Godkendt forstærket plejefamilie til 3 søskende

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Sydjylland

Er I godkendt forstærket plejefamilie, som kan tilbyde et trygt langvarigt miljø til 3 søskende, der skal forblive sammen - pige på 9, dreng på 10 og pige 11 år?

Kan I arbejde med børn der har været udsat for passiv og aktivt omsorgssvigt?

Så kan det være jer, vi søger i Haderslev Kommune.

De tre børn befinder sig på institution, hvorfra der foreligger nylig udredning, og alle tre er i en begyndende spirende udvikling.
De der kender dem, beskriver dem som vellidte, søde og omgængelige børn, der på hver sin måde har skabt forskellige strategier som mestring af de svære opvækstvilkår.
Beskyttende faktorer er, at børnene har været hinandens livsvidner på trods af skiftende miljøer med flytninger i ind- som udland.
Alle tre børn går i almen skole og oplyses at være glade for at gå i skole, men ses at have brug for støtte sprogligt og fagligt. Om børnene fortælles at de har dannet venskaber samt har fritidsinteresser.

Pigen på 9 år
Beskrives at have været vidne til vold mod sine søskende, og levet i et hjem med højt konfliktniveau.

Som udgangspunkt oplever, de der kender hende, at hun er en glad og optimistisk pige, som er vellidt af både børn og voksne, samt føler sig elsket af sine søskende og mor. Hun beskrives at have empati, men mindre ved egne søskende, hvor hun har været vant til at være i centrum.
Hun har behov for støtte i forhold til relationelle sammenhænge og selvregulering samt strategier i samspillet med børn og voksne. Der beskrives, at hun har svært ved at være alene, håndtere nederlag og mærke hvad hun selv vil. Hun kan reagere med vrede, når hun har det svært og giver hurtigt op.
Hun er en pige der er kropslig rigtig god motorisk, og er dygtig og glad for at røre sig. Hun går til ridning.
Hun klarer sig fint fagligt i 3. klasse, men der skal være særligt fokus på sproglige kompetencer.
Pigens forhold til sine søskende er, at hun forventer at få deres opmærksomhed og følelsesmæssig omsorg af disse samt jævnaldrende og ikke nødvendigvis af de voksne.

Drengen på 10 år
De, som kender dreng på 10 år, beskriver ham som en rigtig sød og god dreng med lavt selvværd og selvtillid. Han kan tage imod trøst og omsorg gennem anerkendelse og ved brug af berøring som kram og nus. Han har svært ved at håndtere sine følelser, og spejler andres sprogbrug og får derved nogle gange sagt uhensigtsmæssige ting, men med støtte fra en voksen er han begyndt at tale følelser og tanker. Han er udfordret ved krav og kan i forholdet til mænd ved krav/irettesættelser udvise større skepsis.
Han er en dreng med meget uro i kroppen og svært ved tomrum, oftest når han er sammen med andre børn og voksne, men prøver selv at kompensere herfor. Han vil gerne fællesskabet, men skal støttes i aktiviteter, og har brug for høj grad af vished. Han er dreng, der godt kan lide at være aktiv med fodboldspil og computerspil. Han er tidligere blevet beskrevet som en dreng med indlærings- og koncentrationsvanskeligheder, men går nu i almen 4. klasse.
Han har et godt forhold til sine søstre, og vil altid forsvare og passe på dem.

Pigen på 11 år
Går i 4. klasse, er glad for skolen, men er er ikke alderssvarende sprogligt, og kan opleves mere sprogligt begavet end hun er, ligesom hun kan fremstå mere voksen og moden end hun er. Hun er fagligt udfordret i skolen og fremstår med indlæringsmæssige udfordringer.

De voksne omkring hende beskriver pigen som en rigtig dejlig pige med god energi, er positiv, energisk og meget hjælpsom og omsorgsfuld samt vellidt af voksne og børn. Hun er kreativ og er glad for heste.
De voksne, der kender hende oplever, at hun er empatisk og omsorgsfuld, og formår at se et problem fra flere perspektiver. Hun opleves også meget fokuseret på at tilpasse sig, og det ses at hun har svært ved at registrere, kategorisere og regulere egne følelser, og overtilpasser sig. Hun fremstår med et forringet selvbillede og manglende tro på egne evner.
I forhold til sine mindre søskende, føler hun et stort ansvar, da hun har været overinvolveret i de hjemlige konflikter og har brug for ansvarlige voksne, der lader hende være et barn. Pigen opleves at bruge mange kræfter på at være stærk, og vise at alt går godt, og når noget bliver for svært for hende at håndtere, viser hun det ikke gerne. Her ses det at hun kan trække sig fysisk som følelsesmæssigt fra situationen. Hun beskrives med et utrygt tilknytningsmønster men ses nu i højere grad at have fået mere tillid til de voksne og række ud efter hjælp, og hendes tillidsevne synes at være intakt. Det opleves, at pigen har fået mere kontakt til sine egne følelser og behov, som hun også i højere grad giver udtryk for, ligesom hun nu er begyndt at åbne op for sine tanker og følelser.

Som plejefamilie
I skal have indsigt og erfaring med at arbejde ud fra et mentaliserende omsorgsmiljø, hvor der skal tages hensyn til det enkelte barns udfordringer og behov på grund af skiftende omsorgsmiljø lige fra de var spæde. Vi søger nærværende voksne omsorgspersoner med et roligt nervesystem, der kan yde en stabil, langvarig indsats for børnene. I skal kunne tilbyde støtte til de 3 søskende individuelt i deres følelsesmæssige udvikling, herunder i forhold til at øge eget selvbillede, afkode og forstå samt regulere det indre følelsesliv og bedre strategier for følelsesregulering, se udviklingspotentialer, samt have forståelse for deres baggrund og arbejde med børnenes sparsomme netværk.

I skal kunne indgå i et tæt samarbejde med myndighed vedrørende samarbejdet med børnenes forældre og være indstillet på, at der er regelmæssigt overvåget/støttet samvær med forældrene.

Om jer

  • Som plejefamilie består I af to voksne.
  • I har ikke jævnaldrende eller mindre børn.
  • I kan bo i hele landet, undtaget dog Bornholm.
  • I er godkendt som forstærket plejefamilie
  • I kan indgå i en koordineret behandlingsindsats og samarbejde aktivt med familie og professionelle samarbejdspartnere.
  • I er indstillet på at indrette jeres hverdag i forhold til det enkelte barns særlige behov.
  • Den ene plejeforælder er fuldtidsbeskæftiget med børnene, og den anden plejeforælder har reduceret arbejdstid og yder væsentlige professionelle bidrag til opgaven.

Mere information
Du kan få flere oplysninger hos familieplejekonsulent Ulla Sørensen på telefon 24 82 19 23. Alternativt kan du ringe til Familiehuset på telefon 74 34 10 81.

Gerne indflytning til 1. maj 2023.

Ansøgningsfrist
Send din ansøgning via ansøgningsknappen hurtigst muligt.

Haderslev Kommune
Vi understøtter borgernes liv fra de bliver født til de skal her fra. Vi udvikler foreningslivet i samarbejde med de frivillige. Vi skaber rammerne for, at virksomhederne kan udvikle sig. Vi arbejder hver dag for at give de bedste rammer for vækst og velfærd i vores kommune. Derfor er vores ambition, at vi inden 2030 vil have 250 flere i uddannelse, 500 flere indbyggere og 1.000 flere arbejdspladser i Haderslev Kommune.
Alt det kan du blive en del af med et job hos os i Haderslev Kommune.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Børnepasser", og befinder sig i kategorien "Kontor, handel og service".

Arbejdsstedet er beliggende i Sydjylland

Jobbet er oprettet på vores service den 31.3.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Børnepasser
  • Sydjylland

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som børnepassere i Sydjylland

Herunder ser du udviklingen i udbudte børnepasser i Sydjylland over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal børnepassere i Sydjylland.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte børnepassere i Sydjylland over tid

Dato Alle jobs som børnepassere
21. september 2024 28
20. september 2024 29
19. september 2024 29
18. september 2024 29
17. september 2024 26
16. september 2024 27
15. september 2024 27
14. september 2024 25
13. september 2024 29
12. september 2024 24
11. september 2024 16
10. september 2024 23
9. september 2024 21
8. september 2024 17
7. september 2024 19
6. september 2024 19
5. september 2024 14
4. september 2024 16
3. september 2024 14
2. september 2024 11
1. september 2024 11
31. august 2024 9
30. august 2024 11
29. august 2024 10
28. august 2024 14
27. august 2024 14
26. august 2024 20
25. august 2024 20
24. august 2024 20
23. august 2024 18
22. august 2024 16