Engageret og fællesskabede medarbejder til Dragør Bibliotekerne

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Dragør

Dragør Bibliotekerne søger en engageret, værtsskabs- og fællesskabsorienteret medarbejder der fx er uddannet bibliotekar DB, cand. scient. bibl., litteratur- og kulturformidler, Kaospilot, eventkoordinator eller Cand.soc i Social Entrepreneurship and Management.

Vi er et lille aktivt biblioteksvæsen, hvor der er kort fra ideer til handlinger og hvor du har en høj grad af medindflydelse på bibliotekets aktiviteter. Dragør Bibliotekerne er folkets biblioteker og vi ønsker at åbne bibliotekerne endnu mere for borgernes aktiviteter, og det skal du medvirke til. Du bliver den drivende kraft i vores outreach aktiviteter.

Vi er en blanding af nyere og erfarne medarbejdere og en modig leder. Vi har en projektorienteret tilgang til opgaveløsningen. Sidste år fik vi en politisk vedtaget biblioteksstrategi, som også indeholder vores bidrag til FN’s Verdensmål. Vi arbejder på at blive certificeret Verdensmål bibliotek. I år er vi påbegyndt et kompetenceudviklingsforløb om værtsskab, det forventer vi, at du skal være en del af.

Hvad skal du kunne for at blive en del af vores team?


  • Du skal være en god vært (eller have mod på at få det lært). Værten giver god service og får bibliotekets brugere til at føle sig velkomne. Dine opgaver i biblioteket er at give de besøgende vejledning og hjælp. Det er ligeledes en vigtig opgave at præsentere og formidle bibliotekets mange tilbud af f.eks. litteratur og arrangementer. Du vil ofte være den person, som besøgende i biblioteket taler med under deres besøg. Derfor er det essentielt at du trives med at være er synlig og imødekommende.
  • Du har styr på hvordan man etablere mandefællesskaber i biblioteksregi, eller gode ideer til hvad man gør for at lykkedes med det. Kom gerne med eksempler i din ansøgning.
  • Du skal have gode relationelle kompetencer. Dem sætter du i spil i forhold til vores borgerinvolverende aktiviteter og de gør at du også er en god kollega. Dine evner til at skabe gode relationer er afgørende for din succes med, at få tiltrukket nye målgrupper til biblioteket.
  • Du skal være bredt interesseret i både fag- og skønlitteratur og kulturområdet, samt være i stand til at bringe det i spil i forhold til borgerne.

Som person er du


  • Nysgerrig, humørfyldt og har mod til at tage initiativ og afprøve ideer – også de andres.
  • Helt tryg ved at byde ind med ideer til afvikling og optimering, også hvis det er at ”Kill a darling”, både dine egne og andres.
  • God til at planlægge og udfører opgaver og aktiviteter – der er ingen halve projekter hos dig.
  • En der kan lide at ”være på” og sætte sig selv i spil fx ved at moderere debatter og interview med oplægsholdere, både professionelle og amatører.

Dine opgaver vil blive


  • Borgerinvolvering og netværksskabelse, som kan bringe litteraturen (i mange former og udtryk) ud til flere borgere. Vi vil gerne høre om dine erfaringer, i din ansøgning, med at etablere samarbejde med borgere, foreninger og interessegrupper i lokalområdet.
  • Det er en fordel hvis du i din ansøgning giver eksempler på dine gode relationelle og formidlingsmæssige kompetencer.
  • Udvikling af nye arrangementsformater med øget borgerinvolvering og fokus på fællesskaber i samarbejde med to kolleger. Se mere i vores Biblioteksstrategi.
  • Udlånsvagter, hvor du er den gode vært og skaber kontakter til borgerne.
  • Litteraturformidling både som en del af arbejdet i udlånet og som bidragyder til vores litterære nyhedsbrev ”Litterære linjerne”, på vores FB og ”Biblioteket anbefaler”. Kom gerne med eksempler på dine litteraturformidlingskompetencer.

Vi tilbyder


  • Et spændende og udviklende job som du selv er med til at præge på 27 timer om ugen
  • At du bliver en del af arrangementsgruppen, som er en tværgående gruppe i biblioteket
  • Et bibliotek der fejre sine succeser
  • En uhøjtidelig arbejdsplads med gode kollegaer, hvor der er korte beslutningsveje
  • En modig og passioneret leder
  • Et aktivt lokalsamfund som elsker deres biblioteker
  • To meget forskellige biblioteker og mange muligheder for at dyrke de lokale samarbejder.


Hvis du synes ovenstående lyder spændende og du har kvalifikationerne til at varetage stillingen hører vi gerne fra dig. Hvis du vil hjælpe dig selv igennem nåleøjet af ansøgere, beder vi dig om at forholde dig konkret til opgaverne i din ansøgning.

Hvis du har spørgsmål


til stillingen eller vil du kigge forbi (det må du meget gerne), er du velkommen til at kontakte Biblioteksleder Henriette Ritz Kylmann på telefon 51 57 77 21 bedst mellem kl. 9.00-10.00 på hverdage.

Praktisk information om stillingen


Stillingen er på 27 timer om ugen.

Der er en ugentlig sen vagt til kl. 17.00 eller 18.00 og lejlighedsvise lørdage fra kl. 9.0-14.00. Der vil desuden være arrangementer 1-2 gang om måneden i sæsonen (september – maj). Vi afløser hinanden ved ferie og sygdom (også lørdage).

Dragør Bibliotekerne består af 12 medarbejdere. Vi har to biblioteker og man har vagter og kontorarbejdsplads begge steder.

Løn efter gældende overenskomst.
Dragør Kommune har røgfri arbejdstid.

Der vil blive afholdt samtaler over to runder i løbet af juni 2021.

Ansøgningsfristen er 30. maj.

Ansøgere til 2. samtalerunde vil skulle udarbejde en Enneagram profil samt komme med løsningsforslag til en case. Som ansøger forventer vi, at du møder med en negativ COVID-19 test til samtalen.

Vi ønsker at du begynder 1. august 2021 eller efter nærmere aftale.

Send din ansøgning med oplysning om uddannelse og tidligere beskæftigelse via kommunens rekrutteringssystem:


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Bibliotekar", og befinder sig i kategorien "Undervisning".

Arbejdsstedet er beliggende i Dragør.

Jobbet er oprettet på vores service den 4.5.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Bibliotekar
  • Dragør
  • Søndag den 30. maj 2021

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som bibliotekarer i Dragør

Herunder ser du udviklingen i udbudte bibliotekar i Dragør over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal bibliotekarer.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte bibliotekarer i Dragør over tid

Dato Alle jobs som bibliotekarer
18. september 2024 0
17. september 2024 0
16. september 2024 0
15. september 2024 0
14. september 2024 0
13. september 2024 0
12. september 2024 0
11. september 2024 0
10. september 2024 0
9. september 2024 0
8. september 2024 0
7. september 2024 0
6. september 2024 0
5. september 2024 0
4. september 2024 0
3. september 2024 0
2. september 2024 0
1. september 2024 0
31. august 2024 0
30. august 2024 0
29. august 2024 0
28. august 2024 0
27. august 2024 0
26. august 2024 0
25. august 2024 0
24. august 2024 0
23. august 2024 0
22. august 2024 0
21. august 2024 0
20. august 2024 0
19. august 2024 0