Læge søges til postdoc-stilling med forskning i behandling af mennesker med svær psykisk sygdom og rusmiddelproblematik

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København S

I de kommende år udvikler Region Hovedstadens Psykiatri en tværsektoriel behandlings- og samarbejdsmodel for mennesker med svær psykisk sygdom og samtidig rusmiddelproblematik. Modellen udvikles i samarbejde mellem Psykiatrisk Center Amager, Københavns Kommune og Tårnby Kommune. I den sammenhæng igangsættes en større forskningsindsats, som skal skabe ny viden på dobbeltdiagnoseområdet ved at undersøge modellens effekt for den samlede behandling.

Behandlingen af mennesker med dobbeltdiagnoser er kompleks og ofte udfordret af, at den psykiske sygdom behandles regionalt, mens rusmiddelproblematikken behandles kommunalt. På Psykiatrisk Center Amager udvikler vi, i tæt samarbejde med Københavns Kommune og Tårnby Kommune, en model der skal styrke det tværsektorielle samarbejde og skabe en mere sammenhængende og koordineret behandling til mennesker med dobbeltdiagnoser.

Modellen skal understøtte, at mennesker med dobbeltdiagnoser ikke længere ’falder mellem to stole’, fordi de har behov for behandling i både kommune og region. Det er intentionen, at modellen på sigt udbredes til de resterende psykiatriske centre i Region Hovedstaden og kommunerne i regionen.

Vi søger en læge med forskningserfaring til at undersøge modellens behandlingsmæssige effekter. Formålet er dels at skabe ny viden om indsatser til målgruppen og dels at bidrage til det konkrete arbejde med udvikling og implementering af modellen.

Bliv en del af et prioriteret forskningsområde

Du vil blive tilknyttet Psykiatrisk Center Amager, hvor vi opprioriterer forskning og arbejder målrettet på at skabe et større og stærkere forskningsmiljø. Gennem din forskning i behandlings- og samarbejdsmodellen vil du bidrage til at styrke forskningsaktiviteten indenfor social udsathed og tværsektorielle indsatser, som er højt vægtede forskningsområder på centeret.

Du vil blive en del af et fagligt forskningsmiljø, hvor du både kommer til at samarbejde med relevante forskerkollegaer fra Psykiatrisk Center Amager og Kompetencecenter for Dobbeltdiagnoser på Psykiatrisk Center Sct. Hans, herunder en samfundsfaglig post doc, som blandt andet skal undersøge modellens organisatoriske rammer og effekter.

Din forskning skal ses som led i et samlet program, hvor vi udvikler, afprøver og evaluerer behandlings- og samarbejdsmodellen, som skal forankres i kommunernes rusmiddelindsatser og psykiatriens F-ACT- og OPUS-ambulatorier. Din forskning skal derfor også gennemføres i tæt samarbejde med projektlederen for modelarbejdet, en mindre gruppe konsulenter, som faciliterer udviklingen og understøtter implementeringen af modellen og det sociale- og sundhedsfaglige personale, der arbejder med modellen i praksis.

Rammer for den konkrete forskning
Din forskning skal bygge på et fleksibelt design, hvor du undersøger effekt af behandling og løbende bidrager til at kvalificere udvikling og implementering af behandlings- og samarbejdsmodellen. Formålet er at sikre et højt kvalificeret vidensgrundlag for den fremtidige model. Din forskning skal bygges op om fire overordnede delanalyser:

  • Et systematisk review af den nationale og internationale litteratur.
  • En deskriptiv analyse af målgruppen, den aktuelle rusmiddelbehandling og psykiatriske behandling.
  • En analyse af modellens kerneelementer med henblik på kvalificering af modellen.
  • En analyse af de behandlingsmæssige effekter af modellen.

Det endelige forskningsdesign er endnu ikke fastlagt, og din første opgave vil derfor være at udarbejde forskningsprotokol og -design i samarbejde med projektleder, konsulentgruppe og forskerkollegaer fra Psykiatrisk Center Amager og Kompetencecenter for Dobbeltdiagnoser.

Vores forventninger til dig:

  • Du er cand.med. og har klinisk psykiatrisk erfaring.
  • Du har en ph.d. eller tilsvarende forskningsmæssige kvalifikationer.
  • Du har dokumenteret forskningserfaring indenfor klinisk psykiatri.
  • Du har lyst til at bidrage til og indgå i forskningsmiljøet på Psykiatrisk Center Amager.
  • Du har lyst og evne til at arbejde med både kvalitative og kvantitative data.
  • Du har gode samarbejdsevner og er indstillet på at indgå i et tæt samarbejde med projektlederen og konsulentgruppen, som faciliterer udviklingen og understøtter implementeringen af modellen, samt det sociale- og sundhedsfaglige personale, der arbejder med modellen i praksis.

Vi tilbyder:

  • Et fagfællesskab af erfarne forskere på Psykiatrisk Center Amager og Kompetencecenter for Dobbeltdiagnoser.
  • Et solidt tværsektorielt netværk af engagerede fagfolk med klinisk og organisatorisk viden fra både praksis og forskning.
  • Mulighed for at bedrive praksisnær forskning, som bidrager direkte til udviklingen af den kliniske praksis på tværs af kommuner og region.
  • Mulighed for at bidrage med efterspurgt viden til et underbelyst forskningsområde.
  • Gode og engagerede kollegaer, der sætter pris på tæt samarbejde og god dialog.


Ansættelsesvilkår

I udgangspunktet er der tale om en treårig postdoc-stilling på fuld tid, men det vil til en vis grad være muligt at tilpasse de specifikke ansættelsesvilkår til den rette kandidats behov. Du vil til dagligt referere til klinikchef Henrik Nørbak-Emig, som er centerledelsens forskningsansvarlige. Løn og ansættelse er efter gældende overenskomst. Efter aftale med ansøger indhentes der altid referencer forud for endelig beslutning om ansættelse.

Stillingen ønskes besat pr. 1. februar 2022 eller efter aftale.

Ansøgningsprocedure

Ansøgningen skal indeholde CV, autorisation/eksamensbevis, dokumentation for forskningsaktivitet samt oplysninger om tidligere ansættelser. Ansøgningen skal sendes via linket.

Ansøgningsfrist er den 15. december 2021.

Ansættelsessamtaler afholdes løbende, og senest den 20. og 21. december 2021. Til samtalen bedes du medbringe oplysninger på to referencer med angivelse af navn, stilling og telefonnummer.

Vil du vide mere om arbejdet med behandlings- og samarbejdsmodellen kan du kontakte projektleder Nadja Lodberg Andersen på telefon 3036 2708. Ønsker du yderligere oplysninger om de konkrete forhold som postdoc på Psykiatrisk Center Amager, er du velkommen til at kontakte Henrik Nørbak-Emig på telefon 3036 9593.

Om Psykiatrisk Center Amager

Psykiatrisk Center Amager har et optageområde, der på nær Christianshavn dækker hele Amager og Vesterbro inkl. Sydhavnen. Området har et befolkningstal på omkring 270.000, og der forventes en yderligere befolkningstilvækst i de kommende år.

Centeret har ni døgnafsnit med i alt 129 sengepladser fordelt på fem intensive og fire åbne, subspecialiserede sengeafsnit. Alle sengeafsnit har adresse på Digevej. Den ambulante behandling varetages på tre matrikler på henholdsvis Gammel Kongevej, Hans Bogbinders Allé og Digevej. Den ambulante behandling er organiseret i en række ambulante afsnit, herunder to F-ACT-ambulatorier, et OPUS-ambulatorium, Ældrepsykiatrisk Ambulatorium, Psykoterapeutisk Ambulatorium, Gadeplansteam, Botilbudsteam og det regionale Kompetencecenter for Selvmordsforebyggelse.

Psykiatrisk Center Amager er et universitetshospital med dertilhørende uddannelses- og undervisningsaktiviteter samt en forskningsenhed. Du kan læse mere om Psykiatrisk Center Amager her.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Forsker", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i København S.

Jobbet er oprettet på vores service den 30.11.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Forsker
  • København S
  • Onsdag den 15. december 2021

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som forskere i København S

Herunder ser du udviklingen i udbudte forsker i København S over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal forskere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte forskere i København S over tid

Dato Alle jobs som forskere
4. oktober 2024 6
3. oktober 2024 6
2. oktober 2024 7
1. oktober 2024 6
30. september 2024 6
29. september 2024 8
28. september 2024 8
27. september 2024 8
26. september 2024 7
25. september 2024 6
24. september 2024 7
23. september 2024 7
22. september 2024 7
21. september 2024 7
20. september 2024 7
19. september 2024 7
18. september 2024 7
17. september 2024 7
16. september 2024 7
15. september 2024 8
14. september 2024 8
13. september 2024 7
12. september 2024 7
11. september 2024 6
10. september 2024 6
9. september 2024 6
8. september 2024 6
7. september 2024 6
6. september 2024 6
5. september 2024 6
4. september 2024 6