Fast stilling som seniorforsker (forskningsansvarlig) til kvantitativ klinisk forskning

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Midtjylland

Vil du bruge dine forskningsmæssige, stærke kvantitative kompetencer og viden om klinisk forskning til at sætte præg på forskningen i Center for Planlagt Kirurgi på Regionshospitalet Silkeborg, så er stillingen som seniorforsker måske noget for dig? I Center for Planlagt Kirurgi søger vi en seniorforsker med forskningsansvarlig funktion, der kan drive egen forskning inden for centerets strategiske ramme og være en del af det forskningsstrategiske arbejde i centeret.

Stillingen er på 37 timer og ledig pr. 1. februar. 2022 eller snarest muligt derefter.

Om stillingen
Du vil i samarbejde med andre forskere, på tværs af discipliner, medvirke til at styrke den kliniske forskning, der allerede foregår i centret. Således skal du bidrage til, at centeret fortsat udvikler innovative og forskningsbaserede planlagte patientforløb. Særligt vil dit fokus være på at udvikle og drive forskningsprojekter baseret på kvantitative metoder, der søger at integrere de mangfoldige kliniske data med relevante registre og patient rapporterede outcomes. Du skal have lyst til at sætte disse i spil i samarbejde med andre forskere, ansatte i de kliniske afsnit og patienter/borgere. Særligt skal du have fokus på at styrke forskningen i afsnittet for ortopædkirurgisk fysioterapi, med blik for patienternes samlede forløb på tværs af sektorer. Forskningen vil blandt andet have fokus på undersøgelse, behandling og genoptræning før og efter operation, under indlæggelse samt forundersøgelser i centrets ortopædkirurgiske klinikker.

Som seniorforsker vil du desuden blive del af det forskningsansvarlige team, der har den overordnede forskningsstrategiske ledelse, og sætter rammen for forskningen i centeret. Arbejdet foregår i tæt samarbejde med centerledelsen. Det forskningsansvarlige team er tværfagligt, og består, ud over dig, af forskere med forskellige faglige baggrunde - en ortopædkirurg, anæstesiolog, sygeplejerske og antropolog samt lederen af Forskningsenheden.

Dine primære arbejdsopgaver vil bl.a. være at:
  • igangsætte, drive og implementere forskning; både tværfagligt og monofagligt. Et strategisk prioriteret område for stillingen er forskning inden for fysisk fysioterapeutisk udredning, behandling og genoptræning
  • bidrage til den forskningsstrategiske ledelse, og til at sikre optimale rammer for forskning i centeret
  • udbygge forskningssamarbejdet mellem klinikkerne og Forskningsenheden
  • styrke samarbejdet med nationale og internationale netværk med henblik på at styrke forskningsindsatsen i centret, herunder repræsentere centeret ved deltagelse i konferencer og symposier
  • hjemtage eksterne fondsmidler, herunder sparing omkring fondsansøgninger fra andre forskere i enheden


Dine arbejdsopgaver vil b.la. også bestå af: Vejledning af forskningsaktive, ph.d. studerende og kandidatstuderende, bedømmelse af forskningsansøgninger til Hospitalsenheds Midts Forskningspulje og Region Midtjyllands Sundhedsvidenskabelige Forskningsfond samt andre forskningsrelaterede opgaver.

Vi forventer, at du:
  • har en relevant akademisk uddannelse på ph.d. niveau
  • har erfaring med forskning inden for fysisk aktivitet, fysioterapi, genoptræning eller rehabilitering
  • har stærke kompetencer inden for kvantitative metoder


Vi ser gerne, at du
  • lektorkvalificeret eller kan blive det inden for overskuelig fremtid
  • har erfaring med interventionsforskning

  • har erfaring med eller interesse for forskningsstrategisk ledelse
  • har et nationalt og internationalt forskningsnetværk
  • har dokumenteret succes med at hjemtage eksterne forskningsmidler
  • har gode kommunikations- og samarbejdsevner


Det er desuden en fordel, hvis du:
  • har erfaring med tværfagligt forskningssamarbejde
  • har erfaring med kliniske forskning
  • har erfaring i at samarbejde med klinikere omkring forskning


Vi kan tilbyde et ambitiøst forskningsmiljø:
  • Vi har gode rammer for forskning; hvor forskningsstøtte prioriteres højt, og tværfagligt forskningssamarbejde er normen
  • Vi har i centret et stort patient flow, som muliggør dataindsamling til større forskningsprojekter
  • Vi samarbejder tæt med engagerede medarbejdere i de kliniske afsnit omkring forskningen
  • Du får mulighed for at sætte dit præg på det forskningsstrategiske arbejde i et stort center til gavn for den enkle patient
  • Vi har et uformelt arbejdsmiljø, hvor tilgangen er tillidsbaseret, den gode stemning er central, og hvor der er plads til grin
  • Fleksibilitet i tilrettelæggelse af arbejdet


Som seniorforsker vil du blive ansat i Forskningsenheden og være en del af det tværfaglige miljø omkring kvalitet, udvikling, innovation og forskning. Stillingen som seniorforsker er i stabsfunktion til centerledelsen i Center for Planlagt Kirurgi, men refererer i det daglige arbejde til lederen af Forskningsenheden.

Den endelige stillingsbetegnelse vil afhænge af ansøgers baggrund og videnskabelige niveau.

Om centret
Forskningen i Center for Planlagt Kirurgi er organiseret i centerets forskningsenhed med tværfaglig forskningsledelse. Aktuelt er mere end 30 forskellige forskningsprojekter i gang og centeret publicerer i snit 25 videnskabelige artikler i peer reviewed tidsskrifter pr. år.

Center for Planlagt Kirurgi forsker i optimale måder at tilrettelægge patientforløb. Målet er forløb, der skaber værdi for patienterne og som er organisatorisk effektive og sundhedsøkonomisk rentable. Forskning i CPK foregår i tæt samspil med patienter, praktiserende læger, kommuner og virksomheder. I 2021 til 2025 er det forskningsstrategiske fokus på 1) digitaliseret kommunikation, 2) smertebehandling og -håndtering samt 3) rehabilitering.

I Forskningsenheden har vi et team, der supporterer forskerne i forhold til f.eks. fundraising, projektplanlægning og dataindsamling. Se mere om Forskningsenheden her.

Center for Planlagt Kirurgi blev etableret i forbindelse med Region Midtjyllands omstillingsplan 2011-2012. Centret er det første af sin slags i landet, hvor en ortopædkirurgisk afdeling og en anæstesiologisk afdeling er lagt sammen med én ledelse, der består af en ledende overlæge i ortopædkirurgi, en ledende overlæge i anæstesiologi samt en oversygeplejerske.

Centeret er den største enhed inden for planlagt kirurgi i Region Midtjylland og centeret modtager ortopædkirurgiske patienter primært fra Region Midtjylland, men også fra andre regioner i Danmark.

Om Hospitalsenhed Midt
Hospitalsenhed Midt omfatter Regionshospitalet Viborg, Regionshospitalet Silkeborg, Regionshospitalet Hammel Neurocenter og Regionshospitalet Skive og har ca. 4.250 ansatte samt et budget på ca. 2,4 mia. kr. årligt.

De fire regionshospitaler danner tilsammen en hospitalsenhed, der har en stærk faglig profil og er i kraft af specialernes kompleksitet og bredde en af de bredest specialiserede hospitalsenheder i Jylland.

Se nærmere om Hospitalsenhed Midt på www.hospitalsenhedmidt.dk

Om løn- og ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår er i henhold til gældende overenskomst på området.

Med henvisning til Lov om indhentelse af børneattest i forbindelse med ansættelse af personale m.v., vil der blive indhentet børneattest i forbindelse med eventuel ansættelse.

Ansættelsen sker ved Region Midtjylland med tjeneste indtil videre ved Hospitalsenhed Midt, Regionshospitalet Silkeborg, Center for Planlagt Kirurgi/Forskningsenheden.

Er du vores nye kollega?
Har du spørgsmål til stillingen er du velkommen til at kontakte leder af Forskningsenheden Karen Schmøkel på tlf. 7841 6029 eller forskningsansvarlig sygeplejerske Camilla Blach Rossen på tlf. 7841 6021

Send din ansøgning inkl. max 2 siders forskningsplan for de første 5 år, hvor du skitserer konkrete projekter, metoder du vil arbejde med og lignende. Dertil sendes CV inkl. publikationsliste, relevante anbefalinger samt evt. autorisationsID elektronisk senest søndag d. 12. december 2021.

Ansættelsessamtaler forventes at finde sted mandag den 20. december 2021.

Da Region Midtjylland løbende gennemfører besparelser og omorganiseringer, vil medarbejdere i omplacering, der søger stillingen, have fortrinsret til samtale.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Forsker", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i Midtjylland

Jobbet er oprettet på vores service den 5.11.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Forsker
  • Midtjylland
  • Søndag den 12. december 2021

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som forskere i Midtjylland

Herunder ser du udviklingen i udbudte forsker i Midtjylland over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal forskere i Midtjylland.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte forskere i Midtjylland over tid

Dato Alle jobs som forskere
16. september 2024 11
15. september 2024 11
14. september 2024 10
13. september 2024 11
12. september 2024 10
11. september 2024 12
10. september 2024 13
9. september 2024 12
8. september 2024 13
7. september 2024 14
6. september 2024 13
5. september 2024 14
4. september 2024 10
3. september 2024 9
2. september 2024 10
1. september 2024 11
31. august 2024 9
30. august 2024 11
29. august 2024 14
28. august 2024 12
27. august 2024 12
26. august 2024 11
25. august 2024 11
24. august 2024 11
23. august 2024 10
22. august 2024 11
21. august 2024 11
20. august 2024 11
19. august 2024 12
18. august 2024 11
17. august 2024 12