Akademiker til Økonomistyring i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København

Har du flair for tal, er du god til at formidle, og kan du lide at samarbejde på tværs? Vil du være en del af et dynamisk økonomikontor, som holder styr på tilskud til forskning, uddannelse og innovation i tæt samarbejde med styrelsens fagkontorer? Og har du lyst til at udvikle dig både fagligt og personligt? Så er det måske dig, vi leder efter, til at blive vores nye kollega i Kontoret for Økonomistyring

Vi skaber fundamentet for fremtiden
Viden former fremtiden. I Uddannelses- og Forskningsministeriet arbejder vi for at skabe værdi i samfundet gennem fremragende uddannelse og forskning. Vi skaber et solidt fundament for de videregående uddannelser og forskningen i Danmark, så nye idéer kan spire og skabe vækst.

Din hverdag i Kontoret for Økonomistyrings budgetteam
Kontoret for Økonomistyring tæller i alt 24 medarbejdere. Vi har ansvar for både styrelsens egen driftsøkonomi og for tilskudsbevillinger til forskning, uddannelse og innovation. Vores kerneopgave er at arbejde med finanslov, budgetter og god økonomistyring, samt at sikre en pålidelig regnskabsaflæggelse. Vi stræber altid efter at forbedre vores styring og gøre vores processer mere effektive og digitale, så vi kan levere økonomidata og rådgivning på et højt niveau. Opgaverne løses i et tæt samarbejde med fagkontorerne i styrelsen og departementet, og vi har derfor en bred kontaktflade i organisationen.

Som medarbejder i kontorets budgetteam får du 8 dedikerede kollegaer, som beskæftiger sig med følgende områder:

  • Bevilling og budget: Finanslov, grundbudget og bidrag til løbende udgiftsopfølgninger.
  • Økonomistyring og analyser: Udvikling af bedre datagrundlag og ledelsesinformation, oplæg til direktionen om økonomistatus, prioritering af udgifter mv.
  • Tværgående opgaver: Implementering af nye regler og vejledninger om økonomistyring i staten, sparring med fagkontorer om rammer og regler for deres anvendelse af tilskudsmidler, anvendelse af nye it-systemer mv.

Vi søger lige nu en ny kollega, som er særligt interesseret i at bidrage til arbejdet med styrelsens tilskud til forskning, uddannelse og innovation. Du skal derfor have lyst til at arbejde med finanslov og de statslige budget- og bevillingsregler, samt trives med løbende dialog med fagkontorer og departement. Afhængigt af dine kompetencer og interesser vil du desuden få en række tværgående opgaver i kontoret, ligesom du vil få mulighed for at løse opgaver i relation til styrelsens driftsøkonomi.

Du kan være nyuddannet eller have nogle års erfaring, meget gerne fra en statslig stilling, hvor du har arbejdet med enten tilskuds- eller driftsøkonomi. Hvis du er nyuddannet eller ikke tidligere har arbejdet med statslig økonomistyring og finanslov kan du få mulighed for at deltage i Økonomistyrelsens grunduddannelse i økonomistyring. Derudover vil der ske sidemandsoplæring fra dine erfarne kolleger.

Er du vores nye kollega?
Du har en relevant akademisk uddannelsesbaggrund inden for samfundsfag eller økonomi. Vi forestiller os desuden at du:

  • har mod på et udfordrende job, hvor der ofte skal løses flere opgaver på samme tid med høj kvalitet
  • har stærke faglige og analytiske kompetencer
  • er god til at formulere dig enkelt, kort og præcist
  • er nysgerrig og god til at tænke i nye løsninger, som kan udvikle vores økonomistyring
  • er struktureret, vedholdende og initiativrig samt synes, at det er spændende at koordinere større opgaver på tværs af organisation og faggrupper
  • er åben, god til at samarbejde og har et godt humør

En ambitiøs og social arbejdsplads
Du bliver en del af en ambitiøs arbejdsplads med dedikerede og fagligt stærke kollegaer, hvor vi prioriterer et godt samarbejde og arbejdsglæde i hverdagen. Vi mener nemlig, at en god kultur med dialog og samarbejde er forudsætningen for, at vi lykkes. Derfor er her plads til grin i den travle hverdag. Samtidig får du gode udviklingsmuligheder og stor fleksibilitet, så du kan balancere faglige ambitioner og privatliv.

Løn og ansættelsesvilkår
Du ansættes i Uddannelses- og Forskningsministeriets koncern efter overenskomst mellem Finansministeriet og relevant organisation. Der er mulighed for at forhandle tillæg, der matcher dine kvalifikationer.

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte Kontorchef Stina Nordsborg på telefonnummer 7231 8222 eller på e-mail [email protected].

Vi forventer at holde to samtalerunder. Første samtalerunde afholdes i uge 3 og anden samtalerunde i uge 4. Mellem første og anden samtalerunde gennemføres personlighedstest.

Ligestilling i alle dens aspekter er vigtig. Derfor opfordres alle interesserede uanset etnisk tilhørsforhold, religion, køn, alder og lign. til at søge stillingen. Uddannelses- og Forskningsministeriet er medlem af foreningen Nydansker.

Om Uddannelses- og Forskningsstyrelsen
I Uddannelses- og Forskningsstyrelsen løfter vi en bred portefølje af faglige og administrative opgaver og projekter, der understøtter videreudvikling af dansk forskning, videnbaseret innovation og en løbende kvalitetsudvikling på de videregående uddannelser i et godt internationalt samspil på både forsknings- og uddannelsesområdet. Det sker i tæt dialog med de videregående uddannelsesinstitutioner og øvrige aktører med afsæt i dyb faglighed på de relevante områder. Styrelsen har også ansvaret for den ordinære uddannelsesstøtte (SU) og en række andre særlige støtteordninger for uddannelsessøgende samt ansvaret for drift og udvikling af SU-systemer, studieadministrative it-systemer mv.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Forsker", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i København

Jobbet er oprettet på vores service den 5.1.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Forsker
  • København

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som forskere i København

Herunder ser du udviklingen i udbudte forsker i København over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal forskere i København.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte forskere i København over tid

Dato Alle jobs som forskere
7. september 2024 244
6. september 2024 248
5. september 2024 246
4. september 2024 244
3. september 2024 236
2. september 2024 228
1. september 2024 253
31. august 2024 266
30. august 2024 264
29. august 2024 257
28. august 2024 262
27. august 2024 271
26. august 2024 254
25. august 2024 252
24. august 2024 248
23. august 2024 254
22. august 2024 239
21. august 2024 256
20. august 2024 241
19. august 2024 239
18. august 2024 225
17. august 2024 233
16. august 2024 235
15. august 2024 217
14. august 2024 221
13. august 2024 217
12. august 2024 219
11. august 2024 228
10. august 2024 232
9. august 2024 232
8. august 2024 225

Værd at vide når du søger job som forsker i København

Har du også drømt om at bo og arbejde i de charmerende gader i København? Så er du ikke alene! Men drømmene bliver sjældent til virkelighed uden lidt hårdt arbejde.

Mens København måske for nogle først og fremmest vækker billeder af hyggelige cafeer og historiske bygninger, banker et travlt erhvervsliv i hjertet af København. Hovedstaden huser et væld af brancher, men nogle skiller sig ud med et særligt højt antal ansatte.

Bydele i København

København byder på mere end smukke gader og hyggelige cafeer. De forskellige kvarterer har hver deres unikke atmosfære og erhvervsliv, hvilket kan påvirke din jobsøgning. Lad os dykke ned i nogle populære områder:

Indre By: Pulsens centrum med internationale virksomheder, finansverden og detailhandel. Perfekt for jobsøgende inden for finans, jura, medier og marketing. Tempoet er højt, og konkurrencen kan være hård.

Find ledige jobs i Indre By

Østerbro: En blanding af moderne boliger, historiske bygninger og innovative virksomheder. Hjem til Novo Nordisk og Vestas Wind Systems. Gode muligheder inden for life science, teknologi og bæredygtige løsninger.

Find ledige jobs i Østerbro

Nørrebro: Multikulturelt og kreativt med studerende, kunstnere og små startups. Populært blandt unge fagfolk og jobsøgende inden for den kreative sektor og servicebranchen.

Find ledige jobs i Nørrebro

Vesterbro: Tidligere industriområde forvandlet til et trendy sted med restauranter, barer og designvirksomheder. Tiltrækker kreative sjæle og jobsøgende inden for mode, design og underholdning.

Find ledige jobs i Vesterbro

Valby: Familievenligt og roligt med gode skoler og grønne områder. Mange offentlige institutioner og virksomheder inden for service og administration. Attraktivt for børnefamilier og jobsøgende i den offentlige sektor.

Find ledige jobs i Valby

Amager: Et område i rivende udvikling med fokus på moderne arkitektur og bæredygtighed. Hjem til Ørestad og store virksomheder som DSV og Ørsted. Gode muligheder inden for logistik, energi og transport.

Find ledige jobs på Amager

Mere information om København

Hvis du er på udkig efter et job i København, er det vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i, hvordan jobmarkedet fungerer, og hvor i byen du vil arbejde og bo. Vi har samlet en guide med alle relevante oplysninger om København, så du kan få et samlet overblik. Læs mere om København i denne guide: København: Byen der byder på både drømmejob og spændende udfordringer