Forsker søges til at drive innovative forskningsprojekter indenfor systemorienteret forebyggelse til Steno Diabetes C...

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Herlev

Vil du være med til at udvikle og afprøve nye tilgange til at øge sundhed og trivsel hos populationer i risiko for at udvikle folkesundhedssygdomme, såsom type 2 diabetes eller hjerte-kar-sygdom?

Som vores nye forsker får du en unik mulighed for at medvirke til at skabe ny viden om bæredygtige og systemforandrende interventioner og samarbejde tæt sammen med praksis. Stillingen er placeret i forskningsgruppen for Systemorienteret Forebyggelse med reference til seniorforsker og forskningsleder Charlotte Demant Klinker. Du bliver en del af et projektteam, som bliver en drivende kraft i arbejdet, og vil derudover indgå i et tæt samarbejde med resten af forskningsgruppen og resten af afdelingens mange dygtige kolleger.

Om SDCC og afdeling for Forebyggelse, Sundhedsfremme og Samfund
Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC) er et regionalt drevet udviklings- og forskningsbaseret hospital, der holder til i nybyggede rammer ved Herlev Hospital. Ambitionen er at være et førende center indenfor forebyggelse og behandling af diabetes i et sammenhængende sundhedssystem.

Afdeling for Forebyggelse, Sundhedsfremme og Samfund er frontløber indenfor forskning på forebyggelse og sundhedsområdet, og har gennem en årrække udført sundhedsfremmeforskning og udvikling af interventioner, metoder og redskaber, der kan forebygge diabetes og gøre livet med diabetes lettere. Vi søger at fremme sundhed og trivsel i bred forstand og har et særligt fokus på populationer og settings, hvor der er et stort forebyggelsespotentiale i forhold til diabetes og andre kroniske sygdomme. Vi arbejder tæt sammen med beslutningstagere, fagprofessionelle på tværs af organisationer og sektorer og målgruppen, og vi er optagede af at dokumentere implementering og virkninger på både individ og organisationsniveau.

Afdelingen består i dag af ca. 70 medarbejdere, som er organiseret i 5 forskningsgrupper samt et sekretariat, som yder forskningsstøtte.

Opgaven
Du får til opgave at understøtte afdelingens igangværende arbejde indenfor systemorienteret og anvendelsesorienteret sundhedsfremme med et særligt fokus på at udvikle og evaluere praksisnære interventioner som adresserer komplekse folkesundhedsudfordringer såsom fysisk inaktivitet og mental mistrivsel. Konkret vil du få til opgave at indgå som daglig projektleder for forskningen på et nyt stort projekt, Mit Liv – Jeg bestemmer, som skal udvikle, afprøve og evaluere en indsats, der skal øge sundhed og trivsel blandt 10. klasses elever på tværs af ti kommuner i Region Hovedstaden. Dine opgaver vil bestå i egen forskning med både igangværende og nye projekter, herunder udvikling og fundraising, og med forpligtelse til at publicere og sikre bred videnskabelig formidling. Du vil komme til at deltage i tværfaglige samarbejder, herunder forestå dataindsamling, analysere data og skrive artikler og ansøgninger samt formidle resultaterne. Du vil bidrage med vejledning og sparring på forskellige niveauer alt efter dine kompetencer, fx til andre forskere i gruppen, postdocs, ph.d.-studerende og specialestuderende og generelt understøtte (frem)driften i gruppen og afdelingen. Vi tilbyder en arbejdsplads med højt til loftet, en uformel omgangstone og hvor kreativitet og nytænkning bliver budt velkommen.

Dine kvalifikationer:

Vi lægger vægt på, at:

  • Du har en ph.d.-grad samt gennemført postdoc-forløb eller har anden dokumenteret forskererfaring inden for et relevant fagområde – fx (folke)sundhedsvidenskab, sundhedsfremme, sociologi eller idræt.
  • Du har erfaring med tværfaglig interventionsforskning, gerne med fokus på børn og unge, participatoriske metoder og system-/helhedsorienterede tilgange.
  • Du er analytisk stærk med en hovedkompetence indenfor kvantitative analyser og metoder, såsom effektevaluering af interventionsstudier, og du har også erfaring med kvalitative metoder.
  • Du er fagligt og menneskeligt moden og kan arbejde både selvstændigt og i et tæt samarbejde i en tværfaglig gruppe.
  • Det er et plus hvis du har erfaring med at lede større projekter med flere medarbejdere.
  • Du er engageret med et stærkt personligt drive, og du har et solidt netværk med nøglepersoner på tværs af forskning og praksis indenfor sundhedsfremme og forebyggelse.
  • Du har erfaring med at skrive ansøgninger og finder dig generelt tilpas med at skulle tilpasse og formidle fagligt stof til forskellige målgrupper.
  • Du har en anerkendende og inkluderende tilgang til og omgang med dine kollegaer og du er en teamplayer, der naturligt deler ud af din viden og netværk.
  • Du mestrer til fulde dansk og engelsk i tale og skrift.

Vi kan tilbyde:

  • Høj faglighed
  • En organisering hvor der er tæt kobling mellem praksis og den tværfaglige forskning indenfor sundhedsfremme, forebyggelse og behandling
  • Stor kontaktflade til både kommunale, regionale, civilsamfundsaktører og nationale samarbejdspartnere
  • Stor medindflydelse på egne arbejdsopgaver og på udvikling af dit fremtidige forskningsområde indenfor afdelingens målsætning om at skabe nye implementerbare indsatser
  • Engagerede kollegaer, der lægger vægt på at vise tillid, støtte, supplere og respektere hinandens faglighed.

Løn og ansættelsesvilkår

Stillingen er på 34 timer ugentligt og tidsbegrænset indtil 31.12.2026. Løn og ansættelsesvilkår i henhold til gældende regional overenskomst.

Ansøgning og yderligere oplysninger

Stillingen ønskes besat per 1. maj 2024 eller snarest derefter. Din ansøgning skal indeholde:Din motiverede ansøgning, på dansk eller engelsk (max 1 side), CV, publikationsliste, dokumentation for kvalifikationer og uddannelser og to relevante videnskabelige artikler, som du har skrevet. CV’et bedes opbygget så det kommer omkring følgende afsnit: A) Forskning B) Uddannelse, undervisning og formidling, C) Ekstern finansiering D) Forskningsorganisering og samarbejde C) Gennemslagskraft (outreach og impact).

Ansøgningsfrist d. 4. marts 2024. Kandidater, der går videre til 2. samtale vil blive forskerbedømt af et fagligt bedømmelsesudvalg. Du skal sende ansøgningen via linket herunder.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Forskningsleder Charlotte Demant Klinker på

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Forsker", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i Herlev.

Jobbet er oprettet på vores service den 19.2.2024, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Forsker
  • Herlev
  • Mandag den 04. marts 2024

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som forskere i Herlev

Herunder ser du udviklingen i udbudte forsker i Herlev over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal forskere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte forskere i Herlev over tid

Dato Alle jobs som forskere
23. november 2024 2
21. november 2024 1
20. november 2024 1
19. november 2024 1
11. november 2024 1
10. november 2024 1
9. november 2024 1
8. november 2024 1
7. november 2024 1
6. november 2024 1
5. november 2024 1
4. november 2024 1
3. november 2024 2
2. november 2024 2
1. november 2024 2
31. oktober 2024 2
30. oktober 2024 2
29. oktober 2024 2
28. oktober 2024 2
27. oktober 2024 3
26. oktober 2024 3
25. oktober 2024 5
24. oktober 2024 4