Finanstilsynet søger skarp aktuar til tilsynet med livsforsikringsselskaber

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København Ø

Kunne du tænke dig en central placering i det danske pensionssystem? Så har du nu chancen for et spændende job i Finanstilsynet.
Vores hovedopgave er at varetage beskyttelsen af forsikringstagernes interesser. Det gør vi ved at føre tilsyn med de danske livsforsikringsselskaber. Vores tilsyn er overordnet set kendetegnet ved at være proaktivt med fokus på de væsentlige risikofaktorer og på holdbarheden af virksomhedernes forretningsmodeller.

Vi søger en ny kollega som vil indgå i vores afvekslende hverdag, hvor vi fører tilsyn med livsforsik-ringsselskaberne. Du kommer til at deltage i tilsynsopgaverne med særligt fokus på vurderingen af virksomhedernes aktuarmæssige forhold og deres ledelses- og beslutningsstrukturer. Tilsynet foregår gennem en kombination af inspektioner, løbende overvågning og risikovurderinger. Vi søger en faglig kompetent og engageret profil med erfaring fra livsforsikrings- og pensionssektoren.

Hvad forventer vi af dig?
I kontorets aktuargruppe vil du få bred indsigt i pensionssektoren, i de enkelte virksomheders forretningsmodeller og de grundlag pensionsprodukterne er baseret på.

Vi forestiller os, at du har en baggrund som cand.act. eller lignende., og at du har erfaring fra pensionssektoren, og har en vis interesse for den finansielle regulering.

Kan du sætte kryds ved følgende fire karaktertræk, er du et godt match til stillingen:

1. Du er en dygtig analytiker
Du er analytisk skarp og arbejder struktureret med sans for detaljen.

2. Du er kvalitetsbevidst, resultatorienteret og god til at prioritere
Du stræber altid efter at levere arbejde af høj kvalitet inden for de relevante tidsrammer og du sætter en ære i at arbejde struktureret.

3. Du har gode samarbejdsevner
Du er nysgerrig, har en åben og positiv tilgang og er ikke bange for at stille spørgsmål. Samtidig føler du dig motiveret af forskelligartede opgaver.

4. Du har lyst til at arbejde i et højt tværfagligt og politisk miljø
Du har lyst til at arbejde i et tilsynsfagligt miljø med kollegaer, der ikke nødvendigvis har de samme faglige og erfaringsmæssige kompetencer som dig.

Hvilke opgaver skal du løse?
Du skal deltage i gennemgangen af virksomhedernes løbende indberetninger og deltage i inspektioner i virksomhederne.

Vi forestiller os, at du sætter din aktuarfaglige baggrund i spil i forhold til vores vurdering af f.eks. virksomhedernes metoder til beregning af hensættelser og parameterfastsættelse, datakvalitet og det valideringsmæssige set-up. Du vil også spille en central rolle i analyser af virksomhedernes forretningsmodeller, herunder tegningspolitik og produktudbud. Endvidere vil du deltage i udarbejdelsen af tilsynsmæssige afgørelser.

Vi har løbende fokus på at optimere vores tilsyn, så stillingen indebærer også at bidrage til videreudviklingen af relevante tilsynsværktøjer og -tilgange, og at sikre et tidssvarende og effektivt tilsyn. Udviklingen af tilsynsprocessen er forankret i et internationalt samarbejde gennem den fælleseuropæiske tilsynsmyndighed, EIOPA.

Ud over det løbende tilsyn har kontoret ansvaret for offentliggørelsen af diskonteringsrentekurven til risikostyringsformål og årlig opdatering af Finanstilsynets levetidsbenchmark.

Du vil indgå i et kontor, der består af både jurister, økonomer og aktuarer, og du vil få engagerede kolleger, der er vant til at sparre med hinanden i et fagligt stærkt miljø. Din hverdag vil foregå i et hus, hvor der er et højt aktivitetsniveau, men også en uformel stemning og et godt arbejdsmiljø. Arbejdet indebærer en bred kontakt til tilsynets øvrige kontorer, de virksomheder, som er under tilsyn og andre relevante interessenter, herunder det politiske system. Det er derfor en fordel, hvis du trives i en rolle, hvor der til tider er behov for at være opsøgende og at inddrage forskellige interessenter for at få afdækket og håndteret relevante problemstillinger.

Hvordan er dine ansættelsesvilkår?
Du vil blive ansat efter gældende overenskomst mellem AC og Finansministeriet og vil være underlagt de interne retningslinjer, som gælder alle ansatte i Finanstilsynet. I forbindelse med ansættelse skal der fremvises straffeattest.

Vi har et internt karriere- og kompetenceprogram, og når det kommer til arbejdsvilkår, er vi også en attraktiv arbejdsplads. Vi har flekstidsordning, betalt frokostpause, kantineordning, massageordning, renseriordning, fri parkering og fodbold-, løbe- og badmintonklubber.

Sådan ansøger du
Send din ansøgning via vores elektroniske ansøgningssystem på finanstilsynet.dk eller via ”Søg-knappen i opslaget” senest 1. august 2021. Husk at uploade dit CV, eksamensbeviser inkl. resultater og andre relevante bilag sammen med din ansøgning. Vi tager ikke ansøgninger i betragtning, der er blevet indsendt på anden vis.

Vi opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Spørgsmål?
Har du spørgsmål, er du velkommen til at ringe til underdirektør Per Plougmand Bærtelsen på 33 55 83 45 eller vicekontorchef Jens Henrik Laursen på 33 55 83 98.

Oplysninger om løn- og ansættelsesvilkår kan du få ved at henvende dig til vores HR Rekrutteringspartner Simon Scott Hansen på 91 33 70 24.

Du kan læse mere om Finanstilsynet på www.finanstilsynet.dk – særligt under rubrikken ”Karriere”. Du kan også finde os på LinkedIn ved at søge på Finanstilsynet Danmark.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Forsikringsmedarbejder", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i København Ø.

Jobbet er oprettet på vores service den 28.6.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Forsikringsmedarbejder
  • København Ø
  • Søndag den 01. august 2021

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som forsikringsmedarbejdere i København Ø

Herunder ser du udviklingen i udbudte forsikringsmedarbejder i København Ø over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal forsikringsmedarbejdere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte forsikringsmedarbejdere i København Ø over tid

Dato Alle jobs som forsikringsmedarbejdere
25. juli 2024 0
24. juli 2024 0
23. juli 2024 0
22. juli 2024 0
21. juli 2024 0
20. juli 2024 0
19. juli 2024 0
18. juli 2024 0
17. juli 2024 0
16. juli 2024 0
15. juli 2024 0
14. juli 2024 0
13. juli 2024 0
12. juli 2024 0
11. juli 2024 0
10. juli 2024 0
9. juli 2024 0
8. juli 2024 0
7. juli 2024 0
6. juli 2024 0
5. juli 2024 0
4. juli 2024 0
3. juli 2024 0
2. juli 2024 0
1. juli 2024 0
30. juni 2024 0
29. juni 2024 0
28. juni 2024 0
27. juni 2024 0
26. juni 2024 0
25. juni 2024 0