Adjunktur med særligt fokus på innovationsledelse i byggeriet samt ny bæredygtig praksi...

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Adjunktur med særligt fokus på innovationsledelse i byggeriet samt ny bæredygtig praksis i byggeriet ved KADK.

Ved Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (KADK) opslås en 3-årig fuldtidsstilling som adjunkt med særligt fokus på innovationsledelse i byggeriet samt ny bæredygtig praksis i byggeriet. Adjunkturet er tilknyttet projektet ”Innovationsledelse i byggeriet”.

Vi søger en visionær faglig profil, som brænder for at levere stærke resultater og formidle forskningsbaseret viden og som kan bidrage med at nytænke og udvikle området. Med fokus på byggeriets processer og arkitektonisk metode, samt inddragelse af nyeste teorier og teknologi forventes du at kunne tilføre projektet og undervisningen aktuel viden på højt niveau. Vi ønsker at styrke fagområdet innovationsledelse i byggeriet og ny bæredygtig praksis med henblik på, at supplere vores forsknings – og undervisningskompetencer på området, samt at styrke vores netværk og samarbejder - såvel nationalt som internationalt.

Det ledige adjunktur er tilknyttet Institut for Bygningskunst og Teknologi og ønskes besat pr. 1. juli 2020 eller snarest muligt.

Institut for Bygningskunst og Teknologi (IBT)

På Institut for Bygningskunst og Teknologi uddanner og forsker vi ud fra en bred forståelse af teknologiens muligheder og begrænsninger –i både små og store projekter. Institut for Bygningskunst og Teknologi udbyder tre kandidatprogrammer og et bachelorprogram samt tværgående undervisningselementer inden for Arkitektskolen og KADK, herunder på KADK’s ph.d.-skole.

Særligt fokus er på brugen af digitale værktøjer og udvikling af bæredygtige løsninger - og som vil kunne bidrage til nutidens og fremtidens udfordringer på lokalt og globalt plan - for eksempel i forhold til indlejret energi i bygninger, livscyklusanalyse og udvikling af dansk byggeskik. Institut for Bygningskunst og Teknologi er tæt på praksis og andre relevante vidensmiljøer.

Om stillingen

Stillingen som adjunkt vil bestå i forskning og/eller kunstnerisk udviklingsvirksomhed, undervisning samt administrativt arbejde.

Dine opgaver vil blandt andet omfatte:

  • Undervisning, undervisningsplanlægning og dertilhørende administration i tilknytning til programmet ”Bosætning, økologi og tektonik”, og i mindre grad til IBT’s øvrige programmer og KADK’s tværgående undervisning.
  • Vejledning, eksaminationer og censorvirksomhed
  • Forskning og/eller kunstnerisk udviklingsarbejde inden for projektet ”Innovationsledelse i byggeriet” i samarbejde med relevante eksterne institutioner, virksomheder og netværk nationalt og internationalt, såvel som med de øvrige forsknings- og udviklingsområder på instituttet og KADK som helhed.
  • Visionært og produktivt teamwork i tilrettelæggelsen af fremtidige forsknings- og udviklingsprojekter, herunder at deltage aktivt i at søge ekstern finansiering og fundraising til instituttets aktiviteter
  • Deltagelse i en række af KADK’s udvalg og evt. i kollegiale organer


Endvidere forventes du at deltage i tværdisciplinære samarbejder i undervisning og forskning i samarbejde med KADK’s øvrige institutter og ansatte, herunder at bidrage til indhold og udvikling af den tværgående fællesfaglige undervisning på KADK samt evt. andre opgaver.

Dit forskningsmæssige fokus vil ligge inden for projektet ”Innovationsledelse i byggeriet” og dække emner som innovationsledelse, ny bæredygtig praksis i byggeriet, tektonik, nutidig byggekultur, byggeteknisk nytænkning der svarer på byggeriets udfordringer. Stillingen er indplaceret på CINARK, Center for Industriel Arkitektur ved IBT. Her er særligt fokus på forskningsaktiviteter, der angår den industrielle arkitekturs tilblivelse med fokus på materialer, grundlæggende byggeprincipper og bæredygtige løsninger. Centret har således til opgave at indkredse, formulere og revidere de særlige begreber, væsenstræk, metoder, processer og produkter som kendetegner en bæredygtig industriel arkitektur.

Dit undervisningsmæssige fokus vil være inden for genstandsfeltet ved Kandidatprogrammet Bosætning, Økologi og Tektonik, hvor undervisningen primært vil være tilknyttet. Byen, bosætning og bygningsværkets tektoniske logik er omdrejningspunkt i undervisningen, hvor projekterne formes som del af et større kredsløb af ressourcer og med øje for helheden. Undervisningen tilrettelægges i form af gruppevejledning, forelæsninger og workshops.

Kvalifikationskrav

Du har en arkitektuddannelse på minimum kandidatniveau samt en ph.d.-grad eller videnskabelige kvalifikationer på ph.d.-niveau.

Derudover forventer vi, at du:

  • Har arbejdet med udvikling af arkitekturprojekter på et højt internationalt plan hvor bæredygtighed og innovative løsninger har været i fokus
  • Har indgående erfaring fra arkitektfaglig praksis og har stået for ansvarsområder inden for generel projektudvikling, projektering, materialekendskab, bygningsfysik, og kvalitetssikring
  • Har kendskab til certificeringsordninger og andre metoder til vurdering af bæredygtighed inden for arkitektur
  • Har erfaring med metoder og værkstøjer til livcyklusvurdering af bygningskonstruktioner og byggematerialer.


Da KADK har fokus på forsknings- og undervisningssamarbejder både internt og eksternt i forhold til erhverv, offentlige institutioner og andre højere uddannelsesinstitutioner, vil det være en fordel, hvis du har dokumenteret erfaring med udvikling, finansiering og gennemførelse af eksternt finansierede forskningsprojekter samt projekter, hvortil der er knyttet erhvervssamarbejder.

Det vil desuden vægte positivt, at du har dokumenteret erfaringer med undervisning på kandidatniveau og med planlægning og udvikling af undervisning. Ikke mindst, at du kan påvise en interesse for at bidrage aktivt til at forskningsunderstøtte undervisningen ved instituttet i samarbejde med de øvrige undervisere. Kvalificeret indsats og nyudvikling inden for det undervisningsmæssige område vil derfor blive vægtet i den samlede vurdering ved stillingens besættelse.

Vi tilbyder

Vi tilbyder et kreativt, engageret, udviklende og visionært uddannelses- og forskningsmiljø. Jobbet rummer medindflydelse, ansvar og mulighed for at præge forskningen og undervisningen. Vi lægger vægt på et godt kollegialt samarbejde med rum til gensidig inspiration og sparring.

Som adjunkt vil du få tilbudt supervision og mulighed for pædagogisk opkvalificering med henblik på en skriftlig vurdering af dine undervisningsmæssige kvalifikationer.

Løn og ansættelsesforhold

Ansættelse og aflønning sker i henhold til gældende overenskomst for akademikere i staten mellem Finansministeriet og en række AC organisationer. Der vil være mulighed for forhandling af kvalifikationstillæg afhængig af dine kompetencer og erfaring.

Ansættelsen sker desuden i henhold til gældende stillingstruktur for kunstnerisk og videnskabeligt personale ved Det Kongelige Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering, Arkitektskolen Aarhus samt Designskolen Kolding – BEK nr. 92 af 24/08/2015.

Stillingen er en fuldtidsstilling med en gennemsnitlig ugentlig arbejdstid på 37 timer og omfatter forskning og undervisning samt administrationen i begrænset omfang. Fordelingen mellem forskning og undervisning vil som udgangspunkt være en 50/50- fordeling. Fordelingen mellem de forskellige opgaver kan variere efter KADK’s bestemmelse, og du vil kunne blive pålagt andre tjenstlige opgaver.

Stillingen er tidsbegrænset og udløber uden yderligere varsel efter 3 år.

Bibeskæftigelse accepteres i det omfang, at det er foreneligt med varetagelsen af ansættelsen som adjunkt.

Ansøgningen

Du bedes fremsende motiveret ansøgning, opdateret CV, uddannelsesdiplomer, dokumentation for opfyldelse af de kvalifikationskrav som er listet ovenfor, beskrivelse af dine forskningsplaner samt en liste over dine publicerede arbejder og gerne eksemplarer af de arbejder, som du ønsker at fremhæve (maksimalt 5 arbejder). Endelig bør du vedlægge materiale, der kan belyse dine undervisningsmæssige kvalifikationer. Eventuelt tidligere adjunktbedømmelse(r) bedes desuden vedlægges.

Ansøgning med tilhørende bilag skal sendes elektronisk via knappen ”Søg stillingen” nedenfor, så den er KADK i hænde senest den 22. marts 2020.

Bilagsmateriale, som ikke kan fremsendes elektronisk sammen med ansøgningen, bedes fremsendt pr. post i 3 eksemplarer så det er KADK i hænde inden ansøgningsfristens udløb til nedenstående adresse:

Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler

for Arkitektur, Design og Konservering

Att. Ellen Kruse Jacobsen

Philip de Langes Allé 10

1435 København K

Mrk. Adjunktur tilknyttet projektet ”Innovationsledelse i byggeriet”

Ansøgninger og ansøgningsmateriale modtaget efter ansøgningsfristens udløb medtages ikke i bedømmelsen.

Vi gør opmærksom på, at stillingen opslås og besættes i henhold til Uddannelses- og Forskningsministeriets ”Bekendtgørelse af 12. april 2019 om ansættelse af kunstnerisk og videnskabeligt personale ved de videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner på Uddannelses- og Forskningsministeriets område”.

Ansættelse som adjunkt vil derfor ske efter konkret bedømmelse i et sagkyndigt bedømmelsesudvalg. Bedømmelsesudvalget vil foretage deres bedømmelse på baggrund af de i stillingsopslaget listede kvalifikationskrav og det samlede ansøgningsmateriale. Du bedes derfor i ansøgning inkl. bilag dokumentere, at du opfylder de i stillingsopslaget beskrevne kvalifikationskrav.

Yderligere oplysninger

Oplysninger om kvalifikationskrav, ansøgningsprocessen og e-rekrutteringssystemet kan fås ved henvendelse til Ellen Kruse Jacobsen, [email protected], tlf.: 4170 1539

Oplysninger om stillingens faglige indhold kan fås ved henvendelse til institutleder Natalie Mossin, [email protected], tlf. 4170 1934.

Generelle oplysninger om KADK og Institut for Bygningskunst og Teknologi kan findes på www.kadk.dk

Alle interesserede opfordres til at søge uanset alder, køn, nationalitet, race, religion eller etnisk tilhørsforhold.

Om KADK

Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (KADK) er et internationalt anerkendt kunstakademi, der uddanner professionelt kreative kandidater til højeste niveau og udvikler ny viden, der skaber værdi for samfundet og arbejdsmarkedet. KADK er en statsinstitution under Uddannelses- og Forskningsministeriet og har ca.1.500 studerende og 300 medarbejderårsværk. Læs mere om KADK på vores hjemmeside www.kadk.dk

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Forsker", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 28.2.2020, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Forsker
  • København K
  • Søndag den 22. marts 2020

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som forskere i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte forsker i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal forskere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte forskere i København K over tid

Dato Alle jobs som forskere
19. september 2024 0
18. september 2024 0
17. september 2024 0
16. september 2024 0
15. september 2024 0
14. september 2024 0
13. september 2024 0
12. september 2024 0
11. september 2024 0
10. september 2024 0
9. september 2024 0
8. september 2024 0
7. september 2024 0
6. september 2024 0
5. september 2024 0
4. september 2024 0
3. september 2024 0
2. september 2024 0
1. september 2024 0
31. august 2024 0
30. august 2024 0
29. august 2024 0
28. august 2024 0
27. august 2024 0
26. august 2024 0
25. august 2024 0
24. august 2024 0
23. august 2024 0
22. august 2024 0
21. august 2024 0
20. august 2024 0