Ph.d.-stilling i mental sundhed og sociale foranstaltninger for sårbare børn

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Hellerup

Er du interesseret i forskning i sårbare befolkningsgrupper? Har du lyst til at dykke ned i de nationale danske registre og formidle resultater med social impact?

Psykiatrisk Center København, Copenhagen Research Center for Mental Health (CORE) inviterer ansøgere til et ph.d.-stipendium i samfundsintervention for børn af forældre med psykisk sygdom. Har du en kandidatgrad indenfor f.eks jura, folkesundhed, psykologi, samfundsvidenskab eller datascience, kunne dette være noget for dig.

Projektet

Børn af forældre med alvorlig psykisk sygdom har øget risiko for selv at udvikle psykiske lidelser og møder ofte store udfordringer i barndommen og senere i livet. Selvom behovet for støtte er velkendt, viser vores forskning, at mange børn ikke modtager tilstrækkelig hjælp, selv i alvorlige tilfælde og ved underretning til kommunen.

Projektet vil undersøge, i hvilket omfang sociale foranstaltninger for udsatte børn og unge i henhold til Barnets lov – som bygger på FN's børnekonvention – formår at sikre disse børns rettigheder til beskyttelse og trivsel.

Ved hjælp af nationale registerdata og interviews vil vi undersøge disse praksisser med fokus på langsigtede indikatorer for børnenes mentale sundhed og sociale tilpasning. Derudover vil vi analysere, hvor effektivt støttesystemerne fungerer, og hvordan de kan påvirke børnenes fremtidige trivsel og udvikling.

Projektet er støttet af bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond med titlen REACT: Responses from Surrounding Society Concerning Children of Parents with mental illness: recalling the Social Service Act and the Rights of the Child.

Kandidaten vil spille en central rolle i at forme og udføre de planlagte studier ud fra deres faglige baggrund og samle input fra eksterne sparringspartnere inden for socialforskning, menneskerettigheder og statistisk metode.

Arbejdet som ph.d.-studerende involverer analyse af data og udarbejdelse af videnskabelige artikler, naturligvis under vejledning gennem hele processen. Derudover vil projektet skulle udmunde i en ph.d.-afhandling på baggrund af ovenstående forskning, ligesom du som ph.d.-studerende vil skulle deltage i ph.d. kurser. Kandidaten indskrives som ph.d.-studerende på Institut for Psykologi, Københavns Universitet med ansættelse og kontorplads i Region Hovedstadens Psykiatri hos CORE. REACT-projektet er del af en epidemiologiske arbejdspakke associeret til Forskningscenter for Familiebaserede Interventioner, et samarbejde mellem Region Hovedstadens Psykiatri og Region Nord.

Arbejdssted

I projektet vil du indgå i et forskningsteam, som udgår fra Psykiatrisk Center København på Gentofte Hospital. Vi tilbyder et spændende job i et inspirerende og stærkt interaktivt forskningsmiljø på højt internationalt niveau. Vi har et vidt forgrenet netværk til samarbejdspartnere i Danmark og resten af verden. Forskningsenheden ledes af professor i psykiatri Merete Nordentoft og tæller ca. 50 kollegaer af forskellig uddannelsesmæssig baggrund, herunder psykiatriske professorer, lektorer i psykologi, folkesundhed, seniorforskere, statistikere, ph.d.-studerende, forskningsårsstuderende m.m. På Institut for Psykologi vil kandidaten bidrage i undervisning og har mulighed for at indgå i relevante samarbejder med kollegaer fra Instituttet.

Vores mål er at forbedre forebyggelse og behandling af psykiske lidelser og social modgang ved at undersøge årsager, risikofaktorer og sygdomsmekanismer. Vi tester forebyggende interventioner og evaluerer effekten af behandlinger. Med en holistisk og recovery-orienteret tilgang arbejder vi for at afstigmatisere psykiske lidelser, reducere social ulighed i sundhedsvæsenet og sikre, at mennesker med psykiske lidelser og deres familier opnår en høj livskvalitet.

Vi forventer, at du har:

  • En kandidatgrad i jura, folkesundhed, psykologi, samfundsvidenskab, data-science eller et relateret område.
  • Færdigheder eller interesse for kvantitative forskningsmetoder
  • Interesse i kvalitative forskningsmetoder
  • Gode skriftlige og mundtlige kommunikationsevner på engelsk.
  • Evnen til at arbejde selvstændigt samt i et tværfagligt team.
  • Interesse for forskning inden for børns rettigheder, mental sundhed og socialpolitik.

Løn og ansættelsesforhold

Arbejdstiden er 37 timer/uge med mulighed for fleksibel tilrettelæggelse. Stillingen er tidsbegrænset til 3 år med ønsket start 1. december 2024. Løn efter anciennitet og kvalifikationer.

Ansøgningsfrist søndag den 22. september 2024 kl. 23:59

Der stiles mod ansættelsessamtaler i uge 40.

Yderligere oplysninger fås hos:

Seniorforsker, lektor i psykologi Anne Ranning, [email protected]. Tlf. 30267320

Motiveret ansøgning med CV indeholdende oplysninger om uddannelse og tidligere beskæftigelse, samt kopi af eksamensbevis og evt. andre kvalifikationer sendes via elektronisk ansøgningssystem. Forud for ansættelse vil der blive indhentet en til to referencer efter aftale.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Forsker", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i Hellerup.

Jobbet er oprettet på vores service den 22.8.2024, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Forsker
  • Hellerup
  • Søndag den 22. september 2024

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som forskere i Hellerup

Herunder ser du udviklingen i udbudte forsker i Hellerup over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal forskere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte forskere i Hellerup over tid

Dato Alle jobs som forskere
22. januar 2025 0
21. januar 2025 0
20. januar 2025 0
19. januar 2025 0
18. januar 2025 0
17. januar 2025 0
16. januar 2025 0
15. januar 2025 0
14. januar 2025 0
13. januar 2025 0
12. januar 2025 0
11. januar 2025 0
10. januar 2025 0
9. januar 2025 0
8. januar 2025 0
7. januar 2025 0
6. januar 2025 0
5. januar 2025 0
4. januar 2025 0
3. januar 2025 0
2. januar 2025 0
1. januar 2025 0
31. december 2024 0
30. december 2024 0
29. december 2024 0
28. december 2024 0
27. december 2024 0
26. december 2024 0
25. december 2024 0
24. december 2024 0
23. december 2024 0