Professorater i retsvidenskab

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København S

Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet, opslår et eller flere professorater i retsvidenskab med særligt henblik på et eller flere af følgende fagområder:

  • Almen retslære, retssociologi og retsfilosofi
  • Konfliktmægling
  • Kriminologi

Til stillingerne er knyttet forsknings-, undervisnings- og administrationsforpligtelse. Stillingerne er ledige fra den 1. april 2024 eller snarest muligt derefter.

Professoraterne opslås med følgende rekrutteringsbehov:
Formålet med opslaget er at rekruttere en eller flere professorer, der skal bidrage til udvikling af forskning og undervisning inden for en række obligatoriske fag samt relaterede valgfag på jurauddannelsen og tre specialiserede uddannelser på fakultetet.

  • Den juridiske bacheloruddannelse og kandidatuddannelse, herunder særligt
    • Retssystemet og juridisk metode
    • Ret, moral og politik
    • Relaterede valgfag

  • Den samfundsvidenskabelige kandidatuddannelse i jura, herunder særligt
    • Rettens systemer, teorier og metoder
    • Juridisk metode – retskilder og metode


  • Diplomuddannelsen i Kriminologi

  • Master i Konfliktmægling

Ansøgere skal have en forskningsprofil samt undervisningserfaring, der tydeligt bidrager til en eller flere af de ovennævnte fag/uddannelser.

Det er en forudsætning, at ansøger kan undervise i ovennævnte fag/uddannelser, og det er desuden en klar fordel, hvis ansøger på baggrund af sin undervisningserfaring kan dokumentere evne til undervise bredt på fakultetets uddannelser inden for sine fagområder.

Da der er tale om faste stillinger tilknyttet fag og undervisning på dansk, forventer fakultetet, at ansøgere, der ikke behersker dansk, inden for 3-6 år tilegner sig dansk på et niveau, der muliggør undervisning på dansk. Fakultetet understøtter aktivt, at videnskabelige medarbejdere, som ikke ved ansættelsen behersker dansk (eller andet skandinavisk sprog) i skrift og tale, tilegner sig sådanne kundskaber.

Spørgsmål til rekrutteringsbehovene i dette opslag kan rettes til dekan Jacob Graff Nielsen på [email protected].

Stillingerne
Professorerne har som hovedopgave:

  • at forske inden for fagområdet/fagområderne, herunder at publicere og formidle videnskabelige resultater inden for fagområdet både nationalt og internationalt
  • at varetage undervisnings- og administrationsforpligtelser, herunder fagledelse, at lede fagområdets udvikling på højeste internationale niveau og i den forbindelse at varetage forskningsbaseret undervisning med tilhørende eksamens- og administrationsforpligtelser inden for fagområdet samt vejlede bl.a. bachelor-, speciale- og ph.d.-studerende m.v.
  • at videnudveksle med samfundet, samarbejde med den juridiske profession og bidrage med faglig viden i den offentlige debat, og
  • at varetage forskningsledelse, herunder gennem tilvejebringelse af ekstern finansiering af lønmidler til forskningsprojekter, gennem vejledning og supervision af adjunkter og andre forskere samt ved at deltage i fagligt bedømmelsesarbejde.

Professoren forpligtes til at udvikle og vedligeholde sine kompetencer inden for forskning, undervisning og pædagogik. Hertil kan komme andre opgaver efter fakultetets bestemmelse og vægtningen mellem de forskellige opgaver kan variere over tid.

Kvalifikationskrav
I forlængelse af de rekrutteringsbehov, som er fremhævet ovenfor, vil der ved ansættelse blive lagt afgørende vægt på:

  • dokumenteret høj grad af original videnskabelig produktion på internationalt niveau, herunder at ansøgeren har videreudviklet fagområdet/fagområderne. Der lægges i den forbindelse vægt på publicering i nationalt og internationalt førende tidsskrifter / forlag og erfaring med forskningspræsentationer inden for fagområdets førende konferencer på internationalt niveau.
  • evner til og plan for fortsat at videreudvikle fagområdet, herunder gennem teoriudvikling og publicering af forskning, der forholder sig til og udvikler ”state of the art” inden for fagområdet.
  • evne til og erfaring med forskningsledelse og varetagelse af andre ledelsesfunktioner, bl.a. gennem dokumenteret evne til at indgå i og opbygge et aktivt og stærkt, kollektivt forskningsmiljø samt tiltrækning af ekstern finansiering i form af lønmidler til samme
  • undervisningsmæssige kvalifikationer på meget højt niveau, herunder med henblik på udvikling af forskningsbaseret uddannelse, læremidler og betydelig og bred erfaring med gennemførelse og udvikling af forskningsbaseret undervisning inden for området.
  • gode samarbejdsevner samt evne til at opbygge forsknings- og undervisningsmiljø omkring sit forskning- og fagområde.

Der henvises til Stillingsstruktur 2019 for videnskabeligt personale ved universiteter.

Seks generelle kriterier gælder for ansættelse af professorer ved Københavns Universitet. De seks kriterier (forskning, undervisning, samfundsmæssig impact, organisatorisk bidrag, ekstern finansiering og ledelse) betragtes som rammer for en samlet vurdering af ansøger. Derudover skal hver ansøger vurderes i henhold til de specifikke krav, der er anført i dette opslag.

Læs mere om Kriterier for meritering – Københavns Universitet (ku.dk) og KU’s kriterier for professorer.

Løn- og ansættelsesvilkår
Ansættelsen sker i henhold til overenskomst mellem Finansministeriet og AC. Herudover anvises der et samlet pensionsbidrag på 17,1 % af løn og pensionsgivende tillæg. Der vil være mulighed for forhandling af yderligere tillæg på baggrund af kvalifikationer.

Ansøgningens opbygning
Ansøgning og indleverede materialer, herunder artikler og bøger, skal være på dansk, svensk, norsk eller engelsk.

Skriv venligst i din ansøgning, hvilke fagområder du søger inden for.

Ansøgningen SKAL indeholde nedenstående 8 dele (ansøgningen afvises, hvis dokumentation mangler):

  1. Motiveret ansøgning
  2. Curriculum vitae
  3. Eksamensbeviser inkl. karakterudskrifter
  4. Publikationsliste. Nummereret liste over alle publikationer, der indleveres til bedømmelse
  5. Undervisningsportfolio. Det skal indeholde dokumentation for undervisningskvalifikationer, herunder erfaring med at undervise i de ovenfor nævnte fag og/eller uddannelser samt en redegørelse for ansøgers undervisningsvisioner inden for forskningsfeltet. Dokumentation for erfaring med drift og udvikling af uddannelse, pædagogik og didaktik på strategisk niveau indarbejdes i undervisningsportfolioen. For mere information om forventningerne til indholdet i en undervisningsportfolio henvises til Københavns Universitets retningslinjer for undervisningsportfolio.
  6. Forskningsplan. En oversigt over planlagte forskningsaktiviteter herunder publiceringsplaner og planer for ansøgning om ekstern finansiering i form af lønmidler til ph.d.-studerende og/eller postdocs m.v., der kan indgå i opbygning af et kollektivt forskningsmiljø. Planen skal være ambitiøs og struktureret og bl.a. dokumentere evne til at bidrage bredt med forskning inden for ét eller flere af fakultetets forskningsmiljøer og herunder vise, hvordan forskningen kan gavne de studerende på en eller flere af fakultetets uddannelser.
  7. Publikationer. Maksimalt syv (7) videnskabelige publikationer, hvoraf højst tre (3) må være monografier, som ansøgeren ønsker sig bedømt på grundlag af. Ansøgere, der vedlægger doktor- og eller ph.d.-afhandling eller tilsvarende, skal altid fremsende den skriftlige bedømmelse deraf, hvis en skriftlig bedømmelse foreligger. De påberåbte publikationer skal være på enten dansk, svensk, norsk eller engelsk.
  8. Medforfattererklæring. Med påberåbte værker, hvortil der er medforfattere, skal der medsendes en medforfattererklæring om ansøgerens andel i arbejdet. Endnu ikke publicerede publikationer kan tages under bedømmelse. Det skal angives, hvis de ikke er publicerede.

Ud over det materiale, ansøgeren har ønsket at få inddraget i bedømmelsen, kan bedømmelsesudvalget inddrage yderligere materiale i sin bedømmelse af den pågældende. Det påhviler i givet fald ansøgeren efter anmodning at fremsende materialet til udvalget.

Ansøgningsprocedure
Ansøgning, bilag og de påberåbte videnskabelige værker uploades elektronisk via nedenstående link. Materialet skal være i Adobe PDF eller Word format. ZIP filer kan ikke uploades.

Vi anbefaler dig at have alle de påkrævede dokumenter klar, inden du begynder din online ansøgning, og det er vigtigt, at al påkrævet dokumentation vedlægges.

Der bliver udsendt automatisk bekræftelse på modtagelse af den uploadede ansøgning.
Ansøgerne vil løbende blive informeret om processen via e-mail.

Efter ansøgningsfristens udløb udvælger den ansættelsesbemyndigede leder, med rådgivning fra ansættelsesudvalget, hvilke ansøgere der går videre til bedømmelse. Ansøgerne udvælges på baggrund af en overordnet vurdering af, hvilke ansøgere der bedst matcher fakultetets rekrutteringsbehov og de kvalifikationskrav, der fremgår af stillingsopslaget. Dette sammenholdes med ansøgerens forsknings – og undervisningsprofil, som fremgår af ansøgningens CV, publikationsliste, undervisningsportfolio og forskningsplan. Alle ansøgere får umiddelbart herefter besked om, hvorvidt deres ansøgning er gået videre til bedømmelse af et fagkyndigt bedømmelsesudvalg. De udvalgte ansøgere orienteres om udvalgets sammensætning, og hver ansøger får lejlighed til at kommentere den del af bedømmelsen, som angår ansøgeren selv.

I henhold til Københavns Universitets mangfoldigheds- og ligestillingspolitik skal der være mindst én ansøger af hvert køn, før stillingen kan besættes.

Københavns Universitet ønsker at afspejle det omgivende samfund og opfordrer derfor alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Kontakt
Spørgsmål vedrørende stillingerne kan rettes til dekan Jacob Graff Nielsen på [email protected].

Spørgsmål vedrørende rekrutteringsprocessen kan rettes til HR, e-mail: [email protected], anfør venligst ID nummer 211-0228/23-2K

Ansøgningsfristen er den 23. oktober 2023, senest kl. 23.59.

Ansøgninger modtaget efter ansøgningsfristen udløb vil ikke komme i betragtning.

Ansøgninger som ikke indeholder alle de krævede bilag vil blive afvist og vil ikke blive behandlet af bedømmelsesudvalget.
________________________________________________________________________________
Det Juridiske Fakultet er ét af seks fakulteter ved Københavns Universitet. Fakultetet har ansvar for forskning, undervisning og formidling på det retsvidenskabelige område. Forskningen foregår bl.a. i forskningscentre og forskningsgrupper med fokus på tematiske satsningsområder. Fakultetet har ca. 135 faste videnskabelige medarbejdere, ca. 60 ph.d.-studerende samt ca. 80 administrative medarbejdere. Desuden er der ca. 400 deltidsansatte undervisere til varetagelse af en del af undervisningen ved de juridiske uddannelser, der er blandt landets mest populære samt største og omfatter ca. 4.500 studerende. Flere oplysninger kan læses på https://jura.ku.dk

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Forsker", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i København S.

Jobbet er oprettet på vores service den 9.9.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Forsker
  • København S
  • Mandag den 23. oktober 2023

Lignende jobs

  • Forsker i København

    Bliv Researcher i Danmarks største netværksvirksomhed Skal du have have et sabbatår og kunne du tænke dig at arbejde i et ungt og ambitiøst team hos Da..
    • Forsker
    • København
    Få mere info
  • Forsker (vikar) i København V

    Har du erfaring med og viden om undervisning i dansk som andetsprog, og vil du i fællesskab med kolleger bidrage til at uddanne fremtidens lærere? Så er et job på læreruddannelsen måske noget for d..
    • Forsker
    • København V
    Få mere info
  • Forsker (vikar) i København V

    Er du en dygtig og engageret underviser i fransk, og synes du, det kunne være spændende at arbejde som læreruddanner. Så er det måske noget for dig at blive vores nye kollega. På [xxxxx]
    • Forsker
    • København V
    Få mere info
  • Forsker i København Ø

    We, FMC Agricultural Solutions, provide innovative crop protection solutions to growers around the world. Thank..
    • Forsker
    • København Ø
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som forskere i København S

Herunder ser du udviklingen i udbudte forsker i København S over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal forskere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte forskere i København S over tid

Dato Alle jobs som forskere
28. juni 2024 11
27. juni 2024 9
26. juni 2024 9
25. juni 2024 10
24. juni 2024 10
23. juni 2024 9
22. juni 2024 9
21. juni 2024 9
20. juni 2024 9
19. juni 2024 9
18. juni 2024 9
17. juni 2024 8
16. juni 2024 8
15. juni 2024 8
14. juni 2024 8
13. juni 2024 7
12. juni 2024 6
11. juni 2024 6
10. juni 2024 6
9. juni 2024 6
8. juni 2024 6
7. juni 2024 5
6. juni 2024 6
5. juni 2024 6
4. juni 2024 6
3. juni 2024 5
2. juni 2024 5
1. juni 2024 5
31. maj 2024 5
30. maj 2024 4
29. maj 2024 4