2024 0
30. august 2024 0
29. august 2024 0
28. august 2024 0
27. august 2024 0
26. august 2024 0
25. august 2024 0
24. august 2024 0
23. august 2024 0
22. august 2024 0
21. august 2024 0
20. august 2024 0