Datamanager/arkivar

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København V

Datamanager/arkivar Er du vild med data og statistik? Har du gåpåmodet til at kaste dig over et nyt stort projekt? Og er du både en kreativ, omhyggelig og selvstændig person? Så er det dig, der kan hjælpe os med at opbygge et helt nyt forskningsregister!

I Rigsarkivet går vi i gang med at etablere familierelationerne for hele den danske befolkning fra 1920 og frem til indførelsen af CPR-registret. Dette Multigenerationsregister (MGR) bliver en enestående forskningsinfrastruktur, som vi etablerer ud fra analoge kirkebøger, der digitaliseres ved brug af kunstig intelligens. Herefter linker vi data sammen til valide familierelationer og CPR-registret.

Som datamanager/arkivar på MGR er du med til at udvikle denne unikke forskningsinfrastruktur. Du samarbejder med ildsjæle, der er eksperter inden for arkiv, statistik og kunstig intelligens.

Jobbet og dine opgaver Rigsarkivet udvikler MGR i samarbejde med førende forskere fra Københavns Universitet og Aarhus Universitet. Vi er i opstarten af projektet, så du får en central rolle med at definere opgaverne. Du udfører kvalitetskontroller af scannede, analoge data, oparbejder træningsdata samt bidrager til etablering af de historiske familierelationer. Desuden deltager du i forberedelse af et pilotprojekt om etablering af flere nye historiske forskningsregistre. Du har derudover datamanager-opgaver med at vaske og linke data fra Rigsarkivets samling af historiske registre og billeder. Endelig er du med til at planlægge workshops og konferencer m.v.

Dine kvalifikationer Du har en kandidatgrad inden for samfundsfag, historie, folkesundhedsvidenskab eller lignende kvalifikationer. Derudover har du kundskaber i database og/eller statistik. Du har erfaring med datavask, datadokumentation og datamanagement. Jobbet fordrer højt niveau i dansk og engelsk i skrift og tale. Det er et krav, at du kan læse håndskrifter fra det 20. århundrede.

Det en fordel, hvis du har erfaring med

  • Registerforskning
  • OCR, HTR eller tilsvarende teknologier
  • Behandling af persondata
  • Historiske data


Du beskriver dig selv som en kreativ person, der har drivkraft og selvstændigt kan bidrage til at definere dine opgaver. Du har et passioneret forhold til data samt en kvalitets- og detaljeorienteret arbejdsstil. Du trives i et team med en god social omgangstone, hvor hjælpsomhed og humor er en del af dagligdagen.

Om os I Rigsarkivet arbejder vi for at indsamle, bevare, forske i, tilgængeliggøre og formidle den vigtige samfundsdokumentation, der er Rigsarkivets ansvarsområde. Vi er en ambitiøs organisation, der satser på udvikling og digitalisering af vores arbejdsmåder og vores ydelser. Vi prioriterer gode muligheder for personlig og faglig udvikling, ligesom vi lægger vægt på et stærkt fagligt og socialt arbejdsmiljø. Vi har fleksible arbejdstider og vægter at arbejds- og privatliv hænger godt sammen.

Du bliver en del af enheden Dataformidling, hvor vi arbejder med at sætte Rigsarkivets data i spil, så de skaber værdi for flere. I Dataformidling er vi i alt 20 dedikerede medarbejdere med forskellige baggrunde og opgaver inden for udviklingsprojekter, forsknings- og myndighedsservice samt udstilling og tilgængeliggørelse af data. Geografisk sidder vi på flere adresser; de fleste arbejder i Rigsarkivet i Odense, enkelte dog også i København, Viborg og Aabenraa.

Løn- og ansættelsesvilkår Du ansættes på overenskomstvilkår i henhold til gældende overenskomst mellem Finansministeriet og den relevante organisation. Der vil være mulighed for at forhandle et pensionsgivende kvalifikationstillæg afhængigt af kvalifikationer.

Stillingen ønskes besat snarest eller 1. november 2021 og er tidsbegrænset til 30. juni 2025.

Arbejdsstedet er Kalvebod Brygge 34, København V.

Vi indhenter straffeattest.

Ansøgning Send en motiveret ansøgning, CV og dokumentation for relevant uddannelse og erhvervserfaring via Rigsarkivets rekrutteringssystem. Du bliver guidet igennem rekrutteringsprocessen, når du trykker ’Søg stillingen’ nederst på denne side.

Ansøgningsfristen er onsdag den 8. september 2021.

Vi forventer at afholde samtaler i uge 37.

Nærmere oplysninger om stillingen kan fås hos MGR’s overordnede projektleder, chefkonsulent Jeppe Klok Due på telefon 4171 7211, [email protected].

Du kan læse mere om Rigsarkivet på www.sa.dk og om Multigenerationsregistret på www.registerforskning.dk/mgr

Rigsarkivet tilstræber at få så bred en sammensætning af personalet som muligt, hvorfor alle interesserede uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge stillingen.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Bibliotekar", og befinder sig i kategorien "Undervisning".

Arbejdsstedet er beliggende i København V.

Jobbet er oprettet på vores service den 17.8.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Bibliotekar
  • København V
  • Onsdag den 08. september 2021

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som bibliotekarer i København V

Herunder ser du udviklingen i udbudte bibliotekar i København V over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal bibliotekarer.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte bibliotekarer i København V over tid

Dato Alle jobs som bibliotekarer
2. oktober 2024 1
16. september 2024 1
15. september 2024 1
14. september 2024 1
13. september 2024 1
12. september 2024 1
11. september 2024 1
10. september 2024 1
9. september 2024 1
8. september 2024 1
7. september 2024 1
6. september 2024 1
5. september 2024 1
4. september 2024 1
3. september 2024 1
2. september 2024 1