Seniorforsker indenfor kvantitativ geologisk modellering og geostatistisk analyse

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Ved GEUS Afdeling for Grundvands- og Kvartærgeologisk Kortlægning i Aarhus, opbygges ny viden om Danmark og Grønlands overfladenære geologi. Netop den overfladenære geologi er højaktuel i disse år, hvor emner som grundvandsressourcer, klimaproblematikker, geoenergi, geoteknik og råstof kortlægning blot er nogle af de problemstillinger der arbejdes med. Behovet for adgang til opdateret, pålidelig og relevant information om den overfladenære geologi har aldrig været større.

For yderligere at styrke GEUS kompetencer på området opslås nu en seniorforskerstilling indenfor kvantitativ geologisk modellering og geostatistisk analyse. Ansættelsesstart er 1. august 2022.

Jobindhold
Det er en central opgave for GEUS, at kunne sammenkoble mange typer information på en måde, så den kan bruges til beslutnings støtte for både rådgivere, myndigheder og andre beslutningstagere og interessenter i den overfladenære geologi. De mange typer data der eksisterer på området som enten direkte, eller indirekte, indeholder information om undergrunden, kombineret med nye udviklinger indenfor data science, scientific computing, machine learning og probabilistisk modellering, gør det muligt at opstille nye modelleringsparadigmer, der både bringer den geologisk forståelse og alle tilgængelige data i spil, i skabelsen af målrettet information og modeller til beslutningsstøtte omkring den overfladenære undergrund.

Kvantitativ geologisk modellering et relativt nyt, men centralt forskningsområde i GEUS og afdelingen, og du bliver central i udviklingen af disse nye modelleringsparadigmer og udvikling af systemer til skabelsen af relevant geoinformation til beslutningsstøtte. Du kommer til at spille en væsentlig rolle for den måde der i fremtiden arbejdes med geologisk data, modeller og kortlægning både i afdelingen lokalt og GEUS som helhed. I dit arbejde vil du både være med til at forske i og udvikle de nye metoder, samt anvende disse på konkrete opgaver i samarbejde med kolleger i hele GEUS.

Som seniorforsker på området går du forrest og er aktivt med til at definere området gennem forskningsprojekter og GEUS’ andre opgaver som national survey, hvor du både opsøger og hjemtager egne projekter, samt bidrager til andres. Udover den forskningsmæssige dimension forventes det, at kandidaten bidrager til udviklingen af den generelle faglighed på området i GEUS, og tager del i løsningen af afdelingens daglige arbejdsopgaver og ansvarsområder, herunder myndighedsbetjening på Dansk.

Dine kvalifikationer
Ved ansættelse lægges vægt på en solid viden om stokastisk modellering, geostatistik, inversionsteori, geofysik, geologi og computational geoscience. Konkret forventes det at Seniorforskeren har, eller er villig til at opbygge, erfaring med:

  • geostatistisk baserede løsninger, herunder udvikling af MPS og Krieging løsninger.
  • udnyttelse og forståelse for Machine Learning metoder i en geoscience kontekst
  • geofysiske metoder samt erfaring med kvartærgeologisk kortlægning, gerne både marint og terrestrisk.
  • udvikling af praktisk anvendelige løsninger i Python, Matlab eller lignende, hvor teori og forskningsresultater omsættes til praksis.

Det forventes at den kommende seniorforsker kan fremvise signifikante forskningsmæssige resultater dokumenteret i en solid publikationsportefølje, samt erfaring med selvstændigt, at kunne definere og udarbejde nye forskningsprojekter med internationale partnere og skabelse af målbare resultater i form af succesfulde ansøgninger.

Ansøgeren må desuden beherske engelsk og hvis vedkommende ikke er dansktalende, være indstillet på at lære sig dansk på et passende niveau indenfor de første 12 måneder af ansættelsen.

Afdeling for Grundvands- og Kvartærgeologisk Kortlægning
Afdelingen beskæftiger sig med en bred vifte af forsknings- og rådgivningsopgaver inden for områder som geologisk kortlægning, grundvandsmonitorering, hydrokemi, hydrogeofysik og geotermi. Afdelingen bidrager i høj grad til det nationale natur- og miljøovervågningsprogram NOVANA samt grundvandskortlægningen under Miljøstyrelsen. GEUS’ jordprøvebeskrivelseslaboratorium er også en del af afdelingen. Afdelingen har et tæt samarbejde med Aarhus og Københavns Universitet, og har tilknyttet speciale- og ph.d.-studerende samt postdocs.

Der er for øjeblikket ca. 20 medarbejdere i afdelingen, hvoraf 9 er forskere.

Vi tilbyder:

  • Et kreativt og tværfagligt forskningsmiljø
  • Et levende og uformelt arbejdsmiljø med dygtige og engagerede kolleger
  • Alsidige arbejdsopgaver og gode muligheder for selv at få indflydelse på dem
  • Udviklingsmuligheder og adgang til kurser og anden efteruddannelse
  • Familievenlig arbejdsplads med flextidsordning
  • Et aktivt foreningsmiljø med personale- og kunstforening
  • Tilknyttet motionscenter og mulighed for fysioterapi


Løn og ansættelsesforhold
I henhold til overenskomst mellem Finansministeriet og den relevante forhandlingsberettigede faglige organisation. Ansættelsesområdet er Klima-, Energi-, og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner. Klima-, Energi-, og Forsyningsministeriet betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle interesserede uanset køn, alder, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Yderligere oplysninger
Kan fås ved henvendelse til afdelingsleder Torben Bach på tlf. +45 6026 1883, e-mail: [email protected].

Udenlandske ansøgere kan læse yderligere om at bo og arbejde i Danmark på GEUS’ hjemmeside: http://eng.geus.dk/about/jobs/

Ansøgning
Ansøgningen skal være vedlagt CV, en publikationsliste med separat angivelse af artikler registreret i ISI Web of Science, publikationer af særlig relevans for stillingen (max. 3), ph.d.-bevis, samt evt. kontaktoplysninger på referencepersoner (max. 3).

Angsøgning sendes via GEUS' hjemmeside www.geus.dk under Job og uddannelse og skal være GEUS' i hænde senest torsdag den 31. marts 2022, kl. 12.00.

Ansøgninger modtaget efter tidsfristen vil ikke blive taget i betragtning.

Ansættelsesprocedure
Et fagkyndigt bedømmelsesudvalg bestående af en intern og to eksterne seniorforskere vil foretage en individuel evaluering af ansøgernes faglige kvalifikationer hvor ansøgerne vurderes kvalificeret eller ikke-kvalificeret i forhold til den opslåede stilling. Herefter vil et ansættelsesudvalg beslutte, hvem af de fagligt kvalificerede kandidater de ønsker at indkalde til en ansættelsessamtale. Proceduren sker i henhold til ”Bekendtgørelse om ansættelse og bedømmelse af videnskabelige medarbejdere ved De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland § 4 og 7”.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Forsker", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 28.2.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Forsker
  • København K
  • Onsdag den 30. marts 2022

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som forskere i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte forsker i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal forskere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte forskere i København K over tid

Dato Alle jobs som forskere
18. september 2024 0
17. september 2024 0
16. september 2024 0
15. september 2024 0
14. september 2024 0
13. september 2024 0
12. september 2024 0
11. september 2024 0
10. september 2024 0
9. september 2024 0
8. september 2024 0
7. september 2024 0
6. september 2024 0
5. september 2024 0
4. september 2024 0
3. september 2024 0
2. september 2024 0
1. september 2024 0
31. august 2024 0
30. august 2024 0
29. august 2024 0
28. august 2024 0
27. august 2024 0
26. august 2024 0
25. august 2024 0
24. august 2024 0
23. august 2024 0
22. august 2024 0
21. august 2024 0
20. august 2024 0
19. august 2024 0