Ambitiøse akademikere søges til politikudvikling og ministerbetjening

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Kontorerne EU-ophold og International rekruttering i Udlændinge- og Integrationsministeriets departement søger et antal medarbejdere med politisk tæft, som motiveres af klassiske embedsmandsopgaver og en vekslende hverdag i det politiske maskinrum. Er det måske dig?

Lidt om alt det vi tilbyder
De ledige stillinger er i EU-ophold og International rekruttering.

EU-ophold har bl.a. ansvaret for EU-reglerne om personers fri bevægelighed, herunder opholdsdirektivet om unionsborgere og deres familiemedlemmers ret til indrejse og ophold, de opholdsretlige dele af associeringsaftalen mellem EU og Tyrkiet samt håndteringen af Brexit for så vidt angår borgernes rettigheder.

EU-ophold har desuden en vigtig rolle i forhold til håndteringen af retssager anlagt ved EU-Domstolen, idet kontoret bl.a. udarbejder processkrifter og deltager i retsmøder, ligesom kontoret bidrager til sager anlagt ved de nationale domstole på EU-opholdsområdet. Kontoret varetager endvidere den løbende monitorering af EU-retspraksis med henblik på opfølgning og implementering i dansk ret.

International rekruttering har ansvaret for reglerne på området for rekruttering af arbejdstagere og studerende fra lande uden for EU. Det omfatter bl.a. de opholdsordninger, hvor højtkvalificerede arbejdstagere får adgang til det danske arbejdsmarked, adgangen til Danmark for udenlandske studerende og au-pair ordningen.

I begge kontorer vil en af dine kerneopgaver være ministerbetjening, herunder at sikre at sagerne udgør et godt beslutningsgrundlag og er skåret rigtigt til politisk. Derudover kan opgaverne bestå i at koordinere og udarbejde politiske udspil, lovforslag, bekendtgørelser, svar til Folketinget mv. samt betjening af ministeren og departementschefen i relation til regeringssager, møder og lignende.

I kontoret for International rekruttering vil dagligdagen også være præget af en analytisk tilgang til reglerne for udenlandsk arbejdskraft, hvor mulige løsninger bidrager til at sikre den fortsatte udvikling af opholdsordningerne med udgangspunkt i de politiske tendenser på området og arbejdsmarkedets behov.

Du kan i begge kontorer forvente en spændende og alsidig hverdag med udfordrende arbejdsopgaver, som er præget af såvel nationale og internationale beslutninger. Du kommer til at arbejde tæt sammen med andre dele af departementet og myndigheder på ministerområdet samt en række eksterne samarbejdsparter, f.eks. Justitsministeriet, Beskæftigelsesministeriet, Udenrigsministeriet og statens advokat.

I EU-ophold og International rekruttering får du henholdsvis ca. 7 og 6 engagerede kolleger med forskellige erfaringer, uddannelser, perspektiver og opgaver. Vores omgangstone er uformel, og vi lægger vægt på gensidig fleksibilitet.

Vores forventninger til dig
Du har en relevant samfundsvidenskabelig uddannelsesmæssig baggrund, f.eks. cand.jur., cand.scient.pol. eller lignende, og har stærke analytiske kompetencer samt gerne erfaring med at arbejde i en politisk styret organisation, f.eks. fra arbejdsmarkedets parter eller centraladministrationen. Til EU-ophold søges jurister, hvorfor der tillige lægges vægt på, at du har stærke juridiske kompetencer.

Du bliver en del af et politisk miljø, hvor høj faglighed og samarbejde på tværs er i højsædet, og hvor vi forventer, at du er robust og kan agere i en hverdag med mange aktører på et område med stor politisk interesse og mediebevågenhed.

Derudover forventer vi, at du:

  • har gode formidlingsevner – både skriftligt og mundtligt
  • har høj arbejdskapacitet og trives med mange arbejdsopgaver og tidsfrister
  • arbejder effektivt og leverer høj kvalitet i dit arbejde – også når det skal gå stærkt
  • er selvstændig og tager ansvar for egne opgaver, men har samtidig gode samarbejdsevner
  • har en positiv indstilling, er omgængelig og bidrager til en god stemning på arbejdspladsen

Det er en fordel, hvis du har erfaring med de nævnte arbejdsområder og opgaver, men du er også velkommen til at søge, hvis du er nyuddannet.

Yderligere information
Du ansættes i Udlændinge- og Integrationsministeriets koncern efter overenskomst mellem Finansministeriet og relevant organisation. For ansøgere med de rette kvalifikationer kan der eventuelt blive tale om ansættelse som konsulent. Der er mulighed for at forhandle tillæg, der matcher dine kvalifikationer.

I forbindelse med stillingerne i International rekruttering vil Politiets Efterretningstjeneste gennemføre en registermæssig undersøgelse af din person, så vi i Udlændinge- og Integrationsministeriet kan vurdere, om du er egnet til at varetage stillingen. Du skal løbende kunne bestå en registermæssig undersøgelse under hele din ansættelse. Du kan læse om, hvordan vi behandler dine persondata her.

I forbindelse med stillingerne i EU-ophold skal du opnå sikkerhedsgodkendelse til ”HEMMELIGT” for at arbejde i denne stilling, og opretholde denne under hele din ansættelse. Du kan læse om, hvordan vi behandler dine persondata her

Har du spørgsmål i øvrigt, er du velkommen til at kontakte kontorchef for EU-ophold Charlotte Barslev på telefonnummer 61 98 34 67 eller på e-mail [email protected] eller kontorchef for International rekruttering Jonas From Soelberg på telefonnummer 20 97 88 37 eller på e-mail [email protected].

Vi forventer at holde samtaler i uge 25. Der vil være en skriftlig test i forbindelse med samtalen, hvor vi tester dine skriftlige danskkundskaber. Testen tager cirka et kvarter og skal løses uden hjælpemidler.

Ligestilling i alle dens aspekter er vigtig. Derfor opfordres alle interesserede uanset etnisk tilhørsforhold, religion, køn, alder og lign. til at søge stillingen. Udlændinge- og Integrationsministeriet er medlem af Foreningen Nydansker.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Forsker", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 3.6.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Forsker
  • København K

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som forskere i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte forsker i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal forskere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte forskere i København K over tid

Dato Alle jobs som forskere
7. september 2024 0
6. september 2024 0
5. september 2024 0
4. september 2024 0
3. september 2024 0
2. september 2024 0
1. september 2024 0
31. august 2024 0
30. august 2024 0
29. august 2024 0
28. august 2024 0
27. august 2024 0
26. august 2024 0
25. august 2024 0
24. august 2024 0
23. august 2024 0
22. august 2024 0
21. august 2024 0
20. august 2024 0
19. august 2024 0
18. august 2024 0
17. august 2024 0
16. august 2024 0
15. august 2024 0
14. august 2024 0
13. august 2024 0
12. august 2024 0
11. august 2024 0
10. august 2024 0
9. august 2024 0
8. august 2024 0