Chef for VejleMuseerne

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Vejle

Hos VejleMuseerne vil vi være førende inden for oplevelsesrig, eksperimenterende og tværfaglig formidling. Vi vil have et museum, der åbner sig mod sin omverden og hvor gæsterne nysgerrigt kan engagere sig, stille spørgsmål og bruge alle sanser – et museum der inviterer ind og som gerne bringer ud. Kan du sætte en tydelig retning for en af landets mest ambitiøse hybride museumsorganisationer og kan du lede med begejstring og engagement, så er det måske dig, vi søger.

Om jobbet

Hos VejleMuseerne har vi store ambitioner. Vi vil rage op i landskabet og tiltrække folk fra nær og fjern. Vi vil være stærke både på hverdagskulturen og på det spektakulære og vi vil skabe nye former for museumsoplevelser, hvor gæsterne er en aktiv del af formidlingen. Vi vil udfordre det gængse og skabe vedkommende kulturoplevelser for borgerne – både i vores egne huse og der, hvor borgerne er. Derfor søger vi en visionær museumschef, der sammen med medarbejdere, ledergruppe og samarbejdspartnere åbner VejleMuseerne endnu mere op og formulerer en ny vision for museumsorganisationen.

Tiltrædelse 1. januar 2020 eller snarest derefter

Vi forventer af dig

Dine opgaver som museumschef vil spænde bredt. Du skal sætte den overordnede retning og gøre VejleMuseerne til en endnu stærkere museumsinstitution. Gennem samarbejder og stærke relationer skal du sikre, at VejleMuseerne fortsat er en værdifuld samarbejdspartner for andre museer og forskningsinstitutioner, fonde, staten og andre interessenter og du skal sikre, at VejleMuseerne er en attraktiv kulturinstitution, som borgerne har lyst til at besøge og genbesøge. En af de første opgaver bliver således at formulere en ny vision for VejleMuseerne, der skal gælde fra 2020-2025.

I sommeren 2019 vedtog byrådet en ny politik på kultur- og idrætsområdet, Det bedste sted at leve. Forventningen til den nye museumschef på VejleMuseerne er gennem en tydelig retning for museet at bidrage til realiseringen af målsætningerne i den nye politik. Du skal spille en synlig rolle som repræsentant for museet og være en tydelig profil i mødet med samarbejdspartnere, borgere, fonde og øvrige interessenter.

Indadtil i organisationen skal du lede og motivere dine medarbejdere med begejstring og nysgerrighed. Du skal styrke det tværfaglige samarbejde og skabe rammerne for, at VejleMuseerne kan udnytte sin hybriditet og arbejde endnu mere på tværs af grænser som ét samlet hold.

BAGGRUND OG LEDERERFARING

Du skal have en samarbejdende og tillidsvækkende ledelsesprofil og du har fokus på at spille dine medarbejdere, ledere og samarbejdspartnere gode. Du bakker medarbejdere op i at skabe de bedste kulturoplevelser og du er mere optaget af resultatet end af æren.

Som leder forventer vi således, at du bl.a.:

  • Sætter dig i spidsen for en hybrid museumsorganisation med mange fagligheder og tydeligt sætter en retning, der motiverer, kan forstås og som omsættes i praksis
  • Er en stærk lederprofil med dokumenteret ledelseserfaring
  • Understøtter direktøren i arbejdet i direktion, udvalg og byråd og i det hele taget har føling med virkeligheden i en politisk styret organisation
  • Er en generøs kollega til de øvrige chefer på området og rådgiver og sparrer med direktøren inden for det kulturelle felt
  • Sikrer en stabil økonomi på VejleMuseerne og fortsat udvikler museet som forretning
  • Sikrer gennemsigtig kommunikation i organisationen
  • Har en begejstring for og viden om museumsområdet
  • Skaber og vedligeholder stærke relationer i museumsverdenen, blandt fonde og andre interessenter

Museumschefen refererer til kulturdirektør Sofie Plenge og indgår i chefgruppen på kultur- og idrætsområdet i Vejle Kommune.

Se Job- og personprofil her

Se politik "Det bedste sted at leve" her

Hvis du ikke kan åbne de vedhæftede filer, kan du finde dem her: https://www.vejle.dk/job/job-hos-os/ledige-job/chef-for-vejlemuseerne-146252/

Ansættelsesvilkår

Løn og ansættelse efter overenskomstvilkår i henhold til chefaftalen. Lønnen fastsættes efter forhandling og på baggrund af din profil og kompetencer.

Om os

VejleMuseerne er en sammenslutning af en række formidlingssteder og museer i Vejle Kommune. Organisationen blev etableret i 2012 og består af 10 besøgssteder.

Ud over de 10 besøgssteder har VejleMuseerne et tæt samarbejde med Kongernes Jelling.

Formidling er en central opgave for VejleMuseerne, og vi lægger vægt på, at formidlingen er inddragende og engagerende. Udstillinger og aktiviteter skal skabe nysgerrighed og interesse for at engagere sig, undres og stille spørgsmål. De skal tale til flere sanser og udfordre gæsterne. Formidlingen skal derfor være nærværende, præcis og mestre balancen mellem den faglige integritet og publikums interesser.

Flere oplysninger

Flere oplysninger kan fås hos kulturdirektør Sofie Plenge på tlf. 60 60 99 23 eller mail [email protected]

Ansøgningsfrist

7.11.2019.

Profilanalyse
Vi benytter personprofilanalyse og eventuelt cases i forbindelse med ansættelsen.

Børneattest

Vi indhenter børneattest.

Send din ansøgning

Vi foretrækker, at du søger stillingen online ved at bruge knappen "Send ansøgning". Husk at vedhæfte din ansøgning og CV samt andre relevante bilag.

Når du har sendt ansøgningen, modtager du en e-mail som kvittering.

Vær opmærksom på, at mailen kan være placeret i din mappe Uønsket post.

Vejle Kommune opfordrer alle til at søge stillingen uanset køn, alder, etnisk baggrund, handicap m.v.

Overvejer du at flytte til Vejle? Så kan du få hjælp til bosætning. Se mere på www.vejle.dk/tilflytter.


Denne jobannonce blev oprindeligt opslået på https://www.ofir.dk/
(Den originale annonce kan ses på: https://www.ofir.dk/showojob?ofirid=35a47f09)
Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Direktør", og befinder sig i kategorien "Ledelse og personale".

Arbejdsstedet er beliggende i Vejle.

Jobbet er oprettet på vores service den 10.10.2019, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Direktør
  • Vejle
  • Torsdag den 07. november 2019

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som direktør i Vejle

Herunder ser du udviklingen i udbudte direktør i Vejle over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal direktør.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte direktør i Vejle over tid

Dato Alle jobs som direktør
30. august 2024 1
29. august 2024 1
28. august 2024 1
27. august 2024 1
26. august 2024 1
25. august 2024 1
24. august 2024 1
23. august 2024 1
22. august 2024 1
21. august 2024 1