Teamleder til styring af Rigsarkivets samlinger

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Som teamleder får du ansvar for den fortsatte sikring af Rigsarkivets fysiske arkiver. Du er højre hånd for chefen for Økonomi og Magasiner, og du kommer til at yde et væsentligt bidrag i forhold til at udvikle enhedens opgavevaretagelse.

Rigsarkivet opbevarer meget væsentlige dele af Danmarks samlede skriftlige kulturarv og forvaltningshistorik med dokumenter, der er op til 1.000 år gamle. Vi har i alt næsten 500 hyldekilometer papirarkivalier fordelt på en række magasiner i Viborg, Odense, Aabenraa og København.

Opgaven med at styre magasinprocesserne ligger i enheden Økonomi og Magasiner og bliver varetaget af et team på 15 dedikerede og dygtige medarbejdere. Det er dig, der koordinerer medarbejderes arbejde, og chefen for Økonomi og Magasiner der har personaleansvaret. Sammen sikrer I, at samlingerne opbevares sikkert og håndteres effektivt. Ud over at du tilrettelægger de daglige opgaver, er du med til at sikre modernisering og solid IT-understøttelse af samlingshåndteringen, så den er ajourført med nye standarder for informationssikkerhed, sikring og best practice på området.

Jobbet
Dine opgaver er overordnet at lede enhedens daglige arbejde med ekspedition og kontrol af Rigsarkivets fysiske samlinger. Da medarbejderne befinder sig i henholdsvis København, Odense, Viborg og Aabenraa er distanceledelse en del af hverdagen i dit job.

Du skal skabe fremdrift i nogle væsentlige udviklingsopgaver, herunder at

  • udvikle sikkerheden og skabe bevidsthed om sikkerhedsdagsordenen i samarbejde med vores sikringskoordinator og sikkerhedsofficer
  • forbedre processer vedrørende samlingshåndtering, blandt andet gennem udvikling af den eksisterende IT-understøttelse – i tæt samarbejde med vores IT-enhed
  • optimere pladsanvendelse i magasinerne og udarbejde scenarier for eventuelle kapacitetsudvidelser
  • bidrage til udvikling af digital servicering af Rigsarkivets brugere

Om dig
Din uddannelsesmæssige baggrund er ikke afgørende. Det vi lægger vægt på er, at du har evner til systematik og struktur. Du bør have en analytisk tilgang til at optimere processer og kunne formidle denne klart i skrift og tale. Det er en fordel, at du ved noget om sikkerhedstandarder og logistik. Desuden kan du bidrage med rådgivning og gennemarbejdede skriftlige indstillinger til en direktion. Vi lægger endvidere vægt på, at du

  • bidrager med faglig sparring på de udfordringer som medarbejdere og ledere møder
  • har gennemslagskraft og samtidig forstår at inddrage dine medarbejdere samt har øje for, hvornår det er vigtigt at lede opad og inddrage din leder i afgørende og/eller politiske beslutninger
  • har en god basal forståelse for anvendt IT (fx lagerstyringssystemer, hvor Rigsarkivet anvender et egenudviklet system)
  • er god til at opbygge relationer til både interne og eksterne samarbejdspartnere
  • er løsningsorienteret og udviser procesforståelse
  • formår at rumme medarbejdernes forskellige fagligheder og ved, hvordan du kan sikre, at medarbejderne spiller hinanden gode
  • synes det er spændende at få hånden på roret i forhold til drift og udvikling af den logistiske og sikkerhedsmæssige håndtering af Rigsarkivets samlinger


Det er ikke en forudsætning, at du har ledelseserfaring. Er du et talent med lyst til ledelse, er dette job en god mulighed for at få erfaring.

Om os
I Rigsarkivet arbejder vi for at indsamle, bevare, forske i, tilgængeliggøre og formidle den vigtige samfundsdokumentation, der er Rigsarkivets ansvarsområde. Vi er en ambitiøs organisation, der satser på udvikling og digitalisering af vores arbejdsmåder og vores ydelser. Vi prioriterer gode muligheder for personlig og faglig udvikling, ligesom vi lægger vægt på et stærkt fagligt og socialt arbejdsmiljø, hvor opgaverne løses i samarbejde med kollegerne. Vi har fleksible arbejdstider og vægter, at arbejds- og privatliv hænger godt sammen.

Løn og ansættelsesvilkår
Du ansættes på overenskomstvilkår i henhold til gældende overenskomst mellem Finansministeriet og den relevante organisation.

Arbejdsstedet er Kalvebod Brygge 34, centralt i København.

Stillingen ønskes besat snarest muligt.

Det er en forudsætning for ansættelse, at du kan blive sikkerhedsgodkendt, ligesom du skal kunne opretholde sikkerhedsgodkendelsen under hele din ansættelse.

Din ansøgning
Send en motiveret ansøgning, CV og dokumentation for relevant uddannelse, certificering og erhvervserfaring via Rigsarkivets rekrutteringssystem. Du bliver guidet igennem rekrutteringsprocessen, når du trykker ’Søg stillingen’ nederst på denne side.

Ansøgningsfristen er mandag den 18. april 2022. Vi forventer at afholde samtaler i uge 16 og 17.

Hvis du vil høre mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte vicedirektør Karl Hansen på tlf. 4171 7324.

Du kan læse mere om Rigsarkivet på www.sa.dk.

Rigsarkivet tilstræber at få så bred en sammensætning i personalet som muligt, hvorfor alle interesserede uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge stillingen.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Bibliotekar", og befinder sig i kategorien "Undervisning".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 29.3.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Bibliotekar
  • København K
  • Mandag den 18. april 2022

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som bibliotekarer i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte bibliotekar i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal bibliotekarer.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte bibliotekarer i København K over tid

Dato Alle jobs som bibliotekarer
18. september 2024 0
17. september 2024 0
16. september 2024 0
15. september 2024 0
14. september 2024 0
13. september 2024 0
12. september 2024 0
11. september 2024 0
10. september 2024 0
9. september 2024 0
8. september 2024 0
7. september 2024 0
6. september 2024 0
5. september 2024 0
4. september 2024 0
3. september 2024 0
2. september 2024 0
1. september 2024 0
31. august 2024 0
30. august 2024 0
29. august 2024 0
28. august 2024 0
27. august 2024 0
26. august 2024 0
25. august 2024 0
24. august 2024 0
23. august 2024 0
22. august 2024 0
21. august 2024 0
20. august 2024 0
19. august 2024 0