Ph.d.-studerende til projekt ”Generation Sunde Børn

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Studiejob - Frederiksberg

Interesserer du dig for børns sundhed og trivsel, og brænder du for at udvikle lokalsamfundsindsatser, der kan forebygge overvægt hos børn? Så er du måske vores nye ph.d.-studerende. Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse (CKFF), Bispebjerg og Frederiksberg Hospital (beliggende på Frederiksberg Hospital) søger interessetilkendegivelse fra relevante kandidater til et ph.d.-projekt, som skal have fokus på at udvikle, implementere og evaluere lokalsamfundsindsatsen i forskningsprojektet ’Generation Sunde Børn’.

Generation Sunde Børn er et nyt ambitiøst forskningsprojekt, som gennemføres i et tæt samarbejde mellem forskere fra Københavns Universitet, Syddansk Universitet og CKFF. Formålet er at fremme sund vægtudvikling og trivsel blandt børn i alderen 6-9 år, samt at modvirke social ulighed. Interventionen er toårig, tager udgangspunkt i den nyeste viden på området og udvikles i tæt samarbejde med alle de aktører, der er rundt om børnene, nemlig familien, skolen, foreningerne, SFO’en, kommunen, supermarkedet og restauranter m.fl. Der udvikles en koordineret helhedsorienteret multikomponent-intervention med fokus på søvn, mad, bevægelse, skærmvaner og trivsel. Indsatsen vil først blive feasibility- og pilottestet og herefter afprøvet i et toårigt cluster-randomiseret kontrolleret studie i 24 lokalsamfund. Selve aktiviteterne og forskningen i ’Generation Sunde Børn’ gennemføres i perioden fra april 2022 til april 2026. Projektet er støttet af Novo Nordisk Fonden.

Om stillingen

Dette opslag omfatter en periode med ansættelse på projektet som videnskabelig assistent pr. 1. december 2022 eller snarest derefter, hvor ph.d.- protokollen udarbejdes sideløbende med projektarbejde (herunder deltagelse i forberedelsen, gennemførelsen og evalueringen af pilotprojektet (januar-marts 2023), og anden forberedelse frem mod hovedstudiet (opstart august 2023).

Ph.d.-projektet vil have fokus på udvikling, implementering og evaluering af lokalsamfundsindsatser i samarbejde med nationale og lokale aktører. Du vil som ph.d.-studerende få et særligt ansvar for at planlægge og gennemføre samskabelsesprocesser, og efterfølgende bidrage til at facilitere implementeringen af indsatserne i de 12 lokalområder, som udgør interventionsområderne i projektet. Du vil desuden indgå i evalueringen af indsatserne i lokalsamfundene. Ph.d.-projektet kan dog skæres til i forhold til dine forskningsinteresser. Som ph.d.-studerende vil du få mulighed for at udvikle dine kompetencer indenfor komplekse interventioner, lokalsamfundsprojekter og den systemorienterede tilgang. Du vil få en unik mulighed for at indgå i et tæt samarbejde med de øvrige ph.d.-studerende i projektet, samt nogle af de førende forskere, nationalt og internationalt, indenfor komplekse interventioner og forebyggelse af overvægt hos børn. Du kan læse mere om projektet her: https://www.frederiksberghospital.dk/ckff/sektioner/SSF/Sider/Generation-Sunde-B%C3%B8rn.aspx

Stillingen er forankret ved CKFF i Sektion for Sundhedsfremme og Forebyggelse. Du skal dog forvente en del rejseaktivitet i forbindelse med dataindsamling og andre forefaldende opgaver på projektet, da indsatsen vil blive afprøvet på skoler i både Region Syddanmark og Region Hovedstaden.

Om CKFF

På CKFF bliver du en del af et forskningsmiljø med højt til loftet, indflydelse på egne opgaver og engagerede kolleger. CKFF’s ambition er at bidrage til en sundere og bedre behandlet befolkning.

Vi er et stærkt forskningscenter med ca. 120 medarbejdere fordelt på fire sektioner med stor tværfaglighed, herunder sygeplejersker, humanbiologer, folkesundhedskandidater, ingeniører, læger, statistikere og datamanagere.

Sektion for Sundhedsfremme og Forebyggelse udfører forskning, som overordnet er karakteriseret ved at have et anvendelsesorienteret perspektiv. Forskningen spænder fra monitorering af sundhed og sygdom til udvikling og evaluering af komplekse interventioner og modeller for implementering. Læs mere om centret på www.ckff.dk. Her finder du også information om Sektionen.

Dine kvalifikationer:

Vi lægger vægt på, at du har:

  • Relevant sundheds- eller samfundsvidenskabelig kandidatuddannelse (f.eks. cand.scient.san.publ., cand. scient.soc, cand.scient.san., cand.scient., cand.med., cand.psych., cand.cur. eller andet)
  • Interesse for og erfaring med interventionsforskning herunder samskabelse
  • Flair for videnskabeligt arbejde, herunder systematisk og kritisk tænkning
  • Gode kommunikationsevner på dansk og engelsk, både skriftligt og mundtligt
  • Gode samarbejdsevner
  • Lyst til både at arbejde selvstændigt og som en del af et tværfagligt team
  • Sans for kommunikation med forskelligartede aktører, både mundtligt og skriftligt.

Vi kan tilbyde:

  • Høj faglighed
  • En dynamisk, tværfaglig projekt- og forskningsgruppe
  • Stor kontaktflade til både nationale og internationale forskere samt en række nationale og lokale aktører
  • Gode muligheder for faglig udvikling og medindflydelse på dine arbejdsopgaver
  • Engagerede kollegaer, der lægger vægt på at vise tillid, støtte, supplere og respektere hinandens faglighed.

Ansættelsesvilkår
Kandidaten vil forud for sin indskrivning som ph.d.-studerende blive ansat som videnskabelig assistent mhp. at udarbejde en ph.d.-protokol. Indskrivning som ph.d.-studerende ved Københavns Universitet forudsætter godkendelse af ph.d.-protokol og kandidaten af ph.d.-skolen. Løn og ansættelsesvilkår i overensstemmelse med overenskomst mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og relevant faglig organisation.

Ansøgningsprocedure
Stillingen ønskes besat d. 1. januar 2022. Din ansøgning/interessetilkendegivelse skal indeholde:

  • Ansøgers overvejelser om potentielle forskningsspørgsmål og metodisk fremgangsmåde til ph.d.-projektet (1½-2 sider)
  • Motiveret ansøgning, der redegør for din interesse og kvalifikationer relevante for ph.d.-projektet
  • Curriculum vitae (inkl. evt. publikationsliste og forskningserfaring)
  • Kopi af eksamensbeviser i form af kandidateksamensbevis og karakterudskrifter (bachelor og kandidat)

Spørgsmål kan adresseres til sektionschef Ulla Toft ([email protected]; telefon 38163059).

Ansøgningsfrist 31. oktober 2022. Samtaler afholdes d. 10. november 2022. Ansøgningen bedes sendt via linket herunder.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Forsker", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i Frederiksberg.

Jobbet er oprettet på vores service den 30.9.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Forsker
  • Frederiksberg
  • Mandag den 31. oktober 2022

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som forskere i Frederiksberg

Herunder ser du udviklingen i udbudte forsker i Frederiksberg over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal forskere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte forskere i Frederiksberg over tid

Dato Alle jobs som forskere
11. januar 2025 14
10. januar 2025 12
9. januar 2025 13
8. januar 2025 12
7. januar 2025 12
6. januar 2025 13
5. januar 2025 14
4. januar 2025 15
3. januar 2025 17
2. januar 2025 15
1. januar 2025 16
31. december 2024 15
30. december 2024 16
29. december 2024 16
28. december 2024 15
27. december 2024 15
26. december 2024 16
25. december 2024 16
24. december 2024 15
23. december 2024 18
22. december 2024 18
21. december 2024 18
20. december 2024 19
19. december 2024 19
18. december 2024 15
17. december 2024 16
16. december 2024 17
15. december 2024 16
14. december 2024 11