Kreativ Skattejæger til Viborg Bibliotekerne (barselsvikariat)

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Viborg

Vil du arbejde med at lave kulturelle arrangementer for børn og deres familier?
Vil du give borgerne i Viborg kommune en god serviceoplevelse, når de besøger biblioteket?
Så er muligheden der nu. Vi tilbyder pr. 1. februar et barselsvikariat som Børnekulturformidler, på Viborg Bibliotekerne.

Hvem er vi?
Viborg Bibliotekerne har en solid tradition for at skabe og levere kultur, oplevelser og viden til borgerne i Viborg Kommune.
Viborg Bibliotekerne består af i alt 10 biblioteker – Hovedbiblioteket i Viborg og 9 lokalbiblioteker. Som børnekulturformidler bliver du en del af betjeningen både på Hovedbiblioteket og på lokalbibliotekerne. Dertil får du en række spændende opgaver som f.eks. deltagelse i projekter, arrangementsplanlægning, samskabelse og formidling af litteratur.
Du kan læse mere om hvem vi er, hvad vi er sammen om – vores DNA og udviklingsmål her: Vision, værdier og strategi | Viborg Bibliotekerne

Opgaver i stillingen
Du skal, sammen med dine kolleger, kunne udtænke og afvikle forskellige kulturelle arrangementer for børn i løbet af året.
Når vi skaber kulturelle oplevelser for vores brugere, arbejder vi ud fra Viborg Bibliotekernes oplevelsesfundament: viborg_bibliotekernes_oplevelsesfundament.pdf (viborgbib.dk) Vi vil gerne tænke hele vejen rundt om et arrangement, så den gode oplevelse indtænkes allerede i planlægningen. Vi ønsker at vores gæster får en oplevelse med hjem, som de husker bagefter.
Viborg Bibliotekerne har gennem mange år opbygget en god tradition med at afvikle skattejagter i naturen for børn og deres familier. Skattejagterne foregår i skovene rundt om i Viborg kommune. Du bliver en del af holdet bag skattejagterne. Du får rig lejlighed til at bruge dine kreative evner og dine egne idéer, når du sammen med dine kolleger skal udtænke skattejagterne til efterårsferien 2024. Denne opgave er en af hovedopgaverne i stillingen.

Du bliver også en del af betjeningen i biblioteket. Dvs. at du skal hjælpe bibliotekets besøgende med at få svar på deres spørgsmål, finde inspiration til gode læseoplevelser og være en imødekommende vært. Denne opgave er også en af hovedopgaverne i stillingen og fylder ca. en tredjedel hver uge.
Vi laver løbende udstillinger i biblioteksrummet målrettet børnene. I denne stilling vil du være ansvarlig for at finde på temaer til udstillingerne og sætte dem op. Her kommer din kreativitet og praktiske sans i spil.
Din arbejdsuge vil typisk være en blanding af kontorarbejde, afvikling af arrangementer og betjening af vores brugere i biblioteket.

Dine personlige kompetencer
Du vil i stillingen skulle planlægge og afvikle arrangementer. Arrangementerne skaber du i samarbejde med dine kolleger og med eksterne samarbejdspartnere. Det er ikke nødvendigt at du har erfaring med at lave arrangementer, men det er et must i denne stilling, at du ved hvad børn interesserer sig for.
Det er også vigtigt, at du kan omsætte din egen kreativitet og egne idéer til konkrete arrangementer for børn. Evt. udtænke arrangementerne i samarbejde med børnene.

Du bliver en af de ansatte, som bibliotekets besøgende møder i bibliotekerne. Her skal du være synlig og nærværende og parat til at hjælpe de besøgende med både stort og småt.
Du er proaktiv - dvs. at dine kolleger positivt kan mærke, at du er på arbejde samt at du sætter dig selv i spil, og nogle gange på spil.

Dine faglige kompetencer
Vi forventer at du har gennemført en videregående uddannelse. Vi forventer også at du har en viden om børnekultur og om børnelitteratur samt at du naturligvis elsker at være sammen med børn. At skabe kulturelle oplevelser for børn er en blanding af din egen kreativitet, din faglighed og så en række praktiske opgaver. I din ansøgning må du meget gerne give os eksempler på, hvad du synes er vigtigt, når vi skal skabe kulturelle oplevelser for børn.

Praktisk information om stillingen
I forbindelse med arrangementer og betjening af bibliotekets brugere skal du være indstillet på vekslende arbejdstider. Ugentligt er der tale om 1-2 dage med publikumsbetjening om aftenen samt betjening hver 4. lørdag eller søndag. Dertil kommer lejlighedsvist arbejdstid om aftenen, weekenden og ferier i forbindelse med arrangementer. Kørekort til personbil er et krav.
Barselsvikariatet er på 32 timer og forankret i team Kultur og Oplevelser. Team Kultur og Oplevelser består af 16 medarbejdere, som alle brænder for at skabe kulturelle oplevelser for borgerne i Viborg.
Ansøgningsfrist fredag d. 1. december 2023 kl. 23.59.
Vi ønsker at du starter i stillingen d. 1. februar 2023.

Yderligere information om stillingen: kontakt afdelingsleder for team Kultur og Oplevelser Mikael Graaberg: 23 27 71 61 - [email protected]
Læs mere om hvordan det er at være ansat i Viborg kommune her:
At være ansat ved Viborg Kommune - Viborg Kommune
Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Bibliotekar", og befinder sig i kategorien "Undervisning".

Arbejdsstedet er beliggende i Viborg.

Jobbet er oprettet på vores service den 14.11.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Bibliotekar
  • Viborg
  • Fredag den 01. december 2023

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som bibliotekarer i Viborg

Herunder ser du udviklingen i udbudte bibliotekar i Viborg over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal bibliotekarer.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte bibliotekarer i Viborg over tid

Dato Alle jobs som bibliotekarer
7. oktober 2024 0
6. oktober 2024 0
5. oktober 2024 0
4. oktober 2024 0
3. oktober 2024 0
2. oktober 2024 0
1. oktober 2024 0
30. september 2024 0
29. september 2024 0
28. september 2024 0
27. september 2024 0
26. september 2024 0
25. september 2024 0
24. september 2024 0
23. september 2024 0
22. september 2024 0
21. september 2024 0
20. september 2024 0
19. september 2024 0
18. september 2024 0
17. september 2024 0
16. september 2024 0
15. september 2024 0
14. september 2024 0
13. september 2024 0
12. september 2024 0
11. september 2024 0
10. september 2024 0
9. september 2024 0
8. september 2024 0
7. september 2024 0