Patient og pårørendeleder af forskningscenter/ Patient or Relative Lead of research center

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Odense C

Det nye Center for Forskning i Samskabelse med Patienter og Pårørende søger en passioneret og motiveret patient- og pårørendeleder. Du vil spille en afgørende rolle i at sikre, at patienter og offentligheden er i centrum for vores vision.

Om Center for Forskning i Samskabelse med Patienter og Pårørende Center for Forskning i Samskabelse med Patienter og Pårørende er placeret på OUH og åbner i efteråret 2021. Forskningscenteret er etableret for at bidrage til, at OUH når et ambitiøst mål om aktivt og meningsfuldt at opnå patientinvolvering i al forskning på OUH. Patienter og pårørende skal være lige partnere i alle dele af forskningsprocessen.

Centerets vision er at skabe betingelser, hvor forskning foregår i et partnerskab med patienter og pårørende for at forbedre vores patienters sundhed og for meningsfuldt at bidrage til det omgivende samfund og til at udvikle praksis, politikker. Ligestilling, diversitet og inklusion er afgørende for centerets værdisæt and danner grundlaget for vores arbejde og aktiviteter. Centeret har to hovedformål:

  • At skabe betingelser for aktiv patientinvolvering i forskning på OUH
  • Forskning i patientinvolvering

Centeret skal skabe grundlag for, at patienter og pårørende kan inddrages meningsfuldt i sundhedsforskning på OUH. På centeret skal patienter, pårørende og forskere mødes og udveksle idéer, viden og ekspertise, der er relevant for sundhedsforskning. For at lykkes skal centeret aktivt støtte og rådgive forskningsenheder på OUH og udstyre patienter og pårørende med de rigtige redskaber. Vores support og rådgivning er målrettet mod at etablere et samarbejde mellem patient og forsker baseret på lighed og gennemsigtighed. Derudover skal centeret sammen med patienter og pårørende udvikle og producere ny og kreativ forskning.

Centeret skal ledes af en patient- og pårørendeleder (endnu ikke ansat) og en akademisk leder. De vil blive supporteret af en rådgivende gruppe, der består af patienter og pårørende.

Om jobbet Som patient- og pårørendeleder skal du arbejde i et partnerskab med centerets forskningsleder (Astrid Janssens) for at nå centerets målsætninger og støtte OUH i at nå det første mål i OUH’s Forskningsstrategi 2021-2025 under indsatsområdet Forskning for og med patienter og pårørende – Vores ambition er aktivt at inddrage patienter og pårørende i alle dele af forskningsprocessen. Forskning skal udføres i samskabelse med patienter og pårørende.

Dine opgaver Du vil skulle udføre en bred vifte af opgaver som nævnt neden for. Opgaveporteføljen vil dog kunne tilpasses undervejs.

  • Bidrage til at skabe en patientbaseret kultur i forskningen på OUH.
  • Promovere involvering af patienter og pårørende/samskabelse af forskning på OUH.
  • Repræsentere centeret i forskellige fora internt og eksternt.
  • Udvikle et nationalt netværk med patientforeninger, beslutningstagere osv.
  • Identificere forskningsprojekter i forskellige forskningsenheder på OUH og vejlede enhederne i, hvordan patienter og pårørende kan involveres i forskningsprojekter.
  • Facilitere aktiviteter og møder mellem forskere og patienter og pårørende.
  • Udarbejde uddannelsesmateriale til ansatte og patienter og pårørende og uddanne og supportere øvrige partnere og forskningsenheder på OUH.
  • Supportere patienter og pårørende.
  • Opbygge relationer med samfundsgrupper, der ofte er ekskluderet fra forskning.

Dine kvalifikationer Du er patient, tidligere patient eller pårørende til en person med kronisk sygdom eller handicap. Du har erfaring med at arbejde med andre patienter/og eller pårørende og mennesker fra sundhedssektoren, sundhedspolitik eller forskning.

  • Kandidatuddannelse eller lignende erfaring, f.eks. inden for sundhed, samfundsvidenskab, humanistiske videnskaber eller biomedicin eller medlem af en patientforening eller en sygdomsbekæmpende forening.
  • Stærke formidlingsevner, erfaring med facilitering og demonstreret erfaring i mundtlig og skriftlig formidling til en bred vifte af patienter og pårørende.
  • Kendskab til borgerinddragelse/samskabelse i sundhedsforskning
  • Erfaring med at arbejde med forskellige målgrupper (f.eks. frivillige, børn, voksne, patienter eller borgergrupper) i et akademisk miljø, sundheds- eller frivilligsektor.
  • Evne til at forstå komplekst videnskabeligt sprog og oversætte til lægmænd.
  • Fortrolig med Microsoft Office og email.
  • Situationsfornemmelse og troværdighed i interpersonelle relationer.
  • Engagement for at inddrage patienter og pårørende i forskning.

Derudover er det en fordel, hvis du har erfaring med følgende:

  • Databaser.
  • Lede kampagner på sociale medier.
  • Facilitere involvering af patienter og pårørende og/eller internaktion med forskellige målgrupper.
  • Udvikle fællesskaber, arbejde med patientorganisationer og/eller borgergrupper.

Vi tilbyder Det nye center tilbyder læring og udviklingsmuligheder for den nye patient- og pårørendeleder. Centeret har fokus på ligestilling, som er i centrum for vores fastlæggelse af strategi, servicetilbud og ansættelsespraksis, så alle medarbejdere har lige muligheder for udvikling, avancement og balance mellem arbejde og familieliv. Vi arbejder fleksibelt, og vi er imødekommende overfor specielle behov.

Mennesker med handicap kan søge denne stilling. Du bedes angive i din ansøgning, hvis du har fysiske eller psykiske handicap, som kan hindre præstation på et acceptabelt niveau. (De ansættende chefer kan spørges om, hvordan arbejdspladsen kan tilpasses eventuelle fysiske handicaps.)

Om Patient og Pårørendeservice Patient- og Pårørendeservice er en afdeling med patientservice som kerneopgave. Vi arbejder hver dag på at skabe et endnu skarpere fokus på den patientoplevede kvalitet. I afdelingen skal enhver given situation med andre ord ses med patientens øjne. Det er vigtigt, at patienterne oplever deres besøg på OUH som en helhed, og at OUH som sygehus tager et fælles ansvar for patientens situation.

Løn og ansættelsesforhold Center for Forskning i Samskabelse med Patienter og Pårørende er placeret på OUH i Odense. Stillingen, som er på 1 års varighed med mulighed for forlængelse til 2 år er på minimum 11 og maksimum 15 timer om ugen og ønskes besat hurtigst muligt og helst før eller d. 1. december.

Yderligere oplysninger Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte forskningsleder Astrid Janssens, Center for Forskning i Samskabelse med Patienter og Pårørende, e-mail [email protected].

Ansøgningsfrist og samtaler Send din ansøgning senest d. 6. oktober 2021. Vi forventer at holde samtaler kort efter ansøgningsfristens udløb - muligvis i uge 42.

Sammen med din ansøgning og dit CV beder vi dig om, at du indsender dine ideer til:

1) Hvordan centeret kan arbejde frem mod OUH's ambition om "aktivt at involvere patienter og pårørende i alle dele af forskningsprocessen. Forskningen skal skabes sammen med patienter og pårørende".

2) Hvordan du som patient- og pårørendeleder kan gøre en forskel.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Forsker", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i Odense C.

Jobbet er oprettet på vores service den 23.9.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Forsker
  • Odense C
  • Onsdag den 06. oktober 2021

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som forskere i Odense C

Herunder ser du udviklingen i udbudte forsker i Odense C over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal forskere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte forskere i Odense C over tid

Dato Alle jobs som forskere
5. juli 2024 0
4. juli 2024 0
3. juli 2024 0
2. juli 2024 0
1. juli 2024 0
30. juni 2024 0
29. juni 2024 0
28. juni 2024 0
27. juni 2024 0
26. juni 2024 0
25. juni 2024 0
24. juni 2024 0
23. juni 2024 0
22. juni 2024 0
21. juni 2024 0
20. juni 2024 0
19. juni 2024 0
18. juni 2024 0
17. juni 2024 0
16. juni 2024 0
15. juni 2024 0
14. juni 2024 0
13. juni 2024 0
12. juni 2024 0
11. juni 2024 0
10. juni 2024 0
9. juni 2024 0
8. juni 2024 0
7. juni 2024 0
6. juni 2024 0
5. juni 2024 0