Rekrutteringskonsulent til INDKOM

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Højbjerg

Er du blandt de dygtigste til search efter kandidater? Brænder du for at få sat de rigtige mennesker sammen? Drømmer du om at varetage rekrutteringsprocessen fra A-Z? Og vil du være en del af en spændende virksomhed med vækstambitioner? Så er du muligvis vores nye kollega! INDKOM er en konsulentvirksomhed med fokus på små og mellemstore virksomheder. Vi vokser og har travlt, og derfor mangler vi en ny kollega til at varetage vores rekrutteringsopgaver.

Vi arbejder med rekruttering af ledere og specialister på tværs af brancher for vores kunder som et led i deres vækstambitioner, eller når behovet opstår i forbindelse med udskiftning i deres medarbejderstab.
I rollen som rekrutteringskonsulent hos os får du mulighed for at arbejde med hele rekrutteringsprocessen fra A-Z. Med andre ord driver du rekrutteringsprocessen fra start til slut, og har ansvar for dine egne opgaver. Derudover vil du også spille ind i dele af rekrutteringsprocessen på andre opgaver, hvor dine kolleger er primus motor – eksempelvis med Search & Selection. Din rolle vil primært være med eksisterende kunder, men det er perfekt, hvis du har lysten og evnerne til at udvikle dig inden for salg og Account Management.
Du vil indgå i tæt samarbejde med den ene af partnerne, som også arbejder med rekruttering i det daglige, og du får naturligvis en bred kontakt til kunderne og dine andre kolleger.

Helt konkret omfatter din opgaveportefølje bl.a.:

  • Jobanalyse og afdækning af kundens behov, herunder også profilafdækning
  • Udarbejde af jobannonce inkl. det administrative i forbindelse med annoncering på diverse platforme
  • Search efter kandidater inkl. pitch
  • Screening af og interview med kandidater
  • Profilering og tilbagemelding i forbindelse med personprofil og kognitiv test
  • Løbende dialog med kandidater inkl. skriftlige og mundtlige afslag
  • Sikre og udvikle et tæt samarbejde samt relationer til eksisterende og nye kunder
  • Diverse administrative ad hoc-opgaver
  • Assistance til og facilitering af forskellige HR-relaterede opgaver og processer hos kunderne

Hvem er vores nye kollega? Du har nogle års erfaring fra en lignende rolle, men er nu klar til det næste skridt med mere ansvar og en bredere opgaveportefølje. Uddannelsesmæssigt forestiller vi os, at du har en relevant uddannelse på kandidatniveau, og du behersker dansk og engelsk flydende i tale og skrift. Du har indgående erfaring med selv at searche efter kandidater, og du er dygtig til at motivere samt kommunikere.

Vigtigst af alt er du struktureret og laver naturligt systemer, så du kan bevare overblikket i mange sideløbende processer. Derudover er det vigtigt, at du er fleksibel, så du kan tage fra på opgaver ved korte deadlines, eller uden for kandidaternes ”normale arbejdstid”. Du er dygtig til at møde mennesker i øjenhøjde uanset baggrund, personlighed eller sociale status, og andre vil beskrive dig som relationsskabende, udadvendt og troværdig. Desuden arbejder du proaktivt, har en stærk forretningsforståelse og en kommercielt mindset. Du har et højt energiniveau og kan selvstændigt drive opgaver fra start til slut.

Hvad kan vi tilbyde dig? Du bliver en del af sund virksomhed i vækst med et stærkt koncept. Der er højt til loftet, og du får stor frihed til at styre din egen dagligdag. Vores kultur er kendetegnet af sammenhold, hvor vi løfter i flok, har kundefokus og vindermentalitet – og så har vi en hverdag, som er humørfyldt. INDKOM er et konsulenthus med mange forskellige kompetencer og opgaver. Du vil derfor have rig mulighed for at udvikle dig i jobbet både fagligt og personligt.

Klar til det næste skridt? Så send os din ansøgning og CV ved at trykke ”ANSØG” herunder hurtigst muligt . Vi vurderer og indkalder løbende til samtaler, men vi venter gerne på den rette kandidat. Inden en eventuel anden samtale, bliver du bedt om at udfylde en personprofil og en kognitiv test. Alle henvendelser behandles fortroligt og med diskretion.

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte:


Om INDKOM INDKOM er et konsulenthus, som yder professionel forretningsudvikling i øjenhøjde. Igennem en ny forretningsmodel, har vi gjort konsulentydelser tilgængelige for alle virksomheder uanset størrelse. Vores kernekunder er ejerledet virksomheder med ambitioner i SMV-segmentet.

INDKOM understøtter INDsatser og KOMpetencer inden for strategiudvikling, organisationsudvikling, ledelse, salg og medarbejderudvikling med skarpt fokus på at øge vores kunders omsætning og skabe bedre indtjening. Igennem længerevarende partnerskaber med kunden, hånd om at skabe en sund fordeling mellem drift, udviklingstiltag og forankring.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Forsker", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i Højbjerg.

Jobbet er oprettet på vores service den 17.6.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Forsker
  • Højbjerg
  • Onsdag den 08. september 2021

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som forskere i Højbjerg

Herunder ser du udviklingen i udbudte forsker i Højbjerg over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal forskere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte forskere i Højbjerg over tid

Dato Alle jobs som forskere
4. oktober 2024 1
3. oktober 2024 1
2. oktober 2024 1
1. oktober 2024 1