Arkitekt til bygningsfredningsarbejde

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Nykøbing Falster

Har du et skarpt blik på arkitektonisk kvalitet, og vil du være med til at bevare og udvikle bygningskulturarven i Danmark?

Slots- og Kulturstyrelsen er myndighed for de fredede bygninger, der repræsenterer Danmarks fremmeste bygningskulturarv. Alle bygningsændringer på de fredede bygninger i hele landet skal godkendes af Slots- og Kulturstyrelsen for at sikre, at bygningerne bevarer deres særlige arkitektoniske kvaliteter og kulturhistoriske værdier.

Vi søger en arkitekt til behandling af restaureringsager vedrørende de fredede bygninger samt til udvikling af bygningsfredningsområdet og andre relaterede opgaver i Center for Kulturarv.

Om jobbet

Du vil blive en del af bygningsfredningsfagområdet, hvor opgaverne spænder fra fredning og behandling af restaureringssager på de fredede bygninger til arbejde med planområdet, arkitekturpolitik og verdensarv. Du vil komme til at arbejde både selvstændigt og i høj grad i nært samarbejde med både kollegerne på området og med arkitekter, rådgivere og bygherrer.

Landets ca. 7.000 fredede bygninger rummer landets fineste, arkitektoniske og kulturhistoriske perler og omfatter alt fra ældre bygninger som slotte, herregårde, bondegårde og møller til nyere arkitektur som industribygninger, efterkrigstidens bygninger og ny arkitektur.

I det daglige arbejde er en bred forståelse for arkitektur, kulturhistorie og formgivning afgørende for at kunne sikre, at de ombygninger og restaureringer som sker i de fredede bygninger understøtter de særlige kvaliteter ved den enkelte bygning. Vurderingen af byggeprojekter på de fredede bygninger sker med udgangspunkt i en konkret faglig vurdering af bygningernes særlige arkitektoniske, kulturhistoriske og miljømæssige værdier. Målet er at sikre langtidsholdbare løsninger, både med hensyn til materialevalg og formgivning – både i restaureringssager og når bygningerne står for at skifte anvendelse, der skal sikre deres opretholdelse.

Arbejdet med at værne om vores bygningsarv går hånd i hånd med at yde en god service til ejerne af de fredede bygninger. I forbindelse med opgaveløsningen foretages der løbende besigtigelser over hele landet.

Om dig

Vi forventer, at du er uddannet arkitekt eller tilsvarende med indgående kendskab til dansk arkitekturhistorie, at du har en skarpt øje for arkitektonisk kvalitet og formgivning, og at du forstår at formidle den. Du har et par års konkret erfaring med bygningsrestaurering fra en tegnestue og/eller erfaring med offentlig forvaltning. Vi forventer, at du kan arbejde effektivt og medvirke til at udvikle styrelsens faglige niveau og praksis.

Desuden forventer vi, at du:

  • er hurtig og sikker i din skriftlige fremstilling
  • har evnen til at gå i dialog med mange forskellige typer interessenter omkring arkitektur og bygningsbevaring
  • har et professionelt overblik og en løsningsorienteret tilgang til opgaverne
  • har forståelse for god, offentlig forvaltning
  • er udadvendt og har evnen til at etablere gode samarbejdsrelationer både internt og eksternt
  • trives med at arbejde både selvstændigt og i team sammen med andre, hvor man gensidigt inspirerer hinanden
  • forstår at prioritere i en given opgavemængde
  • er interesseret i stilhistorie, materialelære og formgivning
  • har gåpåmod og kan bevare et godt humør, også ved spidsbelastninger
  • har gode analytiske evner og er god til at gennemskue komplekse processer og projekter
  • har kørekort til personbil

Vi tilbyder

Bygningsfredningskontoret består af godt 20 dedikerede medarbejdere med forskellig faglig viden og baggrund herunder arkitekter, bygningskonstruktører, kunsthistorikere, historikere mm., som er stolte af at være med til at passe på kulturarven i Danmark. Vi arbejder tæt sammen med de øvrige områder i Center for Kulturarv i vores hyggelige lokaler i Nykøbing Falster, der er en by i udvikling i skønne, landskabelige omgivelser. Atmosfæren er god, tonen venlig og afslappet, og selv om vi har meget at se til, er der også fokus på udvikling og trivsel.

Løn og ansættelsesvilkår

Der er tale om fuldtidsansættelse som fuldmægtig. Ansættelse og aflønning sker i henhold til gældende overenskomst mellem Finansministeriet og Akademikerne.

Arbejdsstedet er Nykøbing Falster, hvor styrelsens opgaver vedrørende kulturarv er placeret.

Information og ansøgning

Du kan læse mere om os på www.slks.dk. Har du spørgsmål til stillingen, så kontakt enhedschef Merete Lind Mikkelsen 33 73 33 01 / [email protected]

Ansøgning sendes via det elektroniske ansøgningsmodul på www.slks.dk/job senest den 22. september. Du bliver guidet igennem rekrutteringsprocessen, når du trykker på knappen ”Søg stillingen” nederst på siden. Du bedes vedhæfte CV, eksamensbeviser og andre relevante bilag. Vi forventer at holde jobsamtaler den 27. september.

Vi ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund. Derfor opfordrer vi alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Om Center for Kulturarv

Center for Kulturarv arbejder med fortidsminder, arkæologi, fredning af bygninger, byggesagsbehandling og tilskud til fredede bygninger, med arkitekturpolitiske initiativer og med rådgivning af kommuner om planlægning. Centret har ca. 50 medarbejdere. Center for Kulturarv er blandt andet myndighed i forhold til bygningsfredningsloven.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Arkitekt", og befinder sig i kategorien "Industri, håndværk og teknik".

Arbejdsstedet er beliggende i Nykøbing Falster.

Jobbet er oprettet på vores service den 3.9.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Arkitekt
  • Nykøbing Falster
  • Fredag den 22. oktober 2021

Statistik over udbudte jobs som arkitekter i Nykøbing Falster

Herunder ser du udviklingen i udbudte arkitekt i Nykøbing Falster over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal arkitekter.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte arkitekter i Nykøbing Falster over tid

Dato Alle jobs som arkitekter
5. juli 2024 0
4. juli 2024 0
3. juli 2024 0
2. juli 2024 0
1. juli 2024 0
30. juni 2024 0
29. juni 2024 0
28. juni 2024 0
27. juni 2024 0
26. juni 2024 0
25. juni 2024 0
24. juni 2024 0
23. juni 2024 0
22. juni 2024 0
21. juni 2024 0
20. juni 2024 0
19. juni 2024 0
18. juni 2024 0
17. juni 2024 0
16. juni 2024 0
15. juni 2024 0
14. juni 2024 0
13. juni 2024 0
12. juni 2024 0
11. juni 2024 0
10. juni 2024 0
9. juni 2024 0
8. juni 2024 0
7. juni 2024 0
6. juni 2024 0
5. juni 2024 0