Ph.d.-studerende til naturfagsundervisning og overgange

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Studiejob - København V

For English version click here

Center of Excellence in Science Education (CESE) ved Naturfagsakademiet (NAFA) opslår i samarbejde med NAFA’s partnerinstitutioner ph.d.-stipendier til forskning af relevans for praksis i den danske folkeskole og/eller læreruddannelse.

Formålet med NAFA er at fremme motiverende og udbytterig naturfagsundervisning i grundskolen gennem styrket uddannelse af naturfagslærere. Børn og unge skal opleve en styrket naturfaglig mestring, som de kan anvende i deres rolle som menneske, borger og professionel. Læs mere om NAFA.dk.

Ansøgningerne til ph.d.-stipendiet med fokus på naturfagsundervisning og overgange skal demonstrere relevante forskningsspørgsmål og en klar kobling til valg af projektdesign og undersøgelsesmetode. I vurderingen af ansøgninger lægges der vægt på, at forskningsspørgsmål er naturfagsdidaktisk relevante i forhold til det CESE forskningsprojekt, som ph.d.-stipendiet tilknyttes. Endvidere vurderes ph.d.-projektet ift. originalt teoretisk og metodisk, samt at eksisterende forskning diskuteres kritisk.

CESE ph.d.-stipendiater bliver en del af NAFA, og bliver knyttet til et CESE-forskningsprojekt. CESE ph.d.-stipendiet med fokus på naturfagsundervisning og overgange knyttets til CESE forskningsprojektet NAFA Kortlægningsprojekt.

NAFA’s kortlægningsprojekt har til formål at beskrive undervisningspraksis inden for naturfagsundervisning i den danske grundskole og trækker på elementer som strukturerede observationer, surveydata og data fra det internationale Trends in International Mathematics and Science Study (TIMSS). Ph.d.-projektets mål er at bidrage til vidensgrundlaget om naturfagsundervisningspraksis i spændet fra første til niende klasse, herunder overgangen fra den integrerede naturfagsundervisning i natur/teknologi til særskilte naturfag (fysik/kemi, biologi og geografi) i grundskolen, ligesom projektet interesserer sig for de mindre formelle overgange, der løbende sker mellem de enkelte læreres undervisning. Yderligere undersøger NAFA's kortlægningsprojekt forholdet mellem undervisningspraksis, lærernes pedagogical content knowledge (PCK) og uddannelsesbaggrund, ligesom elevernes deltagelse og engagement i naturfagstimerne er af interesse for projektet.

Læs mere om NAFA’s kortlægningsprojekt her: https://nafa.nu/cese-varetager-nafas-naturfagsdidaktiske-forskning/forskningsprojekter/baselinemaaling-til-nafa/

Kandidaten forventes at designe sit eget projekt inden for NAFA’s kortlægningsprojekts overordnede formål i dialog med vejlederne.

Forankring og bevillingsstøtte
Alle CESE ph.d.-projekter organiseres i et samarbejde mellem en professionshøjskole og et universitet. Et CESE Ph.d.-stipendium er 3-årigt og dækker ph.d.-stipendiatens løn- og rejseudgifter samt uddannelsestakst. Ph.d.-stipendiaten vil få tilknytning til såvel et aktivt forsknings- og udviklingsmiljø på en professionshøjskole som til et aktivt forskningsmiljø på universitetet. Ph.d.-stipendiaten vejledes af et vejlederteam bestående af en bi-vejleder fra en professionshøjskole og en hovedvejleder fra et universitet.

Der gælder i øvrigt følgende for CESE ph.d.-stipendiater:

  • Ansøger indskrives ved Aarhus Universitet. Ph.d.-studiet gennemføres som fuldtidsstudium i den aftalte periode.
  • Ansøgers primære arbejdssted vil som udgangspunkt være ved en professionshøjskole.
  • Det forventes, at den ph.d.-studerende indgår i fagmiljøet omkring det CESE forskningsprojekt, som stipendiet tilknyttes. Arbejdsforpligtelsen af 840 timer, der stipuleres af Cirkulære om overenskomst for akademikere i staten (CIR nr. 9414 af 01/07/2013, bilag 5, §8), foregår som udgangspunkt i relation til det forskningsprojekt, som ph.d.-stipendiet tilknyttes.
  • Ph.d.-stipendiaten erlægger mindst 50% af arbejdsforpligtigelsen i forbindelse med det CESE forskningsprojekt, som ph.d.-stipendiet tilknyttes.

Netværk og uddannelsesforløb
Alle CESE ph.d.-stipendiater forpligtes på at deltage i CESE ph.d.-kurser. De fælles CESE ph.d.-kurser svarer til 15 ECTS (over 2 år). Den ph.d.-studerende vil møde et inspirerende fagligt fællesskab og danske såvel som internationale forskningskapaciteter.

I forbindelse med ph.d.-bekendtgørelsens krav om miljøskifte (bek.nr. 1039 af 27/08/2013, § 7 stk.2, 3), tilstræbes det, at ph.d.-stipendiaten har enten et længere eller flere kortere ophold ved udenlandske forskningsinstitutioner og/eller andre NAFA-partnerinstitutioner.

Vurderingskriterier for ph.d.-projektet

  • Ph.d.-projektets forskningsmæssige kvalitet og gennemførbarhed
  • Ph.d.-projektets relevans i forhold til det CESE forskningsprojekt, som ph.d.-projektet tilknyttes, NAFA´s overordnede formål og CESE´s gældende forskningsstrategi
  • Ph.d.-projektets faglige forankring i eksisterende forskning
  • Ph.d.-kandidatens refleksioner over etiske aspekter, der særligt vedrører det ansøgte projekt
  • Ph.d.-kandidatens kvalifikationer
  • Ph.d.-projektets plan for at gøre projektet relevant for praksisfeltet samt for videnomsætning gennem uddannelse, formidling eller udviklingsaktiviteter

Løn- og ansættelsesvilkår
Du bliver ansat som forskerstuderende ved en relevant NAFA partnerinstitution med start snarest muligt. Arbejdstiden er på 37 timer om ugen.

Hvis du allerede er ansat ved en professionshøjskole, vil du kunne bevare eksisterende ansættelsesvilkår og ansættelsessted.

Mere information
NAFA er forankret ved Københavns Professionshøjskole, som er beliggende på Humletorvet 3, 1799, København V.

Ansøgere opfordres til at søge yderligere information og diskutere projektidéer med Rune Müller Kristensen, [email protected], ved Aarhus Universitet, og Lars Brian Krogh, [email protected] ved VIA University College.

For yderligere oplysninger om stillingen, er du velkommen til at kontakte Leder af CESE Gitte Thylstrup Miller Balslev på tlf.: 41897212 eller e-mail: [email protected], eller vicecenterleder Martin Sillasen på tlf.: 87551714 eller e-mail, [email protected].

Interesseret?
Send din ansøgning* via ansøgerknappen senest den 15-01-2024.

*Ansøgningen skal udarbejdes efter denne skabelon og må maksimalt fylde 6 sider, og vedlægges CV og dokumentation for adgangsgivende eksamen. CV må maksimalt fylde 2 sider og skal indeholde uddannelse, nuværende og tidligere ansættelse, deltagelse i relevante forsknings- og udviklingsaktiviteter, anden relevant aktivitet samt evt. publikationsliste.

Ansøgningerne vurderes af et bedømmelsesudvalg på baggrund af vurderingskriterierne nævnt ovenfor. Oplysninger om plan for vurderingsproces og tidspunkter for samtale meddeles senest ved opslagets udløb, senest uge 3.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Forsker", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i København V.

Jobbet er oprettet på vores service den 1.12.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Forsker
  • København V
  • Mandag den 15. januar 2024

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som forskere i København V

Herunder ser du udviklingen i udbudte forsker i København V over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal forskere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte forskere i København V over tid

Dato Alle jobs som forskere
24. december 2024 1
23. december 2024 1
22. december 2024 1
21. december 2024 1
20. december 2024 1