Klinisk Akademiker/ Biolog/ Kemiker

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Midt-og Vestsjælland

Kliniske Akademikere til Klinisk Biokemisk Afdeling, Sjællands Universitetshospital

Ønsker du en klinisk karriere? Og har du en sundhedsfaglig eller naturfaglig baggrund? Så har du nu muligheden for at komme helt ind i hospitalet via en fast stilling i et fagligt miljø med gode udviklingsmuligheder.

To spændende stillinger med fagligt ansvar inden for den helt centrale patientdiagnostik er nu en mulighed for dig på Klinisk Biokemisk Afdeling, Sjællands Universitetshospital.

Tæt på hovedstaden tilbydes to fuldtidsstillinger som klinisk akademiker ved Klinisk Biokemisk Afdeling, Sjællands Universitetshospital, Region Sjælland, fra d. 01.02.22 eller snarest muligt derefter.

Kliniske akademikere er vigtige medspillere i dagens sundhedsvæsen, der tager ansvar for analysefaglig drift, kvalitet og udvikling i den essentielle del af patienters diagnostik og har sin faste gang i hospitalerne. Dertil kan der være deltagelse i eller understøttelse af forskning.

Du har en baggrund som cand.scient. eller tilsvarende inden for eksempelvis molekylærbiologi, genetik, biokemi, biomedicin, humanbiologi, medicinalbiologi, farmakologi, evt. med supplerende kompetencegivende efteruddannelse.

Vi søger:

  1. En klinisk akademiker med ansvar for generel biokemi og bred immunologi samt automatiseringsløsninger til den præanalytiske håndtering af størstedelen af alle analyser.

  2. En klinisk akademiker med ansvar for almindelige hæmatologiske analyser, diabetesdiagnostik samt udredning af monoklonale lidelser fra hæmatologisk afdeling.


Opgaveområderne kan løbende ændres.

Stillingerne indebærer en afvekslende hverdag i et behageligt arbejdsklima, præget af kollegialitet og teamånd, udstrakt tillid, høj faglighed, fleksibilitet, tværfaglighed og gensidig respekt. Stillingerne rummer gode muligheder for faglig udfordring og udvikling samt relevant videreuddannelse. Du fordeler dine arbejdsdage mellem de to matrikler.

Dine nærmeste samarbejdspartnere er afdelingens øvrige fem kliniske akademikere, de fem læger, de specialiserede bioanalytikere i de relevante områder, afdelingsledelsen samt de regionale akademiske samarbejdspartnere. Alle bidrager med forskellige faglige baggrunde og erfaringer, og der er udtalt synergi i samarbejdet.

Vi kræver ikke specifikt forhåndskendskab til de faglige analyseområder eller de mange opgaver og vil sørge for relevant oplæring i disse. Vi sørger for at give en god introduktion til jobbet i en sygehusverden.

Løn og ansættelsesforhold

Løn- og ansættelsesvilkår er med fast dagtidstjeneste efter gældende overenskomst, samt lokale aftaler med mulighed for forhandling af relevante tillæg.

Som ansat i stillingen klinisk akademiker kan du forvente:

  • At skulle understøtte den løbende kvalitetssikring af områder inden for Klinisk Biokemisk Afdeling SUH og i regionen.

  • At skulle være med-koordinerende i indflytning af afdelingens udstyr og tilpase arbejdsgange til nyt laboratoriehus i universitetshospitalet i Køge i 2023 og tilpasning af laboratorieaktiviteterne i Roskilde, når de kliniske afdelinger flytter til Køge i 2025.

  • At kunne planlægge og supervisere indkøring og validering af nyt udstyr i samarbejde med specialiseret bioanalytiker.

  • At håndtere faglige problemstillinger i eget område i tæt samarbejde med afdelingens øvrige personale.

  • At kommunikere med kliniske rekvirenter og leverandører omkring behov og ønsker.

  • At undervise læger under speciallægeuddannelse i områder i klinisk biokemi og bioanalytikere på afdelingen samt klinikere.

  • At arbejde omkring hjemtag af opgaver til regionen samt deltage i formulering af udbudsmaterialer til nyt apparatur.

  • Mulighed for at tage specialistuddannelsen igennem DSKB eller andre relevante kurser.

  • Mulighed for deltagelse i regionale og nationale erfaringsgrupper.

  • At skulle behandle eventuelle afvigelser efter akkrediteringsbesøg i henhold til ISO 15189 samt evt. at foretage interne audits i dette.

  • Mulighed for tilknytning og deltagelse i et af de to forskningsmiljøer på afdelingen.

    Som ansat i stillingen klinisk akademiker kræves det, at du:

  • Har interesse for både den raske og syge humane fysiologi og cellebiologi.

  • Har interesse for kvalitetsarbejde og gerne kendskab til ISO 15189 eller lignende.

  • Er organisatorisk og logistisk interesseret samt arbejder struktureret.

  • Kan tage ansvar og til tider hurtige beslutninger, samt lære af uhensigtsmæssige hændelser og lægge nye planer i tæt samarbejde med bioanalytikerspecialisten i det relevante område.

  • Arbejder efter og bidrager til afdelingens kvalitetssikringssystem, dokumentstyringssystem etc. og bidrager til at den samlede afdeling på de to geografier spiller godt sammen.

  • Løbende erhverver dig relevant viden inden for dit faglige ansvarsområde med hensyn til klinisk anvendelse, analysemetoder og teknologier. Herunder software-algoritmer, som påvirker analysesvaret.

  • Løbende optimerer arbejdsmiljø, økonomi og logistik i eget fagområde.

  • Har dokumenteret forskningserfaring og/eller forskningsgrad eller anden formidlingserfaring eller undervisningserfaring.

  • Kan som uformel leder medinddrage, engagere og motivere på tværs af faggrupper med faglighed, empati og nysgerrighed.

  • Selvstændigt kan prioritere, planlægge, beslutte, dokumentere og følge op på problemer.

  • Insisterer på at sikre dialog og konstruktivt samarbejde med de kliniske afdelinger.

  • Er fleksibel med hensyn til deltagelse i og varetagelse af aktiviteter på begge matrikler.

  • Koordinerer ferie og frihed med kolleger i de områder, der kræver tilstedeværelse.

    Hvad er vi for en afdeling:

    Klinisk Biokemi på Sjællands Universitetshospital er placeret med afsnit i Roskilde og Køge. Afdelingen betjener hver sin matrikel med hurtige prøvesvar samt de øvrige af regionens sygehuse, praksissektoren, privathospitaler og forskningsprojekter med prøvetagninger og analyser. Endvidere med kvalitetssikring og rådgivning inden for blandt andet kemi, hæmatologi, koagulation, almen- og specielimmunologi, genetik samt patientnært udstyr (POCT). Afdelingen er akkrediteret efter ISO 15189. Afdelingens udstyr er meget automatiseret, og der udskiftes løbende apparatur og robotter til at klare flere og nye opgaver. Der er stor fokus på anvendelse af data til løbende forbedringer. Afdelingen forventes at udvide med aktiviteter, der understøtter udrulningen af personlig medicin i regionen.

    Afdelingen deltager aktivt i bioanalytiker- og speciallægeuddannelsen i Klinisk Biokemi med introduktions- og hoveduddannelsesforløb af speciallæger. Kliniske akademikere uddannes hvis relevant med specialistuddannelsen i Klinisk Biokemi under DSKB.

    Afdelingen beskæftiger i alt ca. 190 ansatte fordelt på de to matrikler. Der er til afdelingen knyttet to professorater med hver sin forskningsgruppe.

    SUH Køge skal i løbet af de kommende år udvides fra 296 til 831 senge og forventes at være færdigbygget i 2024. I forbindelse med byggeriet af Sjællands Universitetshospital, Køge, vil der ske en opgaveglidning af nogle opgaver fra Roskilde til Køge. I det nye hospital vil et fælles laboratoriehus danne rammen for et nyt og tættere samarbejde imellem de forskellige laboratoriespecialer.

    Din ansøgning, som skal skrives på dansk, skal indeholde din motivation for at ville arbejde tæt på klinikken med stor indflydelse på det diagnostiske set-up og dit eventuelle foretrukne faglige område. Videnskabelig erfaring skal dokumenteres i form af litteraturlister, og andre aktiviteter der kan sidestilles med videnskabelig produktion må gerne beskrives. Evt. ledelseserfaring samt projektstyring fra job eller fritid må gerne beskrives. Ansøgningen skal afspejle, hvordan dine tidligere erfaringer tænkes relevante for disse stillinger.

    Evt. uddybning omkring stillingernes indhold kan fås ved kontakt til ledende overlæge Karen Søeby, [email protected] mobil 93 57 03 47 eller TR for kliniske akademikere Kristin Nilausen mobil 93 56 67 95 [email protected].

    Ansøgningsfrist: 15.11.2021

    Samtaler forventes afholdt den 02.12.2021 og 03.12.2021 evt. med opfølgende samtaler.

    Se evt. mere information om specialet på Dansk Selskab for Klinisk Biokemis hjemmeside www. Dskb.dk og information om kliniske akademikere på www. dska.nu



Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Forsker", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende på Midt-og Vestsjælland

Jobbet er oprettet på vores service den 17.10.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Forsker
  • Midt-og Vestsjælland
  • Mandag den 15. november 2021

Lignende jobs

  • Forsker i Roskilde

    Er du drevet af at gøre en forskel for mennesker og vil du gøre det inden for klinisk genetik og bidrage til fremtidens præcisionsmedicin, -diagnostik og -patientbehandling? Har du en baggrund..
    • Forsker
    • Roskilde
    Få mere info
  • Forsker (studiejob) i Slagelse

    En tidsbegrænset stilling som forskningsassistent/Ph.d.-studerende ved Psykiatrien i [xxxxx] er ledig til besættelse pr. 1.9.2024 i 3 år og 3 mdr. til 30.11.2027. Der søges en kan..
    • Forsker
    • Slagelse
    Få mere info
  • Forsker i Roskilde

    Forsker søges til organisation/virksomhed i 4000 Roskilde
    • Forsker
    • Roskilde
    Få mere info
  • Forsker i Roskilde

    Forsker søges til organisation/virksomhed i 4000 Roskilde
    • Forsker
    • Roskilde
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som forskere på Midt-og Vestsjælland

Herunder ser du udviklingen i udbudte forsker i Midt-og Vestsjælland over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal forskere i Midt-og Vestsjælland.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte forskere i Midt-og Vestsjælland over tid

Dato Alle jobs som forskere
2. juli 2024 26
1. juli 2024 22
30. juni 2024 31
29. juni 2024 31
28. juni 2024 31
27. juni 2024 32
26. juni 2024 29
25. juni 2024 33
24. juni 2024 37
23. juni 2024 34
22. juni 2024 33
21. juni 2024 32
20. juni 2024 31
19. juni 2024 33
18. juni 2024 31
17. juni 2024 32
16. juni 2024 34
15. juni 2024 34
14. juni 2024 34
13. juni 2024 37
12. juni 2024 39
11. juni 2024 38
10. juni 2024 37
9. juni 2024 38
8. juni 2024 39
7. juni 2024 28
6. juni 2024 26
5. juni 2024 26
4. juni 2024 26
3. juni 2024 42
2. juni 2024 44