Seniorforsker med fokus på datadrevet vandforskning

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

GEUS opbygger viden om hele vandkredsløbet og bidrager til en fremtidssikret vandressourceforvaltning i Danmark. Som en del af dette arbejde, bidrager GEUS blandt andet til at kortlægge sammenhæng mellem geologiske parametre og bestemte sygdomme. Vi søger derfor en seniorforsker, der kan bidrage til at udvikle vores forskning i krydsfeltet mellem grundvand, drikkevand og sundhed. Du vil blive ansat i Afdeling for Geokemi, som arbejder med at forstå kemiske stoffers skæbne i undergrunden og din daglige arbejdsplads vil være på vores kontor i Aarhus.

Om stillingen

Mange af projekterne i Afdeling for Geokemi drager nytte af, at en datadrevet tilgang koblet med grundlæggende forståelse for grundvandsgeokemiske processer ofte er den bedste kombination, når der skal skabes ny viden, som kan anvendes på regional og national skala. Det gælder både i forståelse af grundvandskvaliteten generelt, men også når vi skal blive klogere på, hvilke sundhedseffekter, der kan være koblet til bestemte kvalitetsparametre i vores drikkevand.

I stillingen som seniorforsker med fokus på datadrevet vandforskning vil det være din opgave, at anvende store datasæt til at skabe mere viden om grundvands- og drikkevandskvalitet og dens betydning for både miljø og sundhed. Seniorforskeren vil være afdelingens centrale person i forbindelse med at anvende og bearbejde store datasæt – for eksempel fra Jupiter databasen – i en række forskellige forskningsprojekter. Det forventes, at du i denne rolle både kan se mulighederne for at hjemtage egne projekter, men også er klar, når kollegaerne kan bruge en fagperson med forstand på data.

Du skal i første omgang bidrage til en række specifikke projekter, der har afsæt i den viden, der kan genereres i relation til Jupiter-databasen. Du skal således både bidrage til at afslutte et projekt om kvælstofretention og bidrage til andre nye projekter om kvælstofudvaskning, men også bidrage til projekter om både PFAS i grundvandet og betydningen af drikkevandets arsenindhold for folkesundheden.

På længere sigt er det forventningen, at du indtager en central rolle i den forskningsbaserede myndighedsbetjening inden for vandområdet, som er en central del af afdelingens arbejdsområde. Det er væsentligt, at du i denne rolle vil være i stand til både at hjemtage egne forskningsprojekter og at navigere i snitfladen med forskellige myndigheder.

Hvem er du?

Vi lægger især vægt på, at du er uddannet som geolog, ingeniør eller lignende, og at du har bred erfaring inden for det geofaglige område. Det er også væsentligt, at du har erfaring med håndtering af store datamængder og at skabe ny viden på baggrund af disse, og at du derigennem har demonstreret dine evner til at formidle både videnskabeligt og mere populært, såvel skriftligt som mundtligt.

Som person forestiller vi os, at du er venlig, imødekommende og lyttende, at du kan bevare overblikket i pressede situationer samt at du:

  • Har evnen til at arbejde sammen med mange forskellige typer af mennesker
  • Forstår at lede dit projekt, men også giver plads til gode idéer
  • Er struktureret og proaktiv

Vi er dine nye kollegaer

I Afdeling for Geokemi arbejder med at beskrive og forstå kemiske stoffers skæbne i jord og grundvand. Aktiviteterne er karakteriseret ved, at der tages afsæt i eksperimentelt arbejde i form af laboratorie- og feltforsøg. Undersøgelse af geogene stoffer, pesticider og andre miljøfremmede stoffers skæbne i jord og grundvand er et af afdelingens kerneområder. Derudover bearbejder vi grundvandskemiske data i relation til den nationale grundvandsovervågning samt med forståelsen af geokemien i den dybe undergrund. Vi er ca. 40 medarbejdere og en blanding af seniorforskere, forskere, postdocs, ph.d.-studerende og teknisk personale.

Et arbejdsmiljø med fokus på faglig udvikling og trivsel

Der er mange gode grunde til, at du skal vælge et arbejdsliv i GEUS.

Vi er en mangfoldig medarbejderskare på cirka 300 engagerede medarbejdere i GEUS. I GEUS er tillid og fleksibilitet nøgleord. Arbejdsmiljøet er levende, uformelt og internationalt. Vores arbejdsopgaver er alsidige, og der er god mulighed for, at du selv får indflydelse på udviklingen af din opgaveportefølje.

Vi prioriterer faglig udvikling, blandt andet ved at tilbyde adgang til kurser og anden efteruddannelse. Det sociale er også vigtigt i GEUS, og vi har for eksempel et rigt foreningsliv med personale- og kunstforening.

I GEUS prioriterer vi den enkelte medarbejders generelle trivsel højt. Vi prioriterer, at personaleledere er tæt på medarbejderne, og vi har fleksible arbejdstider, der muliggør, at du kan tilrettelægge dit liv, så der er plads til det, der betyder noget for dig. Hvis der er behov for en enkelt hjemmearbejdsdag, er der også mulighed for det.

Derudover har vi træningsfaciliteter med tilknyttet fysioterapi på arbejdspladsen.

Løn og ansættelsesforhold

Løn og ansættelsesforhold sker i henhold til den relevante overenskomst.

Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle interesserede uanset køn, alder, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Det er en forudsætning for ansættelse, at du kan blive sikkerhedsgodkendt og opretholde sikkerhedsgodkendelsen gennem hele din ansættelse.

Yderligere oplysninger

Hvis du ønsker supplerende oplysninger, er du velkommen til at kontakte afdelingsleder Claus Kjøller på tlf.5172 8202, e-mail [email protected].

Er du interesseret?

Hvis du er interesseret i stillingen, hører vi gerne fra dig. Ansøgningen skal være vedlagt et CV inkl. dit ORCID, en publikationsliste med separat angivelse af artikler registreret i ISI Web of Science samt eventuelt kopier af enkelte publikationer af særlig relevans for stillingen. Kandidat- og ph.d.-bevis på enten dansk eller engelsk samt andet materiale, der kan dokumentere kvalifikationer på seniorniveau, vedlægges.

Ansøgningen sendes via GEUS’ hjemmeside senest torsdag den 26. september 2024.

Ansøgninger eller andet materiale modtaget efter tidsfristen vil ikke blive taget i betragtning.

Ansættelsesproceduren

Et fagligt bedømmelsesudvalg bestående af en intern og to eksterne bedømmere på minimum seniorforskerniveau vil foretage en individuel evaluering af samtlige ansøgeres faglige kvalifikationer, hvor ansøgerne vurderes kvalificeret eller ikke-kvalificeret i forhold til stillingen. Herefter vil et internt ansættelsesudvalg beslutte, hvem af de fagligt kvalificerede kandidater, der skal indkaldes til en ansættelsessamtale. Proceduren sker i henhold til ”Bekendtgørelse om ansættelse og bedømmelse af videnskabelige medarbejdere ved De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland § 4 og 7”.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Forsker", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 13.9.2024, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Forsker
  • København K
  • Torsdag den 26. september 2024

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som forskere i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte forsker i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal forskere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte forskere i København K over tid

Dato Alle jobs som forskere
21. november 2024 0
20. november 2024 0
19. november 2024 0
18. november 2024 0
17. november 2024 0
16. november 2024 0
15. november 2024 0
14. november 2024 0
13. november 2024 0
12. november 2024 0
11. november 2024 0
10. november 2024 0
9. november 2024 0
8. november 2024 0
7. november 2024 0
6. november 2024 0
5. november 2024 0
4. november 2024 0
3. november 2024 0
2. november 2024 0
1. november 2024 0
31. oktober 2024 0
30. oktober 2024 0
29. oktober 2024 0
28. oktober 2024 0
27. oktober 2024 0
26. oktober 2024 0
25. oktober 2024 0
24. oktober 2024 0
23. oktober 2024 0
22. oktober 2024 0