Ph.d.-studerende til projekt ’Generation Sunde Børn’

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Studiejob - København K

Syddansk Universitet. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

Ph.d.-studerende til projekt ’Generation Sunde Børn’

Ph.d.-projekt om procesevaluering af en kompleks intervention til fremme af sund vægt, udvikling og trivsel hos skolebørn i 1.-3. klasse

Interesserer du dig for børns sundhed og trivsel, og for evaluering af interventioner? Så er du måske vores nye ph.d.-studerende. Statens Institut for Folkesundhed (SIF) ved Syddansk Universitet (SDU) søger hermed interessetilkendegivelse fra relevante kandidater til et ph.d.-projekt, som skal foretage en procesevaluering af det nye forskningsprojekt ’Generation Sunde Børn’.

Om ’Generation Sunde Børn’

’Generation Sunde børn’ er et nyt ambitiøst partnerskab, hvor en række forskningsinstitutioner – herunder Institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet; Institut for Idræt og Biomekanik, SDU; Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse, Bispebjerg og Frederiksberg Hospital; samt SIF, SDU – sammen med en række nationale og lokale aktører vil udvikle, afprøve og evaluere en skole- og lokalsamfundsbaseret indsats, der skal fremme sund vægt, udvikling og trivsel blandt børn i indskolingen. I projektet udvikles en koordineret, helhedsorienteret indsats i tæt samarbejde med alle de aktører, der er rundt om børnene: Familien, skolen, foreningerne, SFO’en, kommunen, supermarkeder, restauranter m.fl. Indsatsen vil først blive feasibility- og pilottestet og herefter afprøvet i et toårigt cluster-randomiseret kontrolleret studie i 24 lokalsamfund. Selve aktiviteterne og forskningen i ’Generation Sunde Børn’ gennemføres i perioden fra april 2022 til april 2026. Projektet er støttet af Novo Nordisk Fonden.

Om stillingen / ph.d.-projektet

Dette opslag omfatter en periode med ansættelse på projektet som videnskabelig assistent pr. 1. november 2022 eller snarest derefter, hvor ph.d.- protokollen udarbejdes sideløbende med projektarbejde (herunder deltagelse i forberedelsen, gennemførelsen og evalueringen af pilotprojektet (januar-marts 2023), samt justering af procesmål og anden forberedelse frem mod hovedstudiet (opstart august 2023)).

Det overordnede formål med ph.d.-projektet er at måle implementeringen af ’Generation Sunde Børn’ i de forskellige arenaer og undersøge sammenhæng mellem effekten af indsatsen og graden af implementering og implementeringskapacitet. Ph.d.-projektet kan dog skæres til i forhold til dine forskningsinteresser. I evalueringen anvendes måde kvantitative og kvalitative metoder (mixed methods), og i ph.d.-projektet kan der fokuseres på udvalgte data alt efter interesse.

Som ph.d.-studerende bliver det din opgave at planlægge, lede og gennemføre ph.d.-projektet i samarbejde med dine vejledere. Du skal herudover bidrage til den daglige drift og udvikling af det samlede projekt ’Generation Sunde Børn’, samt bidrage til SIFs undervisning på Folkesundhedsvidenskabs-uddannelsen ved SDU. Du kan forvente en del rejseaktivitet i forbindelse med dataindsamling og andre forefaldende opgaver på projektet, da indsatsen vil blive afprøvet på skoler i både Region Syddanmark og Region Hovedstaden.

Forskningsmiljø

Stillingen er forankret ved SIF, SDU i forskningsafdelingen Sundhed og Social Kontekst, som forsker i samspillet mellem folkesundhed og sociale forhold. Du ansættes i forskningsgruppen Sundhedsfremme og Interventioner. I det daglige arbejde vil du arbejde tæt sammen med en forsker, der vil fungere som projektleder af den overordnede procesevaluering, samt med ph.d.-studerende og forskere fra projektets øvrige deltagende forskningsinstitutioner.

SIF, SDU som arbejdsplads

SIF er centralt placeret i København. Vi er ca. 130 ansatte med baggrunde i mange forskellige forskningstraditioner, bl.a. folkesundhedsvidenskab, antropologi, sociologi, filosofi og epidemiologi, der alle arbejder for at vores viden skaber folkesundhed. Du vil blive en del af Center for Interventionsforskning, der udgør et stærkt, tværdisciplinært og ambitiøst forskningsmiljø med gode muligheder for sparring på praktiske, metodiske og teoretiske aspekter af interventionsforskning samt for samarbejde på tværs af projekter. Vi har gode rammer for socialt samvær med f.eks. fælles frokost, fredagscafeer og kulturelle arrangementer.

Kvalifikationer

  • Relevant sundheds- eller samfundsvidenskabelig kandidatuddannelse (f.eks. cand.scient.san.publ., cand.scient.san., cand.scient., cand.med., cand.psych., cand.cur. eller andet)
  • Interesse for og erfaring med interventionsforskning og evalueringsmetoder
  • Kompetencer inden for både kvalitativ og kvantitativ metode. Erfaringer med at kombinere metoderne (mixed methods) er en fordel
  • Flair for videnskabeligt arbejde, herunder systematisk og kritisk tænkning
  • Gode skriftlige og mundtlige formidlingsevner på både dansk og engelsk
  • Evne til både at arbejde selvstændigt og at indgå i tværfagligt samarbejde.

Yderligere oplysninger om projektet kan fås ved henvendelse til forskningsleder Teresa Holmberg, [email protected], eller projektleder Line Lund, [email protected].

Ansøgning / interessetilkendegivelse

En motiveret ansøgning / interessetilkendegivelse skal indeholde:

  • Ansøgers overvejelser om potentielle forskningsspørgsmål og metodisk fremgangsmåde til ph.d.-projektet (1½-2sider)
  • Motiveret ansøgning, der redegør for din interesse og kvalifikationer relevante for ph.d.-projektet
  • Curriculum vitae (inkl. evt. publikationsliste og forskningserfaring)
  • Kopi af eksamensbeviser i form af kandidateksamensbevis og karakterudskrifter (bachelor og kandidat)

Alle filer skal være i Pdf- eller Word-format. Den enkelte fil må ikke overstige 10 MB. Mangelfulde ansøgninger og ansøgninger indsendt efter deadline vil ikke blive behandlet.
Frist for interessetilkendegivelse
er d. 1. oktober 2022 kl. 23.59.

Kandidaten vil forud for sin indskrivning som ph.d.-studerende blive ansat som videnskabelig assistent mhp. at udarbejde en ph.d.-protokol. Indskrivning som ph.d.-studerende ved SDU forudsætter godkendelse af ph.d.-protokol og kandidaten af ph.d.-skolen.

Ph.d.-studerende ansat på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet aflønnes i henhold til gældende aftale mellem Finansministeriet og AC om lønnede ph.d.-stipendiater.

SDU ønsker at afspejle det omgivende samfund og opfordrer derfor alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Mere information

Information om projektet:

  • https://www.SDU.dk/da/sif/forskning/projekter/generation_sunde_boern
  • https://nexs.ku.dk/nyheder/2022-nyheder/generation-sunde-boern-skal-undersoege-og-skabe-sunde-boerneliv-i-trivsel/
  • https://www.frederiksberghospital.dk/ckff/sektioner/SSF/Sider/Generation-Sunde-Børn.aspx

Information om ph.d.-skolen:

  • https://www.SDU.dk/en/forskning/phd/phd_skoler/phdskolensundhedsvidenskab

Information om Statens Institut for Folkesundhed:

  • https://www.SDU.dk/da/sif


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Forsker", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 12.9.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Forsker
  • København K
  • Lørdag den 01. oktober 2022

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som forskere i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte forsker i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal forskere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte forskere i København K over tid

Dato Alle jobs som forskere
1. oktober 2024 0
30. september 2024 0
29. september 2024 0
28. september 2024 0
27. september 2024 0
26. september 2024 0
25. september 2024 0
24. september 2024 0
23. september 2024 0
22. september 2024 0
21. september 2024 0
20. september 2024 0
19. september 2024 0
18. september 2024 0
17. september 2024 0
16. september 2024 0
15. september 2024 0
14. september 2024 0
13. september 2024 0
12. september 2024 0
11. september 2024 0
10. september 2024 0
9. september 2024 0
8. september 2024 0
7. september 2024 0
6. september 2024 0
5. september 2024 0
4. september 2024 0
3. september 2024 0
2. september 2024 0
1. september 2024 0