Biblioteksleder til Odder Bibliotek

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Odder

Vi søger en visionær og driftig biblioteksleder, som sammen med medarbejderne kan sikre, at Odder Bibliotek forbliver et attraktivt og inspirerende kulturtilbud, og som samtidig kan bidrage til, at biblioteket også fremadrettet opleves som en nyskabende og eftertragtet samarbejdspartner på kultur- og fritidsområdet.

Odder Bibliotek Odder Bibliotek er et velfungerende bibliotek med et godt renommé i lokalområdet. Biblioteket vægter de klassiske biblioteksdyder og er kendetegnet ved en professionel og personlig service og formidling over for bibliotekets brugere.

Biblioteket stiller en skarp samling af materialer og en række digitale tilbud til rådighed for Odder Kommunes borgere. Derudover afholder biblioteket kulturelle arrangementer, foredrag, teaterforestillinger og workshops for både børn, unge og voksne.

I lokalområdet er der en stærk tradition for at benytte bibliotekets tilbud både i form af højt udlån og opbakning til arrangementer. Årligt besøger 123.000 personer det åbne bibliotek, og der udlånes ca. 180.000 materialer.

Biblioteket er en del af og spiller en vigtig rolle på kulturområdet i Odder Kommune. På området er vi optaget af at lykkes sammen og på tværs med at skabe et mangfoldigt kulturliv. Vi er ikke mange, men sammen kan vi meget, og området er i en spændende udvikling med afsæt i den nye kulturstrategi.

Biblioteket indgår i en række samarbejder med lokale og regionale kulturelle aktører, foreningsliv og lokale børne- og undervisningsinstitutioner. Biblioteket indgår i et administrativt partnerskab med Musikskolen og Ungdomsskolen om Den Kreative Skole. Biblioteket er desuden repræsenteret i Odder Kulturforening samt deltager i mellem- og tværkommunale projekter såsom Kulturring Østjylland. Endelig har biblioteket hele administrationen af folkeoplysningsområdet og samarbejder med en række af aktørerne her indenfor om events, foredrag m.v.

Læs mere om Odder Bibliotek på vores hjemmeside og få et indblik i hverdagen på biblioteket på Facebook eller Instagram. Se også videoen Odder Bibliotek søger ny leder (videoen åbnes på Youtube).

Stillingen og ledelsesopgaven Som biblioteksleder får du det ledelsesmæssige ansvar for driften og udviklingen af biblioteket samt administration af folkeoplysningsområdet. Du får ledelsesansvar for otte engagerede medarbejdere, som brænder for at formidle kultur, viden og oplevelser samt udvikle nye tiltag omkring biblioteket. Bibliotekslederen indgår løbende i bemandingen af bibliotekets borgervendte aktiviteter, herunder udlånsvagter.

Du får reference til kulturchefen og bliver en del af Børne-, Uddannelses- og Kulturområdet i Odder Kommune. Kendetegnende for området og kommunen er, at det er en lille organisation med korte beslutningsveje, og du får derfor mulighed for at komme helt tæt på beslutningerne og påvirke meningsdannelse, mål og retning.

Stillingen medfører en bred kontaktflade både inden for og uden for Odder Kommune, og som biblioteksleder skal du derfor begå dig på mange arenaer. Du får en vigtig rolle i forhold til at tænke biblioteket ind i nye samarbejder og gøre biblioteket til en attraktiv samarbejdspartner.

Det bliver den nye biblioteksleders opgave at bevare biblioteket med de eksisterende kvaliteter såsom iderigdom, god energi og drivkraft samt sikre fastholdelse af det engagement og den pionerånd, man formår at gribe brugernes behov med i dag. Samtidig er der også behov for, at den nye leder udvikler visioner for bibliotekets udvikling samt sætter en tydelig retning for at sikre, at energi og ressourcer anvendes bedst muligt.

Blandt de konkrete opgaver, der venter den nye biblioteksleder, er:

  • Bidrage til realiseringen af kulturstrategien
  • Udvikling af fremtidens bibliotek
  • Bidrage til udvikling og administration af det folkeoplysende område
  • Fortsat udvikling af Den Kreative Skole som partnerskab
  • Udvikling af samarbejdet med kommunens skoler
  • Bidrage til den fortsatte udvikling af tværgående samarbejder på kulturområdet

Din profil Vi søger en biblioteksleder, der har stor interesse for og indsigt i kulturområdet i bred forstand, og som har blik for den strategiske udvikling af bibliotekets rolle i kulturlivet og lokalsamfundet. Vi søger desuden en biblioteksleder, som har lyst og evner til at drifte biblioteket og lede medarbejderne på en motiverende og inddragende måde.

Vi forventer, at du besidder følgende faglige kompetencer og erfaring:

  • Har en uddannelsesmæssig baggrund inden for kulturområdet
  • Har lederuddannelse på diplomniveau eller er indstillet på at gennemføre en sådan
  • Har erfaring med ledelse inden for biblioteksverdenen eller andet kulturområde
  • Har erfaring med biblioteksdrift og fingeren på pulsen i forhold til nye trends inden for biblioteksverdenen
  • Har driftsøkonomisk og administrativ indsigt og gerne erfaring fra en kommunalpolitisk virkelighed
  • Har erfaring og succes med ledelse af strategiske udviklingsprocesser

Desuden lægger vi vægt på, at du besidder følgende personlige kompetencer:

  • Sætter en tydelig fælles retning og går forrest, når målene skal indfries
  • Er i stand til at træffe beslutninger og stå fast, når situationen kræver det
  • Er visionær og tør udfordre dagsordenen for udvikling på kulturområdet
  • Har lyst og evner til at samarbejde på alle niveauer og er proaktiv, nysgerrig og inddragende i samarbejdet med andre
  • Forstår vigtigheden af god kommunikation og fremstår selv som en tydelig og kompetent kommunikator
  • Prioriterer at være synlig, tilgængelig og nærværende i hverdagen
  • Er en god faglig sparringspartner, som støtter, inspirerer og motiverer medarbejderne
  • Evner og prioriterer at gribe og understøtte medarbejdernes ideer og kreativitet
  • Har fokus på at sikre et godt og udviklende arbejdsmiljø
  • Har en grundlæggende optimistisk tilgang og værdsætter en humoristisk omgangstone

Ledelse i Odder Kommune Odder Kommunes ledelses- og organisationsgrundlag danner rammen for, hvordan vi arbejder med ledelse i Odder Kommune. Stillingen som biblioteksleder er med afsæt i ledelses- og organisationsgrundlaget defineret som leder af medarbejdere. De generelle forventninger til ledere af medarbejdere i Odder Kommune er beskrevet i lederprofilen.

Løn og ansættelsesvilkår Stillingen er til besættelse pr. 1. november 2021. Lønnen forhandles med den forhandlingsberettigede organisation med afsæt i dine kvalifikationer og gældende overenskomst.

Yderligere information Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte kulturchef Niels Christian Simmelsgaard på telefon 24997519 eller konstitueret leder Helle Friis Tolstrup på tlf. 87803550.

Ansøgning Hvis du ønsker at søge stillingen, skal det ske ved upload af ansøgning med relevante bilag senest onsdag den 8. september 2021.

Vi forventer at afholde første samtale onsdag den 15. september 2021 og anden samtale torsdag den 23. september 2021. For kandidater, der går videre til anden samtale, vil der blive gennemført test samt indhentet referencer.

Denne jobannonce blev oprindeligt opslået på https://www.ofir.dk/
(Den originale annonce kan ses på: https://www.ofir.dk/showojob?ofirid=c109045d)
Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Bibliotekar", og befinder sig i kategorien "Undervisning".

Arbejdsstedet er beliggende i Odder.

Jobbet er oprettet på vores service den 16.8.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Bibliotekar
  • Odder
  • Onsdag den 08. september 2021

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som bibliotekarer i Odder

Herunder ser du udviklingen i udbudte bibliotekar i Odder over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal bibliotekarer.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte bibliotekarer i Odder over tid

Dato Alle jobs som bibliotekarer
4. oktober 2024 0
3. oktober 2024 0
2. oktober 2024 0
1. oktober 2024 0
30. september 2024 0
29. september 2024 0
28. september 2024 0
27. september 2024 0
26. september 2024 0
25. september 2024 0
24. september 2024 0
23. september 2024 0
22. september 2024 0
21. september 2024 0
20. september 2024 0
19. september 2024 0
18. september 2024 0
17. september 2024 0
16. september 2024 0
15. september 2024 0
14. september 2024 0
13. september 2024 0
12. september 2024 0
11. september 2024 0
10. september 2024 0
9. september 2024 0
8. september 2024 0
7. september 2024 0
6. september 2024 0
5. september 2024 0
4. september 2024 0