Forsknings- og udviklingsstilling inden for vejrradarbaseret nedbør

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København Ø

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) er den danske nationale leverandør af meteorologiske, oceanografiske, oversvømmelses- og klimatologiske tjenester med en +150 år lang historie. DMI betjener Danmark, Grønland og Færøerne med prognoser, varslinger, rådgivning og data til støtte for at styrke samfundets robusthed over for vejr- og klimarelaterede fænomener. Hos DMI udfører Vejrforskningsafdelingen en kombination af opgaver inden for udvikling og anvendt forskning for at understøtte forbedringer af interne og eksterne produkter og tjenester.

I Vejrforskningsafdelingen på DMI oprettes en ny permanent fuldtidsstilling inden for vejrradarbaserede applikationer, forskning og udvikling.

Arbejdsopgaver Den succesfulde ansøger vil arbejde bredt inden for radarapplikationer til støtte for en række forskellige opgaver, herunder produktudvikling og databehandling til interne vagthavende meteorologer og til offentlig formidling, anvendt forskning og vedligeholdelse og modernisering af vejrtjenester generelt. Arbejdet vil foregå i tæt samarbejde med de fire nuværende medarbejdere inden for forskning i radar-applikationer på DMI, men også på tværs af andre afdelinger. IT- og datamiljøet opererer på tværs af hardwareplatforme, softwaresprog, store datamængder og parallelle HPC-miljøer.

Et kerneansvar for teamet er at understøtte drift og udvikling af hele proceskæden fra håndtering af indgående data fra DMI's fem dobbeltpolariserede vejrradarer gennem kvalitetskontrol og behandling til generering af 24/7 operationelle radarprodukter (såsom nedbørsprognoser; i øjeblikket det mest besøgte sub-site på dmi.dk). Desuden vil ansøgeren hjælpe teamet med at vedligeholde og udvikle det danske radarnetværk, hjælpe med installation og anskaffelse af nye radarer og kommunikere med eksterne leverandører og partnere.

En anden vigtig opgave for den udvalgte ansøger vil være at sikre korrekt distribution af radardata, produkter og tjenester. Dette kræver grundig og omfattende behandling af eksisterende og indgående data for at sikre kvaliteten, men også samarbejde og kommunikation med andre forsknings- og IT-afdelinger på DMI for at facilitere synergier og datastrømme. Eksempel omfatter samarbejde med forskere i enheden for numeriske vejrprognoser for at optimere den kombinerede brug af radar og model -data og samarbejde med det hydrologiske team for at understøtte modelvalidering og hydrologiske prognoser. Et andet eksempel omfatter forskning i kombineret brug af radardata og punktbaserede nedbørsobservationer for at etablere både realtidsprodukter og langsigtede tidsserier. Arbejdet med data til udgivelse i DMI's ’Frie Data’ er også essentielt. Arbejdet omfatter desuden dokumentation og, potentielt, videnskabelig formidling i fagfælle-bedømte videnskabelige tidsskrifter samt konsulentarbejde og deltagelse i forskningsprojekter.

Om dig I lyset af ovenstående søges et ekspertisefelt inden for forståelse af geofysiske processer, radar- og fjernmålingsteknologier samt IT-udvikling og -kodning - alt sammen med en analytisk, nysgerrig, ambitiøs, forskningsorienteret og samarbejdsvillig tankegang. Radarprodukterne anvendes allerede i forskellige sammenhænge inden for DMI, men kan udnyttes yderligere. Vi søger derfor en ansøger, der er dynamisk og kreativ i forhold til at udnytte nye muligheder for yderligere anvendelser og forskning.

Da en betydelig del af arbejdet vil involvere processering og programmering af store datasæt, er en stærk ekspertise inden for IT-kapaciteter, inkl. Unix, og kodesprog en klar fordel. På grund af drifts- og forskningsmiljøet er der på DMI et af de mest kraftfulde og avancerede HPC- og IT-miljøer i Danmark. Du kommer derfor til at arbejde i et forskningsmiljø på DMI med ekspertiseområder som numerisk vejrforudsigelse, oceanografisk modellering, hydrologiske prognoser og anvendt maskinlæring. Arbejdet involverer også vagthavende meteorologer, IT-eksperter og politiske aspekter. Derudover har teamet også en bred vifte af eksternt samarbejde, herunder internationale forsknings- og udviklingsnetværk.

Kvalifikationer Vi ser gerne ansøgninger på tværs af erfaringsgrundlag og fra en bred vifte af forskningsbaggrunde, men sigter mod en høj grad af programmerings- og databehandlingsevner inden for en geovidenskabelig sammenhæng, helst nedbør og vejrradar. Vi søger en kandidat, der har en høj grad af akademisk nysgerrighed og er i stand til at arbejde selvstændigt med at udvikle og forfølge forsknings- og udviklingsideer. Derfor kræver vi, at kandidaterne i ansøgningen tydeligt fremhæver arbejdserfaring og færdigheder inden for modellering, databehandling, beregningsmiljøer, softwarekodningssprog, forskning og publikationer samt uddannelsesmæssige karakterudskrifter og eksamens-certifikater. Vi søger specifikt:

  • Kandidat- eller ph.d.-grad, helst inden for en kombination af geovidenskab og datalogi. Stærke IT-færdigheder med en god portion nysgerrighed mod geovidenskab kan også være relevant.
  • Programmeringsfærdigheder i et Unix-miljø er essentielle, og erfaringer med f.eks. Python, C, Git, bash/shell scripting, docker og ansible osv. er en fordel.
  • Færdigheder inden for maskinlæring, HPC-miljøer, prognoser og model-data-integration er en fordel
  • Gode kommunikationsevner på både mundtligt og skriftligt engelsk
  • Evne til og lyst til at arbejde i et team med en samarbejdende holdånd
  • Forskningserfaring og fagfællebedømte udgivelser er en klar fordel.

Om DMI DMI er en del af Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet. DMI er regeringens klimavidenskabelige rådgiver, som skaber og formidler viden om vejr, klima og hav til rigsfællesskabet. DMI’s varsler, vejrudsigter og services sikrer liv og infrastruktur og skaber grundlag for planlægning i et klima under forandring. Som myndighed inden for vejr, klima og hav varetager DMI den meteorologiske betjening af forsvaret, beredskabet samt den civile luft- og skibsfart i Danmark og Grønland. DMI er en af de ældste statslige institutioner i Danmark og kunne i 2022 fejre 150 års jubilæum.

Vejrforskningsafdelingen på DMI beskæftiger ca. 70 forskere og udviklere, der arbejder tæt sammen med andre forskningsafdelinger (internt og eksternt) samt meteorologer og hydrologer. Vi har en stærk international profil, hvilket også afspejles i de mange nationaliteter og i et engelsk arbejdssprog.

Vi er ca. 380 medarbejdere, hvoraf de fleste arbejder i DMI’s nye hovedkvarter Sankt Kjelds Plads 11, 2100 København Ø. De nye lokaler i Sankt Kjelds Gård er indrettet til en aktivitetsbaseret arbejdsform.

Løn- og ansættelsesvilkår Ansættelse og aflønning sker i henhold til gældende overenskomst i staten. Der kan forhandles individuelt løntillæg afhængig af dine kvalifikationer. Såfremt ansættelsen er betinget af, at du skal sikkerhedsgodkendes, skal du kunne opretholde godkendelsen under hele ansættelsen. Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.

Supplerende oplysninger kan fås ved henvendelse til Enhedsleder for Hav og Radar, Morten Dahl Larsen på tlf. +45 21 73 03 95 eller mail [email protected]

På DMI er mangfoldighed en vigtig værdi for os, da vi tror på, at et inkluderende og alsidigt arbejdsmiljø styrker opgaveløsningen. Vi arbejder aktivt med mangfoldighed i vores medarbejdersammensætning, hvilket bl.a. kommer til udtryk ved, at vi har en rummelig arbejdsplads med balance mellem arbejdsliv og familieliv. Vi opfordrer derfor alle til at søge stillingen uanset alder, køn, seksualitet, religion eller etnisk tilhørsforhold.

Ansøgning Send din motiverede ansøgning, CV og eksamensbeviser, så vi har det senest søndag d. 29. september 2024. Vi forventer at afholde første samtale i ugerne 40-41. En eventuel samtale kan tage udgangspunkt i en konkret opgave. Invitation til samtale vil ske via mail.

For at søge stillingen skal du klikke på linket "Søg stillingen", og følge instruktionerne. Stillingen er til besættelse snarest muligt.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Forsker", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i København Ø.

Jobbet er oprettet på vores service den 7.9.2024, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Forsker
  • København Ø
  • Søndag den 29. september 2024

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som forskere i København Ø

Herunder ser du udviklingen i udbudte forsker i København Ø over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal forskere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte forskere i København Ø over tid

Dato Alle jobs som forskere
21. november 2024 14
20. november 2024 13
19. november 2024 13
18. november 2024 15
17. november 2024 15
16. november 2024 15
15. november 2024 13
14. november 2024 12
13. november 2024 12
12. november 2024 12
11. november 2024 12
10. november 2024 14
9. november 2024 14
8. november 2024 14
7. november 2024 13
6. november 2024 13
5. november 2024 13
4. november 2024 13
3. november 2024 14
2. november 2024 14
1. november 2024 17
31. oktober 2024 18
30. oktober 2024 18
29. oktober 2024 17
28. oktober 2024 15
27. oktober 2024 18
26. oktober 2024 18
25. oktober 2024 4
24. oktober 2024 16
23. oktober 2024 16
22. oktober 2024 16