Studieadjunkt/studielektor med sideløbende beskæftigelse søges til kandidatprogammet Political Architecture – Critica...

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Ved Det Kongelige Akademi - Arkitektur, Design, Konservering opslås en 3-årig deltidsstilling som studieadjunkt/studielektor med sideløbende beskæftigelse til det internationale kandidatprogram Political Architecture – Critical Sustainability(PACS).

Den ledige stilling er tilknyttet Institut for Bygningskunst og Kultur (IBK) og ønskes besat pr. 1. august 2021 eller snarest muligt herefter.

Institut for Bygningskunst og Kultur

På Institut for Bygningskunst og Kultur arbejder vi med arkitektur som et kulturelt fænomen med sociale, ideologiske, politiske, historiske og æstetiske aspekter. Vi arbejder med tegning og teori, med historisk og nutidig arkitektur, med teknologi og filosofi, med træmodeller og tankemodeller, med dørkarme og byplaner. Instituttet står for en arkitektur, hvor den lille detalje hænger sammen med det store samfundsprojekt. Levende bygningsarv, materialenærhed og en stærk stedsforståelse er centrale emner i alle instituttets aktiviteter.

Instituttets undervisning er organiseret i 1 bachelorprogram og 3 kandidatprogrammer, som sammen danner ramme om en række faglige udviklingsmiljøer inden for arkitektur i en kulturel kontekst. Derudover bidrager instituttet til Det Kongelige Akademis tværgående undervisning.

Læs mere om IBK, instituttets programmer, forskning, kunstnerisk udviklingsvirksomhed mv. på www.kglakademi.dk

Om stillingen

Stillingen som studieadjunkt/studielektor vil bestå af undervisning og opgaver i relation hertil i samarbejde med instituttets øvrige undervisere.

Dine opgaver vil blandt andet omfatte:

  • Formidling af viden og erfaring fra fagets praksis via forelæsninger, undervisning og vejledning
  • Undervisningsplanlægning og dertil hørende administration i tilknytning til Det Kongelige Akademis programmer og tværgående undervisning
  • Deltagelse i faglige bedømmelser, kritikker og evalueringer
  • Tilrettelæggelse af opgaver
  • Undervisning i grundlagsdicipliner
  • Deltagelse i instituttets tværgående aktiviteter.

Forelæsninger samt vejledning af de studerende foregår ved tegneborde og arbejdsstationer inden for området politisk arkitektur – kritisk bæredygtighed. Særligt for området er en arbejdsmetode betegnet co-evolutionært projektarbejde - karakteriseret ved to gensidigt koordinerede spor: 1) projektorienteret foreslagsstillelse, og 2) et tekstorienteret spor pegende mod udarbejdelse af essays og akademiske papers/artikler. Vejledningsopgaven, som er en væsentlig del af stillingen, omfatter således såvel projektarbejde som skriftligt teoretisk orienteret arbejde.

Varetagelse af andre opgaver end de ovennævnte kan forekomme i begrænset omfang, ligesom stillingen efter nærmere aftale omfatter fx deltagelse i lærermøder, workshops og studierejser.

Som studielektor vil du endvidere skulle medvirke til udviklingen af undervisningsformer og planlægning af de faglige evalueringer og bedømmelser.

Kvalifikationskrav

Du har en relevant uddannelse på minimum kandidatniveau.

Du har desuden relevant beskæftigelse inden for arkitektfaget og ajourført erfaring med relevant arkitektfaglig praksis.

Derudover forventer vi, at du:

  • har mindst 3 års professionel arkitektfaglig erfaring og dokumentation for skabende/producerende og aktuel arkitektfaglig virksomhed
  • har flerårig undervisningsmæssig erfaring fra en videregående uddannelsesinstitution, gerne inden for arkitektfaglig undervisning
  • er ajourført med arkitektfaglig praksis indenfor politisk arkitektur samt dokumenteret evne til at omsætte denne til undervisning.

For at blive ansat som studielektor på ansættelsestidspunktet skal du desuden:

  • have mindst 6 års professionel arkitektfaglig erfaring, herunder betydelig deltagelse i kvalitativ skabende/producerende arkitektfaglig virksomhed på højt internationalt niveau
  • have mindst 2 års undervisningserfaring
  • dokumentere at have modtaget supervision og pædagogisk opkvalificering. Det Kongelige Akademi stiller desuden krav om, at du har gennemført og bestået pædagogikum og at du vedlægger dokumentation herfor. Der kan undtagelsesvist dispenseres fra kravet om pædagogikum, hvis du kan dokumentere at have gennemført og bestået en anden pædagogisk uddannelse fra en anerkendt uddannelsesinstitution som eksempelvis lærer eller cand.pæd.
  • dokumentere relevant vidensproduktion inden for praksis og kunstnerisk udvikling.

Særlig kvalificeret indsats og nyudvikling inden for det undervisningsmæssige område vil vægte i den samlede vurdering ved stillingens besættelse, ligesom der lægges vægt på at du:

  • har sideløbende ansættelse i relevant arkitektpraksis
  • behersker engelsk i skrift og tale på højt professionelt niveau. Du skal kunne gennemføre faglig vejledning af internationale studerende
  • har flerårig erfaring med international arkitekturundervisning på kandidatniveau
  • har interesse i socialt orienterede arkitektoniske emner og erfaring med arkitektur i politisk kontekst
  • har praktisk eksperimenterende erfaring med forholdet mellem samarbejdsformer og arkitekturpraksis med relevans for pædagogikudvikling
  • har gode planlægningsevner samt erfaring med planlægning af workshops/ kurser
  • har erfaring med kritik/ som gæstekritiker/moderator ved konferencer.

Endeligt vil der blive lagt vægt på, at du:

  • har gode samarbejdsevner
  • evner at kommunikere og diskutere komplekse arkitektoniske koncepter med studerende.
  • har interesse i udvikling af ny viden med orientering mod kunstnerisk udviklingsvirksomhed indenfor området politisk arkitektur.

Vi tilbyder

Vi tilbyder et kreativt, engageret, udviklende og visionært uddannelses- og forskningsmiljø. Vi lægger vægt på et godt kollegialt samarbejde med rum til gensidig inspiration og sparring.

Som studieadjunkt vil du få tilbudt supervision og mulighed for pædagogisk opkvalificering med henblik på en skriftlig vurdering af dine undervisningsmæssige kvalifikationer.

Løn og ansættelsesforhold

Ansættelse og aflønning vil ske i henhold til gældende overenskomst for akademikere i staten mellem Finansministeriet og en række AC-organisationer. Der vil være mulighed for forhandling af kvalifikationstillæg afhængig af dine kompetencer og erfaring.

Ansættelsen sker desuden i henhold til gældende stillingstruktur for kunstnerisk og videnskabeligt personale ved Det Kongelige Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering, Arkitektskolen Aarhus samt Designskolen Kolding – BEK nr. 962 af 24/08/2015.

Du vil blive ansat som studieadjunkt eller studielektor afhængig af dine kvalifikationer. Indplaceringen sker efter konkret bedømmelse af sagkyndige bedømmere. Hvis ansættelsen sker som studieadjunkt, vil der blive fastsat en studieadjunktperiode med henblik på opkvalificering til studielektorniveau.

Stillingen er en deltidsstilling med en gennemsnitlig ugentlig arbejdstid på 7,4 timer svarende til 1/5 af en fuldtidsstilling. Der stilles desuden krav om sideløbende beskæftigelse gennem hele ansættelsesperioden.

Stillingen er tidsbegrænset og udløber uden yderligere varsel efter 3 år.

Ansøgningen

Du bedes fremsende motiveret ansøgning, opdateret CV, uddannelsesdiplomer samt dokumentation for nuværende beskæftigelse. Den motiverede ansøgning skal indeholde dokumentation for opfyldelse af de kvalifikationskrav som er listet ovenfor. Vi forventer et begrænset, prioriteret materiale, der er direkte målrettet kvalifikationskravene. Eventuelt tidligere studieadjunkt-/studielektorbedømmelse(r) bedes desuden vedlægges.

Ansøgning med tilhørende bilag skal sendes elektronisk via knappen ”Søg stillingen” nedenfor, så den er Det Kongelige Akademi i hænde senest den 5. april 2021.

Ansøgninger og ansøgningsmateriale modtaget efter ansøgningsfristens udløb medtages ikke i bedømmelsen.

Vi gør opmærksom på, at stillingen opslås og besættes i henhold til Uddannelses- og Forskningsministeriets ”Bekendtgørelse af 12. april 2019 om ansættelse af kunstnerisk og videnskabeligt personale ved de videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner på Uddannelses- og Forskningsministeriets område”.

Efter ansøgningsfristens udløb udvælger institutlederen, med rådgivning fra ansættelsesudvalget, hvilke ansøgere der skal bedømmes. Udvælgelsen sker ud fra en samlet vurdering af, hvilke ansøgere der bedst opfylder kriterierne i stillingsopslaget ud fra det fremsendte ansøgningsmateriale. Du bedes derfor i ansøgning inkl. bilag dokumentere, at du opfylder de i stillingsopslaget beskrevne kvalifikationskrav.

Alle ansøgere får herefter besked om hvorvidt deres ansøgning er gået videre til bedømmelse, og de udvalgte ansøgere orienteres om udvalgets sammensætning. Herefter vil et fagkyndigt bedømmelsesudvalg bedømme de udvalgte ansøgere i forhold til den konkrete stilling. Hver ansøger vil få tilsendt bedømmelsen med mulighed for partshøring.

Yderligere oplysninger

Oplysninger om kvalifikationskrav, ansøgningsprocessen og e-rekrutteringssystemet kan fås ved henvendelse til HR-medarbejder, Sandra Vally Jørgensen, [email protected], tlf.: 4170 1606.

Oplysninger om stillingens faglige indhold kan fås ved henvendelse til institutleder Arne Høi, [email protected], tlf. 4170 1575 eller til programansvarlig Niels Grønbæk, [email protected].

Generelle oplysninger om Det Kongelige Akademi og Institut for Bygningskunst og Kultur kan findes på www.kglakademi.dk

Alle interesserede opfordres til at søge uanset alder, køn, nationalitet, race, religion eller etnisk tilhørsforhold.

Om Det Kongelige Akademi

Det Kongelige Akademi - Arkitektur, Design, Konservering er et internationalt anerkendt kunstakademi, der uddanner professionelt kreative kandidater til højeste niveau og udvikler ny viden, der skaber værdi for samfundet og arbejdsmarkedet. Det Kongelige Akademi er en statsinstitution under Uddannelses- og Forskningsministeriet og har ca.1.700 studerende og 350 medarbejderårsværk. Læs mere om Det Kongelige Akademi på vores hjemmeside www.kglakademi.dk.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Forsker", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 18.3.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Forsker
  • København K
  • Mandag den 05. april 2021

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som forskere i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte forsker i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal forskere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte forskere i København K over tid

Dato Alle jobs som forskere
28. december 2024 0
27. december 2024 0
26. december 2024 0
25. december 2024 0
24. december 2024 0
23. december 2024 0
22. december 2024 0
21. december 2024 0
20. december 2024 0
19. december 2024 0
18. december 2024 0
17. december 2024 0
16. december 2024 0
15. december 2024 0
14. december 2024 0
13. december 2024 0
12. december 2024 0
11. december 2024 0
10. december 2024 0
9. december 2024 0
8. december 2024 0
7. december 2024 0
6. december 2024 0
5. december 2024 0
4. december 2024 0
3. december 2024 0
2. december 2024 0
1. december 2024 0
30. november 2024 0
29. november 2024 0
28. november 2024 0