Stærk litteraturformidler med fokus på formidling til børn og unge - Solrød

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Solrød Strand

Litteratur og læsning spiller en central og bærende rolle, når vi sammen med vores borgere skaber et levende bibliotek og kulturhus.
Vi søger derfor en dygtig formidler, som skal udvikle litteraturaktiviteter til - og med -Solrøds borgere. Du skal i særlig grad have fokus på aktiviteter, som stimulerer Solrøds børn og unges læselyst og læsekompetencer.

Du bliver en del af et levende kulturhus, som involverer og skaber litteratur- og kulturaktiviteter sammen med og til borgerne og understøtter dem i at lave egne aktiviteter. DO IT TOGETHER er vores afsæt i Solrød.

Vi har særligt fokus på at styrke børn og unges dannelse - herunder teknologiforståelse og -glæde Vi tror på at en legende og nysgerrig tilgang til ny teknologi. Du skal spille en aktiv rolle i lærings- og formidlingsaktiviteter, som motiverer børn og unge til opnå ny viden, læring og forståelse og dermed ruste dem til fremtiden.

Dine opgaver:
  • Litteraturformidling med fokus på børn og unge.
  • Udvikle og afholde litterære formidlingsaktiviteter til både børn, unge og voksne (fx bogcafeer, booktalks, læsekredse, skriveworkshops).
  • Udvikle aktiviteter og deltage i projekter som understøtter og styrker børn og unges dannelse.
  • Litterære udstillinger i biblioteksrummet og andre relevante lokaliteter i kommunen, som formidler vores fysiske og digitale titler på en interessant, nyskabende og gerne interaktiv måde.
  • Udarbejdelse af grafisk materiale som formidler bibliotekets services, aktiviteter og materialer på en visuelt moderne og lækker måde.
  • Kulturvagter, hvor du afholder kulturaktiviteter (foredrag, teaterforestillinger mv.).
  • Udlånsvagter hvor du passioneret formidler litteratur og kultur i alle formater og til alle målgrupper.
  • Vores materialebestand skal understøtte og stimulere børns læselyst. Med afsæt i data og statistik skal du indkøbe, kassere og trimme samlingen, så den kan danne grundlag for spændende litteraturformidling.


Vi forventer at:
  • Du er optaget af børns læselyst og har viden om udvikling af børns læsekompetencer.
  • Du har stor viden om litteratur og brænder for at få litteraturen ud over rampen til kommunens børn, unge og voksne.
  • Du går forrest og finder nye utraditionelle metoder til at gøre Solrøds borgere til aktive læsere.
  • Du er en stærk formidler – og kan producere indhold til alle platforme og alle kanaler. Du arbejder målgruppeorienteret og kan med den rette stil og sprogtone få dit budskab ud til målgruppen.
  • Du har gode grafiske kompetencer og et godt øje for hvordan et budskab understøttes visuelt med den rette grafik. Du skal derfor være rutineret bruger af en grafisk redigeringsprogram. Gerne Photoshop og InDesign.
  • Du er i besiddelse af gode digitale kompetencer og er dermed godt klædt på til at deltage i læringsaktiviteter og digitale projekter (fx 'Teknologi til alle', 'Digital litteratur').
  • Du er indstillet på fortsat at udvikle dig selv og dine kompetencer – bl.a. ved deltagelse i diverse kompetenceforløb. Pt er hele organisationen i gang med 'Digital transformation'.
  • Du arbejder projektorienteret med at udvikle nye litteratur-, kultur- og dannelsesaktiviteter for alle målgrupper og kan håndtere at være i proces.
  • Erfaring med formidling fra fx biblioteker, museer eller lignende er fordel


Om os - DIT bibliotek og Kulturhus
Du bliver en del af en stærk og faglig dygtig personalegruppe på Solrød Bibliotek og Kulturhus. Derudover bliver du en del af afdelingen Kultur og Fritid.
I tæt samarbejde med vores kollegaer i Kultur og Fritid sætter vi vores kompetencer i spil på tværs af kultur- og idrætsområdet. Vi blander kulturen og idrætten. Og vi vil gerne i endnu højere grad flytte kulturen ud på vores idrætsfaciliteter og idrætten ind i vores kulturhus for at skabe et stærkt lokalt kultur- og fritidsliv.

Vi er i vækst. Som kommune og i vores borgeres brug af Solrød Bibliotek og Kulturhus. Vi har stigende antal besøgende, kulturaktiviteter, fysiske og digitale udlån samt brug af vores platforme og services. Det er vi stolte af, og vi vil gerne videre af det spor sammen med dig.

Din daglige arbejdsplads bliver på Solrød Bibliotek og Kulturhus, hvor også Kultur- og Fritidssekretariatet har kontor. Vi er nabo til gymnasiet og rådhuset og ligger midt i centergaden med få minutters gang til s-togstationen.

Vil du vide mere?
Du kan lære mere om os på solbib.dk og Facebook. Retningen og strategien for vores udvikling er sat med Byrådets vision, kommunens Fritids- og Kulturpolitik samt med bilaget Kultur- og biblioteksstrategi 2017-21 med vores tre strategiske udviklingspunkter. Du finder det på kommunens hjemmeside.

Har du spørgsmål til jobbet, er du velkommen til at kontakte Pia Jepsen på telefon: 5618 2822 / 2162 3208 eller Christine Kofoed på telefon: 5618 2816.

Søg stillingen senest søndag d. 5 januar 2020 kl 12:00

Vi holder ansættelsessamtaler mandag den 13. januar. Efter første samtalerunde udvælges kandidater til anden samtale, der finder sted torsdag den 16. januar. I forbindelse med første samtale vil de indkaldte kandidater blive stillet en case, som forberedes i forbindelse med den første samtale.

Stillingen er på ca. 37 timer ugentlig med flextid. Du starter den 2. marts 2020. Der er faste udlånsvagter inden for vores åbningstid samt aften- og weekendarbejde ifm aktivitetsafvikling og møder med samarbejdspartnere mm. Du vil få fast lørdagsvagt ca. hver 5 uge. Ansættelse sker efter gældende overenskomst.

I Solrød Kommune gør vi en forskel sammen med borgerne. Vi arbejder for at virkeliggøre byrådets vision om, at Solrød skal være det bedste sted at leve og bo. Som arbejdsplads er vi et fællesskab, hvor vi løfter opgaverne på tværs af institutioner og afdelinger, og hvor du som medarbejder er en vigtig medspiller. Vi er i bevægelse og har hele tiden fokus på at lære og blive bedre. Vi tager ansvar for at løse opgaverne med blik for helheden, og du har som medarbejder indflydelse på løsningen af opgaverne og på din arbejdsplads.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Bibliotekar", og befinder sig i kategorien "Undervisning".

Arbejdsstedet er beliggende i Solrød Strand.

Jobbet er oprettet på vores service den 8.12.2019, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Bibliotekar
  • Solrød Strand
  • Søndag den 05. januar 2020

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som bibliotekarer i Solrød Strand

Herunder ser du udviklingen i udbudte bibliotekar i Solrød Strand over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal bibliotekarer.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte bibliotekarer i Solrød Strand over tid

Dato Alle jobs som bibliotekarer
19. september 2024 0
18. september 2024 0
17. september 2024 0
16. september 2024 0
15. september 2024 0
14. september 2024 0
13. september 2024 0
12. september 2024 0
11. september 2024 0
10. september 2024 0
9. september 2024 0
8. september 2024 0
7. september 2024 0
6. september 2024 0
5. september 2024 0
4. september 2024 0
3. september 2024 0
2. september 2024 0
1. september 2024 0
31. august 2024 0
30. august 2024 0
29. august 2024 0
28. august 2024 0
27. august 2024 0
26. august 2024 0
25. august 2024 0
24. august 2024 0
23. august 2024 0
22. august 2024 0
21. august 2024 0
20. august 2024 0