Ph.d.-stipendiat indenfor forældresamarbejde om børns trivsel, leg og deltagelse i børnefælleskaber

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Århus C

Ph.d.-stipendiat indenfor forældresamarbejde om børns trivsel, leg og deltagelse i børnefælleskaber

VIA University College og Institut for Kommunikation og Psykologi ved Aalborg Universitet inviterer ansøgere til at komme med forslag til et ph.d.-stipendiat, der fokuserer på, hvordan forældre og pædagoger samarbejder om børns trivsel med særlig fokus på leg og deltagelse i børnefællesskaber.

Ph.d.-projektet er en del af forskningsprojektet TRoLD: Trivsel og legedeltagelse i dagtilbud . Her er børns trivsel i dagtilbud, deltagelse i leg og legefællesskaber i fokus. Med udgangspunkt i legeeksperimenter, der er struktureret og organiseret igennem designbaserede forskningsprocesser, er målet med projektet at skabe viden, der er muligt at anvende for den pædagogiske profession med henblik på at understøtte legemuligheder for alle børn. Ph.d.-forskningsarbejdet skal ske i samarbejde med forskningsteamet, pædagoger og børn i Horsens Kommune.

Ph.d.-projektet skal udforske, hvordan pædagoger og forældre samarbejder om børns trivsel, leg og deltagelse i børnefællesskaber. Dette inkluderer en undersøgelse af:

  • forældres forståelser af og understøttelse af børns trivsel, leg og deltagelse i børnefællesskaber
  • kommunikationen mellem pædagoger og forældre
  • både forældre og pædagogers oplevelse af forældresamarbejdet
  • betydningen af projektets legeeksperimenter for børnenes legepraksisser og deltagelse i børnefællesskaber uden for dagtilbuddet
  • betydningen af ovenstående elementer for samarbejdet mellem pædagoger og forældre

Den empiriske kontekst for ph.d.-projektet vil overlappe med den empiriske kontekst for det overordnede projekt.

Ph.d.-projektet skal have et kvalitativt og case-baseret design.

Den ph.d.-studerende indskrives på ph.d. programmet ved Institut for Kommunikation og Psykologi, som er en del af ph.d.-skolen for Humaniora ved det humanistiske og samfundsvidenskabelige fakultet på Aalborg Universitet.

Ansættelsen som forskerstuderende (ph.d.) på VIA University College er en 3-årig stilling med overgang til en fast stilling som adjunkt på VIA efter endt ph.d.-uddannelse.

Ph.d.-ansøgningen skal følge gældende regler for ph.d.er. Se nærmere https://www.phd.aau.dk/ssh

Ph.d.-ansøgning skal have et omfang af mellem 4-6 sider + referencer og indeholde følgende:

  • Introduktion
  • Oversigt over eksisterende viden og positionering
  • Et teoretisk afsæt for forståelse af trivsel, leg og deltagelse i børnefællesskaber
  • Forskningsspørgsmål
  • Forskningsmetodologi og metode
  • Beskrivelse af det empiriske materiale
  • Udkomme og forskningsbidrag
  • Forskningsplan
  • Litteraturreferencer
  • CV
  • Eksamensbeviser. For at komme i betragtning skal ansøgeren have en relevant kandidatuddannelse.

Stillingen er en fuldtidsstilling med løn efter gældende overenskomst.

Indskrivningen sker i henhold til Ph.d.-bekendtgørelse nr. 1039 af 27. august 2013.

Ansættelse sker i henhold til bekendtgørelse om stillingsstruktur for undervisere ved erhvervsakademier, Professionshøjskoler og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole nr. 1458 af 24. juni 2021.

Arbejdsstedet er delt mellem VIA University College, Campus C, og Institut for Kommunikation og Psykologi ved Aalborg Universitet, ligesom at formidlingsforpligtelsen i ph.d.-uddannelsen vil være delt mellem de to steder.

VIA University College og Institut for Kommunikation og Psykologi ved Aalborg Universitet ønsker at afspejle det omgivende samfund og opfordrer alle til at søge stillingen uanset personlig baggrund.

Indsend din ansøgning til VIA’s online rekrutteringssystem på via.dk/job senest den 15. marts 2024. Der holdes samtaler i uge 17 og tiltrædelse i stillingen sker pr. 1. juni 2024 eller hurtigst muligt derefter.

Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte forskningsleder og docent ved VIA Anette Boye Koch [email protected] samt vejleder og ansvarlig for ph.d.-projektet Lektor ved Institut for Kommunikation og Psykologi, AAU, Noomi Matthiesen [email protected]

Om VIA University College
VIA er en professionshøjskole og en af Danmarks største uddannelsesinstitutioner. Vi uddanner bl.a. lærere, sygeplejersker, ingeniører og designere – i samarbejde med arbejdslivet og med afsæt i forskning og et globalt udsyn. Det gør vi, så de studerende med mod, passion og nysgerrighed sætter aftryk på verden.
Vi tager ansvar for samfundet og for at skabe en bæredygtig fremtid sammen med vores omverden. Vi står solidt på vores faglige fundament og flytter grænserne for, hvordan vi udvikler, deler og anvender viden. Og vi fejler, lærer og lykkes sammen. For det er i ambitiøse lærende fællesskaber, vi sætter det stærkeste aftryk. Derfor arbejder vi i VIA mod en enkel, fælles vision: Tag ansvar. Flyt grænser. Lær sammen.
VIA i runde tal: 18.800 studerende på flere end 40 professionsbacheloruddannelser. 20.000 studerende og kursister om året på diplomuddannelser og andre efter- og videreuddannelsesforløb. 2.040 medarbejdere fordelt på otte campusser i Region Midt. I 2020 blev VIA udpeget til UNESCO Verdensmålsskole for vores arbejde med at integrere FN’s verdensmål i undervisningen.

Ph.d.-projektet vil blive forankret i program for børns trivsel i forskningscenter for pædagogik og dannelse.
Læs information om anvendelse af personoplysninger i forbindelse med rekruttering her: https://www.phd.aau.dk/ssh

Læs mere om VIA University College her (link).

Om Institut for Kommunikation og Psykologi, AAU

Institut for Kommunikation og Psykologi er et institut på det humanistiske og samfundsvidenskabelige fakultet på Aalborg Universitet. På instituttet forskes der i forholdet mellem mennesker, organisationer og samfundet. Ph.d.-projektet vil blive forankret i sektionen Psy-che (Psychology, culture, humanity and education), og i forskningsgruppen Pædagogisk Psykologi – børn, familier og institutionsliv. Forskningsgruppen fokuserer på børns hverdagsliv i forskellige institutionelle sammenhænge, herunder familien og dagtilbud. Gruppen interesserer sig for en lang række pædagogisk psykologiske temaer med et situeret og relationelt teoretisk udgangspunkt, og undersøger en bred vifte af aktuelle problemstillinger, som de viser sig i børns hverdagsliv i forskellige pædagogiske praksisser. Det drejer sig eksempelvis om undersøgelser af børns hverdagslivs betingelser på tværs af institutionelle sammenhænge, og om pædagogers, læreres og forældres trivselspraksisser og omsorgsidealer.

Læs mere om instituttet på https://www.kommunikation.aau.dk



Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Forsker", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i Århus C.

Jobbet er oprettet på vores service den 29.1.2024, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Forsker
  • Århus C

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som forskere i Århus C

Herunder ser du udviklingen i udbudte forsker i Århus C over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal forskere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte forskere i Århus C over tid

Dato Alle jobs som forskere
11. januar 2025 18
10. januar 2025 19
9. januar 2025 16
8. januar 2025 16
7. januar 2025 17
6. januar 2025 19
5. januar 2025 21
4. januar 2025 21
3. januar 2025 23
2. januar 2025 26
1. januar 2025 27
31. december 2024 27
30. december 2024 27
29. december 2024 27
28. december 2024 27
27. december 2024 27
26. december 2024 27
25. december 2024 27
24. december 2024 27
23. december 2024 27
22. december 2024 27
21. december 2024 27
20. december 2024 29
19. december 2024 32
18. december 2024 31
17. december 2024 27
16. december 2024 27
15. december 2024 29
14. december 2024 29
13. december 2024 29
12. december 2024 28