Biblioteksleder til [xxxxx]

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Taastrup

Vil du stå i spidsen for udviklingen og driften af to velbesøgte biblioteker i en kulturambitiøs kommune? Brænder du for at være medskaber af fremtidens biblioteker? Og ser du både muligheder i det digitale og fysiske bibliotek?

Så bliv vores nye biblioteksleder og vær med til at skabe og understøtte kulturlivet i Høje-Taastrup Kommune, hvor du:
  • Lokaliserer optimerings- og udviklingspotentialer – både fysisk og digitalt.
  • Sikrer den daglige drift af bibliotekerne.
  • Er med til at udvikle og arbejde med en ny strategi.
  • Fremmer udvikling, oplysning, dannelse og kulturel identitet ved at skabe biblioteker, som borgerne fortsat bruger flittigt og har lyst til at være en del af.

En kulturambitiøs kommune i rivende udvikling
Høje-Taastrup Kommune er en vækstkommune, der i de sidste fem år har prioriteret udviklingen af vores kulturinstitutioner med gennemgribende renoveringer, nye fagligheder og fokus på publikumsudvikling.

Bibliotekerne udbyder kulturelle arrangementer, er et frirum for borgerne og er indgangen til information og uddannelse gennem hele livet. De er særligt karakteriseret ved mange brugere, høje udlånstal og et tæt og tværgående samarbejde med kulturhusene samt andre dele af kommunen.

Velbesøgte biblioteker og dygtige medarbejdere
Du bliver leder for 25 engagerede medarbejdere fordelt på to nyistandsatte biblioteker i Hedehusene og Taastrup. Vi har arbejdsgrupper på tværs af bibliotekerne og ser vores forskelligheder som en styrke, hvor alle byder ind med deres faglighed og ideer til opgaveløsningen.

Vores mål er at yde god service til alle, og vi lykkes særligt med den gode personlige kontakt til lånerne og har succes med de tilbud, vi udbyder – f.eks. fremme børns læselyst eller foredrag, der tiltrækker borgerne. Det resulterer i, at vi har høje udlånstal og velbesøgte biblioteker med et højt aktivitetsniveau.

Et spændende job med en bred opgaveportefølje
I hverdagen sikrer og organiserer du en velfungerende drift med et stabilt flow, samtidig er du bevidst om, at grundriften er en forudsætning for at kunne skabe en nødvendig udvikling i en branche der er i rivende udvikling.

Din kontaktflade bliver stor og samskabelse er en central del af opgaveløsningen, når du indgår i tværgående samarbejder med både interne og eksterne aktører. Du skal være udadvendt og have lyst til at opsøge nye partnerskaber. Dine ideer, evne til at se fremad og mod til at skabe eller følge kulturelle strømninger gør dig i stand til at videreudvikle bibliotekerne – både fysisk og digitalt.

Du er knivskarp i at aflæse, forstå og bruge data, f.eks. besøgstal eller hjemmesidetrafik, til at lave præcise nedslag på, hvor der er udviklings- og optimeringsmuligheder. Det giver dig mulighed for at igangsætte indsatser ud fra valide data og med en strategisk vinkel tiltrække nye målgrupper, så vi i endnu højere grad bliver benyttet af alle kommunens borgere.

Tillidsfuld, synlig og udviklende personaleledelse
Du er en dygtig personaleleder, der evner at stå til rådighed og have fokus på den samlede medarbejderstab på tværs af matriklerne og arbejdskulturerne. Du har overblik og er velovervejet. Du skaber tillidsfulde relationer, uddelegerer opgaver og understøtter at alle bidrager med netop deres særlige kompetencer gennem en inkluderende tilgang.

Din tydelighed og pondus er samtidig ikke til at tage fejl af, når du sætter retning, tager beslutninger og udfordrer de gængse systemer. Du skyder ideer ind i medarbejdergruppen og understøtter nytænkning i fællesskab.

Vi søger dig, der:
  • Har stor erfaring og solidt kendskab til biblioteksområdet.
  • Har ledelseserfaring, skaber følgeskab og evner at sætte retning.
  • Kan tage medansvar for bibliotekernes økonomi og budgetter.
  • Har en stærk faglighed og holder sig fagligt ajour.
  • Er løsningsorienteret, innovativ og bidrager med godt humør og positivitet.
  • Har viden om og erfaring med værtskab og service.
  • Kan inspirere og har kærlighed til kulturen og litteraturen.

Udvikling og stærke ledelsessamarbejder
Du bliver en del af ledelsesteam med 5 fagligt dygtige teamledere, der ugentligt sparrer, samarbejder og skaber udvikling på tværs. Vi er i gang med en proces der skal skabe endnu bedre organisatorisk sammenhæng og synergi mellem vores forskellige fagområder og teams, det arbejde bliver du en del af.

Du refererer til Biblioteks- og kulturhuschefen og får en chef med en inkluderende ledelsesstil, der skaber et stort spillerum for og inddrager dig og ledelsesteamet i beslutningsprocesserne. Sammen skal vi påbegynde et større strategisk arbejde for bibliotekerne og kulturhusene. Der er højt til loftet, vi vil samarbejdet og skaber plads til humor og grin.

Fritid og Kulturcenteret
Du bliver en del af en enhed som også rummer tre kulturhuse og et teater- og musikhus, vi er organiseret i 5 teams, som ud over dit biblioteksteam, består af et caféteam, teknisk service, marketing og event.

Vi er en del af et Fritids- og Kulturcenter, som også rummer folkeoplysning, idræt, frivillige sociale foreninger, kulturskoler, frivillighed m.m.

Yderligere information
Jobbet er på 37 timer i ugen med tiltrædelse pr. 1 marts 2021.
Løn og ansættelsesforhold sker efter gældende overenskomst. Aflønning fastsættes efter reglerne for Ny Løn.

Ansøgningsfristen er søndag d. 17. januar 2021
Vi holder 1. samtale onsdag d. 20. januar 2021 og 2. samtale onsdag d. 27. januar 2021.

Du skal være indstillet på at sætte tid af til at besvare et spørgeskema til en personlighedsprofil, hvis du går videre til 2. samtalerunde.

Ansøgning, CV, uddannelsesbeviser og andre relevante dokumenter sendes elektronisk via kommunens e-rekrutteringssystem.

Hvis du vil vide mere...
… om jobbet, dagligdagen eller noget tredje, er du meget velkommen til at kontakte Biblioteks- og kulturhuschef Mia Keinicke på tlf. 23370653. Du kan også læse mere om bibliotekerne og kulturlivet i Høje-Taastrup Kommune for mere info.

Vi ser frem til at høre fra dig!


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Bibliotekar", og befinder sig i kategorien "Undervisning".

Arbejdsstedet er beliggende i Taastrup.

Jobbet er oprettet på vores service den 17.12.2020, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Bibliotekar
  • Taastrup
  • Søndag den 17. januar 2021

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som bibliotekarer i Taastrup

Herunder ser du udviklingen i udbudte bibliotekar i Taastrup over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal bibliotekarer.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte bibliotekarer i Taastrup over tid

Dato Alle jobs som bibliotekarer
19. september 2024 0
18. september 2024 0
17. september 2024 0
16. september 2024 0
15. september 2024 0
14. september 2024 0
13. september 2024 0
12. september 2024 0
11. september 2024 0
10. september 2024 0
9. september 2024 0
8. september 2024 0
7. september 2024 0
6. september 2024 0
5. september 2024 0
4. september 2024 0
3. september 2024 0
2. september 2024 0
1. september 2024 0
31. august 2024 0
30. august 2024 0
29. august 2024 0
28. august 2024 0
27. august 2024 0
26. august 2024 0
25. august 2024 0
24. august 2024 0
23. august 2024 0
22. august 2024 0
21. august 2024 0
20. august 2024 0