Direktør til FGU Vest

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Esbjerg Ø

Den aktuelle situation
FGU Vest er startet godt op på de tre skoler, og mange elever modtager hver dag rigtig god praksisnær undervisning og håndholdt indsats af kompetente lærere. Opstarten har været krævende for organisationen, som til stadighed drifter hverdagen imens skinnerne lægges fra nationalt hold. Elevtilgangen har været svingende, og det har været nødvendigt at lave større tilpasninger af organisationen. Institutionen har derfor været igennem en nedskæringsperiode i både år 2020 og 2021, og har måtte reducere antallet af ansatte for at matche behovet ved et lavere elevantal. Denne nedskæring er effektueret, og fra 2022 ser man forventeligt ind i en bæredygtig økonomisk institution, som dog fortsat er meget udfordret i bygningsmassen. FGU Vest har derfor behov for at have fokus på konsolidering og at konvertere al opstart og udviklingsfokus til sikker og kvalitetsbevidst drift af institutionen.

Stillingen som direktør
FGU Vest udbyder almene fag og værkstedlinjer på alle tre skoler, og tilbyder
således de tre uddannelsesspor; almen grunduddannelse (AGU), produktionsgrunduddannelse (PGU) og erhvervsgrunduddannelse (EGU). Det gør sig derfor gældende, at institutionen har det samme uddannelsestilbud uafhængig af hvor man er tilknyttet som FGU-elev. De faglige temaer på skolerne er dog lokal tilpasset.

Skolen i Esbjerg: Skolen i Esbjerg er i lejelokaler på AMU Vest, da man forinden opstart af FGU’en havde lukket Esbjerg Produktionsskole. Skolen fungerer som hovedkontor for institutionen, så det er også i disse lokaler at økonomi og andre administrative funktioner holder til. Lokalerne på AMU Vest er fortsat et udviklingspunkt, og det prioriteres at skabe et troværdigt uddannelsesmiljø for de unge. Det er tidskrævende at få etableret sig i de nye lokaler, og der er derfor fuld fokus på at sikre den daglige drift og den fortsatte udvikling.

Skolen i Varde: Skolen er velkendt i lokalområdet, og har til huse i hvad der tidligere var
produktionsskole. Derfor er fokus også på at etablere sig som en ny skole med flere uddannelsestilbud og muligheder for de unge. Skolen er meget udfordret på kapaciteten og manglende kvadratmeter, og derfor vil fokus være på at få igangsat en proces om udbygningen af skolen i nær fremtiden – dog med hensyn til økonomien for hele institutionen.

Skolen i Ribe: Skolen er lidt mindre end de to andre, men med et lige så stort engagement. Skolen deler lokation med Ribe Vikingecenter, og der er for direktøren en vigtig opgave i, at sikre det fortsatte gode samarbejde på den fælles matrikel. Der er en øget elevtilgang til skolen, og derfor skal fokus fremadrettet fortsat være på, at skabe et velfungerende uddannelsesmiljø indenfor rammerne.

For alle tre skoler gælder det, at der er et stort fokus på som faglærere at være fælles om at levere et værdifuldt arbejde, der skal understøtte de unges fortsatte udvikling i retning af en ungdomsuddannelse eller beskæftigelse.

Direktøren har det overordnede drifts- og udviklingsansvar for hele institutionen.

Opgaver og ansvar
Direktøren har det overordnede ansvar for institutionens daglige drift, økonomi, strategi og udvikling. Direktøren refererer ind til bestyrelsen, som har konstitueret sig med et formandskab, som arbejder tæt med direktøren. Det er vigtigt for bestyrelsen, at direktøren forstår sin opgave i forhold til bestyrelsesbetjening og formår at spille op til et godt samarbejde.

Det strategiske fokus og den fortsatte udvikling:
Direktøren får til opgave, at sikre den fortsatte udvikling af FGU Vest, hvor det handler om at fortsætte med de gode tiltag, som allerede er igangsat, og have fokus på at udvikle de steder, som kræver ekstra opmærksomhed. Det handler kort om at sikre en stabil drift, hvor faglighed, kvalitet og et løft af målgruppen er altafgørende for at sikre institutionens strategi.

  • Der ligger et fortsat arbejde i den faglige, pædagogiske udvikling, hvor meget fortsat skal udvikles og etableres. Du vil få et tæt samarbejde med de tre skoleledere, og bindeleddet ind til STUK vil være et fokusområde for direktøren.
  • Institutionen skal tilbyde alle elever i målgruppen det uddannelsestilbud, som giver den enkelte unge den bedste mulighed for videre uddannelse eller beskæftigelse. Det betyder, at der fortsat skal sikres og udvikles gode arbejdsgange, som åbner mulighederne for en elevfremgang. Direktøren skal sikre strategiske samarbejder med relevante lokale parter i området, herunder KUI, uddannelsesinstitutioner og erhvervsliv.
  • Det er væsentligt, at der også sikres et fokus på kvalitetsløftet fra de tidligere uddannelsestilbud og nu FGU’en som selvejende statslige institution. Der vil i løbet af år 2021 igangsættes tilsyn fra STUK, og det bliver i den sammenhæng direktørens rolle at udvikle og sikre kvalitetsstrukturen omkring institutionen.
  • Direktøren skal skabe sammenhængskraft. Hele medarbejdergruppen skal opleve at være en del af institutionen, så både tidligere produktionsskoleansatte, VUC-ansatte samt nyansatte bliver en samlet medarbejdergruppe, som får gavn af hinandens viden og erfaringer, til fordel for den praksisnære undervisning.


Blik for de overordnede retningslinjer, reformkrav og lovgrundlag:
Det er direktørens ansvar konstant at sikre, at institutionen lever op til de krav, som stilles til en FGU-institutionen. Det handler om at sikre kvaliteten i hele organisationen, og gennem ledergruppen sørge for, at nye tiltag og krav hurtigt bliver konverteret og implementeret i undervisningen mv.

Ledelsesmæssig forankring:
FGU Vest ledelsesmæssige organisering består af en ledergruppe på 4 samt direktøren. Der er en skoleleder for hhv. Esbjerg, Varde og Ribe, samt en teamleder for administrationen. Direktøren har det personaleledelsesmæssige ansvar for ledergruppen og for de 7 medarbejdere i administrationen. Det er væsentligt, at direktøren har fokus på at sikre en effektiv og samarbejdende ledergruppe; med blik for at sikre udvikling på tværs af lokationer og samtidig med forståelse for de positive og nødvendige lokale tilpasninger, som de geografiske placeringer og det omkringliggende lokalsamfund giver anledning til.

Samarbejdspartnere og interessenter:
Det er en væsentlig opgave for direktøren at gøre sig gældende hos relevante samarbejdspartnere og interessenter. Der skal være fokus på at sikre elevtilgang, og et tæt samarbejde med de tre kommuners Koordinerede Ungeindsats (KUI’erne) er derfor altafgørende for at FGU Vest dels understøtter mulighederne hos elev-målgruppen og dels får skabt en god overgang i opstarten på institutionen. Ligeledes er der behov for at arbejde tæt sammen med både virksomheder og andre relevante uddannelsesinstitutioner – samt sikre at overgangen fra FGU’en og videre ud i uddannelse eller beskæftigelse opleves så lettilgængelig og gnidningsfrit som muligt. Der er også relevante samarbejdspartnere i diverse uddannelsesfora, ministeriet (STUK) og i de specifikke nedsatte FGU-fora, som har betydning for institutionens fortsatte opbygning og udvikling.

Det forventes at direktøren spiller en væsentlig rolle i at sikre det gode samarbejde med relevante partnere og interessenter samt sikre at organisationen også orientere sig udadtil.

Daglig drift og konsolidering:
I opbygningen af en helt ny uddannelsesinstitution er det helt naturligt, at opstartsperioden handler om at prioritere og implementere den nødvendige retning for institutionen. Meget arbejde er lagt i institutionens fundament og organisatoriske opbygning, og tiden er kommet til at have fokus på konsolidering og at konvertere udviklingshastigheden til sikker og stabil drift, så der kommer et fokus på den daglige faglige kvalitet og pædagogiske forankring i hele organisationen. Denne overgang har direktøren et stort ansvar for sker, og der er både investeret i udviklingsforløb for den samlede ledergruppen og forskellige initiativer for det pædagogiske og didaktiske grundlag inkl. et kompetenceudviklingsforløb. I FGU Vest er størrelsen af administrationen omkring ledelsen lille, og derfor kræver den daglige ledelse at direktøren tilegner sig kendskab og indsigt i de administrative udfordringer og arbejdsgange.

Den ideelle profil
I den endelige udvælgelse vil såvel erfaringsbaggrunden som de ledelsesmæssige, faglige og personlige kompetencer blive vægtet.

Erfaringer og færdigheder
Det er vigtigt for os, har du har erfaring med at lede gennem ledere og solidt kendskab til de administrative processer, som danner grundlaget for en selvejende statslige institution. Desuden er det en stor fordel at have kendskab til udvikling af uddannelser indenfor den kvalitetsramme som danner grundlag for FGU’ernes formål og den særlige værkstedsundervisning, som fortsat kommer til at præge undervisningstilbuddet. Du besidder selvfølgelig en stor erfaring og forståelse for målgruppen, og du har tilsvarende en god erfaring med at distancelede på tværs af matrikler.

Opsummerende og konkret besidder den ideelle kandidat i alt væsentlighed følgende erfaringer og færdigheder:

  • Relevant erfaring med professionel bestyrelsesbetjening og at lede igennem ledere gerne på flere matrikler.
  • Din uddannelsesmæssige baggrund kan være mangeartet, men det vægtes positivt at have erfaring fra uddannelsessektoren, og gerne med pædagogisk og kvalitetsmæssigt blik og forståelse for de særlige vilkår, som ligger i rammen for FGU’en, værkstedsundervisningen og det faglige løft.
  • Erfaring med budgetudarbejdelse og budgetansvar, og en stor indsigt i økonomisk styring af selvejende institutioner. Du evner at arbejde struktureret med data og nøgletal, som du kan anvende både internt i organisationen og i bestyrelsesbetjeningen.
  • Det er en fordel, men ikke et krav, hvis du før har stået i spidsen for en organisation og sikret både organisationens udvikling og positionering udadtil og indadtil.
  • Det er en væsentlig fordel at have kendskab til elev-målgruppen, og have en indsigt og viden om de ansattes pædagogiske rammer og muligheder.
  • Solid erfaring med forandringsledelse og organisatorisk udviklingsarbejde – gerne fra en lignende institution.
  • Erfaring med at skabe netværk og forbindelser til relevante virksomheder og kommunale samarbejdspartnere, samt evne til at navigere i en politisk omverden.


Personlige kompetencer og egenskaber
Det er altafgørende, at den kommende direktør tør og kan stå i spidsen for en organisation, som fortsat er helt ny og har brug for, at der sikres stabilitet og tryghed i den fortsatte udvikling.

Den ideelle kandidat besidder derfor i alt væsentlighed følgende personlige kompetencer og egenskaber:

  • Forandringsstærk; med fokus på den allerede etablerede i vision, mission og strategi.
  • Beslutningskompetent og kan skabe fremdrift; med blik for hele institutionens behov.
  • Samarbejdsorienteret; hvor tillid og nysgerrighed er vigtig for at sikre god forankring på tværs af institutionens tre skoler.
  • Er nærværende og tillidsvækkende; og sikrer et naturligt følgeskab.
  • I stand til at navigere og kompleksitetsreducere i mangeartede opgaver, i en organisation hvor størrelsen af stabsfunktionerne er begrænsede.
  • Strategisk og med en naturlig politisk forståelse for at samarbejde med en bestyrelse, et ministerie og kommuner.
  • Stærk og tydelige kommunikator, som kan sætte retning.
  • Relationelt stærk og med god situationsfornemmelse; og kan med politisk tæft etablere, udbygge og opbygge relevante netværksfora og samarbejdsrelationer både internt og eksternt.


Ansættelsesvilkår
Løn aftales med relevant faglig organisation og på basis af baggrund og erfaring.
Dit arbejdssted er på alle tre skoler, men med fast kontor på afdelingen i Esbjerg, Ravnevej 9, 6705.

Kontaktoplysninger og ansøgning
Alle, der på baggrund af stillingsopslaget overvejer sin interesse i stillingen, er meget velkomne til at kontakte Bestyrelsesformand, Brian Lyst, på telefon c eller e-mail:
[email protected]. Alle henvendelser vil blive behandlet fortroligt.

Proces- og tidsplan
Ansøgningsfrist
18.04.2021
1 og 2 samtalerunde - Uge 16+17
Tiltrædelse senest - 01.06.2021

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Direktør", og befinder sig i kategorien "Ledelse og personale".

Arbejdsstedet er beliggende i Esbjerg Ø.

Jobbet er oprettet på vores service den 30.3.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Direktør
  • Esbjerg Ø
  • Søndag den 18. april 2021

Lignende jobs

  • Afdelingsdirektør IT Leverancer

    GF Forsikring er et medlemsejet selskab med mere end 350.000 medlemmer. Med mere end 800 kolleger spredt over hele Danmark arbejdes lokalt over hele landet. Og der arbejdes også digitalt, således e..
    • Direktør
    • Kolding
    Få mere info
  • Direktør

    DirektørTil nichevirksomhed i entreprenørbranchenVil du have ansvaret for en selvstændig forretningsenhed, hvor du skal indfri et stort potentiale gennem udvikling af organisation og kultur..
    • Direktør
    • Sydjylland
    Få mere info
  • Afdelingsdirektør til Private Banking Syd

    Job ID: 26105 Er du klar til at tage styringen i en rolle, hvor din passion for kunder og lederskab bliver nøglen til succes? Vi søger en dynamisk og engageret Afdelingsdirektør til Private B..
    • Direktør
    • Kolding
    Få mere info
  • Vicefilialdirektør til Haderslev, Aabenraa og Sønd...

    Job ID: 25967 Vil du sammen med filialdirektøren stå i spidsen for Haderslev, Aabenraa og Sønderborg afdelinger, hvor gode kundeoplevelser og masser af forretninger er vores fokusområder? Så .
    • Direktør
    • Kolding
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som direktør i Esbjerg Ø

Herunder ser du udviklingen i udbudte direktør i Esbjerg Ø over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal direktør.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte direktør i Esbjerg Ø over tid

Dato Alle jobs som direktør
16. september 2024 0
15. september 2024 0
14. september 2024 0
13. september 2024 0
12. september 2024 0
11. september 2024 0
10. september 2024 0
9. september 2024 0
8. september 2024 0
7. september 2024 0
6. september 2024 0
5. september 2024 0
4. september 2024 0
3. september 2024 0
2. september 2024 0
1. september 2024 0
31. august 2024 0
30. august 2024 0
29. august 2024 0
28. august 2024 0
27. august 2024 0
26. august 2024 0
25. august 2024 0
24. august 2024 0
23. august 2024 0
22. august 2024 0
21. august 2024 0
20. august 2024 0
19. august 2024 0
18. august 2024 0
17. august 2024 0